Vad står egentligen Anders Gerdmar för

Inlägg 1

Gerdmar har skrivit en bok: HBTQ och BIBELN. Han går där emot Niklas Piensoho som lögnaktigt nu hävdar att Bibeln inte säger att utlevd homosexualitet skulle vara synd https://www.youtube.com/watch?v=w8L1IRL-fgE

Låt oss då först klargöra vad Bibeln här faktiskt säger angående utlevd homosexualitet. Bibeln uttrycker väl ungefär att när en man ligger med en man så är det något av toppen av mänsklighetens fall:

Rom. 1: 24 ”Därför utlämnade Gud dem åt deras hjärtans begär så att de orenade och förnedrade sina kroppar med varandra. De bytte ut Guds sanning mot lögnen och dyrkade och tjänade det skapade i stället för Skaparen, han som är välsignad i evighet. Amen.

Därför utlämnade Gud dem åt förnedrande lidelser. Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Och eftersom de inte satte värde på kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag så att de gjorde sådant som inte får göras.”

Jag lider med de som drabbats av denna onaturliga sexuella drift. Den sexuella drift av detta slag, skulle vara naturlig enbart om människan vore tvåkönad. Den naturliga sexualiteten är, där penis passar in i kvinnas vagina och att där då uppstår en livsfrukt som leder människosläktet vidare.

Vore alla homosexuella så stannade ökandet av människosläktet helt av och de kommer då helt utanför sin kallelse: ”varen fruktsamma och föröka er”.

Själva läggningen av att dras till samma kön är inte synd. Det är utövandet som enligt Bibeln är synd:

”Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Och eftersom de inte satte värde på kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag så att de gjorde sådant som inte får göras.”

Om en man som är gift och lovar sin fru trohet, så är det inte synd om han dras till en annan kvinna. Synden uppstår när han utövar denna synd att ”Du ska inte ha begärelse till din nästas hustru” och ingår ett sexuellt förhållande med henne. Det är handlingen som blir till synd och inte frestelsen.

Det är inte dragningen hos en homosexuell till samma kön som är synd, utan detta är då fortfarande en frestelse till att bryta Guds skapelseordning på det stadiet, men som då förverkligas till en synd om man börjar leva i ett utövande gentemot Guds skapelseordning.

Då hamnar man i om man är man: ”Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Och eftersom de inte satte värde på kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag så att de gjorde sådant som inte får göras.”

Ingen hjälper Homosexuella med att framställa det som något naturligt. Ingen hjälper homosexuella med att dölja Bibelns sanning kring homosexualitet.

Ingen vinner något med att så orättfärdigt slå på dem eller vilket hos vissa sker, att man hatar dem. Då är man sannerligen ingen Kristen med ett sådant agerande och beteende mot se homosexuella!

Bejaka och älska de homosexuella och ge dem evangeliet om vem Jesus är och har gjort. Men låt dem inte bedras av att Jesus inte skulle stå för vad Guds Ord säger om homosexualitet:

”Deras kvinnor bytte ut det naturliga umgänget mot det som är onaturligt. På samma sätt lämnade männen det naturliga umgänget med kvinnan och upptändes av begär till varandra. Män gjorde skamliga saker med män och fick själva ta det rättvisa straffet för sin förvillelse.

Och eftersom de inte satte värde på kunskapen om Gud, utlämnade Gud dem åt ett ovärdigt sinnelag så att de gjorde sådant som inte får göras.” Gerdmar är alltså på denna punkt helt riktigt ute.

Forts Vad står egentligen Anders Gerdmar för

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vad står egentligen Anders Gerdmar för

  1. Inlägg 2 Vad står egentligen Anders Gerdmar för

    Men först innan vi kommer djupare in på vad Gerdmar står för så något om det riktigt allvarliga med Piensoho som är att han ligger galet i grunderna av Kristen tro med sin syn på försoningen.

    Att han ligger fel i det centrala kring Kristen tro börjar nu visa sig även på andra områden, som när han lögnaktigt börjar bejaka utlevd homosexualitet.

    Piensohos syn på försoningen

    Niklas Piensoho och försoningen

    Piensohos svar

    Niklas Piensoho har svarat på min fundering kring hans syn på försoningen

    Kommentar till Piensohos svar

    Har nu studerat Niklas svar lite mera och formar ett slags frågesvar

    Så då vidare till vad Gerdmar egentligen står för

    Gerdmar är docent i Nya testamentets exegetik vid Uppsala universitet och rektor vid Skandinavisk teologisk högskola, rektor för Livets Ords Teologiska Seminarium och har varit medlem i Livets ord under lång tid och arbetat i församlingen. Han känner stor tacksamhet till Ulf Ekman, betonar han.

    Citerar från

    https://www.varldenidag.se/nyheter/ekmans-andrade-bibelsyn-ar-storsta-fragan/cbbokf!LXcQMQ8yLH658CeGQ5FJ0Q/

    ”– Det finns få som har betytt så mycket för bibeltro och för Guds församling i Sverige under de senaste årtiondena som Ulf Ekman, säger Anders Gerdmar.

    – Jag har tjänat Gud som Ulfs medarbetare i många år och har stor respekt för vad Gud har gjort genom honom.

    Det är därför med förvåning som Anders Gerdmar läser hur hans tidigare pastor tillsammans med hustrun Birgitta berättar om hur de varit övertygade om katolska läror i många år innan de konverterade…Redan 2004 upplevde Ulf Ekman tilltalet ”Närma dig Moderkyrkan”.

    – Det är mycket som är förvånande när man ser hur tidigt och kraftfullt fascinationen för det romersk-katolska kom in i deras liv. Ulf Ekman förklarar att han redan nästan tio år före konversionen såg påven som den rättmätige ledaren för hela den kristna kyrkan, men vi som arbetade nära honom fick inte veta om det förrän så många år senare…

    – När vi kom till Uppsala var Ulfs befriande undervisning ”Bibeln säger” och nu säger han: ”lita på Kyrkan”. Det är ett tänkande som får väldigt stora konsekvenser och leder till att efterbibliska läror kommer in, till exempel när det gäller Maria, synen på påven och att den romersk-katolska kyrkan skulle vara den kyrka som Jesus Kristus grundade.

    Anders Gerdmar berättar att han har två bröder som är katoliker och själv medverkar han regelbundet i katolska karismatiska sammanhang där han har många goda vänner…

    Ulf och Birgitta Ekmans konvertering är en del av en trend de senaste åren, då flera frikyrkoprofiler gått samma väg. Det kan handla om en törst efter rötter och en längtan efter stabilitet, tror Anders Gerdmar.”

    HaFo: Rent allmänt så har ju Pingst, trosrörelsen m. fl. alltmer börjat bejaka katolicismen. Vars intention med sina ”dialoger” är att samla in alla religioner under samma tak. Något som kommer att bilda en religionssynkretism som bildar det avfall som ska övertas av den ”falske profeten” och som ska möjliggöra antikrists inträde på arenan.

    Gerdmar berör inget av detta vilket är anmärkningsvärt av en professor i teologi. Så hur är det då egentligen ställt med Gerdmar i grunderna av Kristen tro, när han så riktigt framför Bibelns budskap beträffande homosexualitet?

    Det skapar en helt outsäglig förvirring när ”teologer” så riktigt uttalar sig, samtidigt som de i grunden är vilsna! Vilken finurlig uppläggning av ”lögnens Fader” som ska förvilla jämväl de troende.

    Forts Vad står egentligen Anders Gerdmar för

    Gilla

  2. Inlägg 3 Vad står egentligen Anders Gerdmar för

    Anders Gerdmar: ”Det finns få som har betytt så mycket för bibeltro och för Guds församling i Sverige under de senaste årtiondena som Ulf Ekman”

    Vad lärde då Ekman som Gerdmar därmed bejakar ”som har betytt så mycket för bibeltro”?

    ”Människan föll i synd och överlämnade rådandet över skapelsen åt djävulen, som blev denna tidsålders gud och herre. Det som hände var att människan, som vandrade i höghet, som var lik Gud och som rådde över skapelsen, tappade sitt rådande. Hon dog till sin invärtes människa. Hon dog andligen…

    Människan var den som skulle vara denna tidsålders Gud. Sedan blev djävulen det, men Guds mening var att människan skulle vara såsom en Gud… Är Du med i djävulens familj har Du djävulens natur i Dig, och då vill Gud att Du ska bli född på nytt. Då byter han natur i Dig och Du får Guds natur istället… Han upprättar Dig till samma position som Adam hade före fallet…

    Människan skapades att vara som Gud var. Inte vara Gud, men vara som Gud, honom lik. Hon fick förmågan att tala som Gud. Hon fick förmågan att handla och utföra saker , som Gud… Adam var ställd över skapelsen för att råda och regera över den, precis som Gud råder och regerar över universum… Människan skulle vara som Gud, tänka som Gud, handla som Gud och tala som Gud…

    Gud gav genom ett kontrakt jorden till människorna för att de skulle råda över skapelsen som denna tidsålders Gud. Människan skulle råda, dominera och ta skapelsen i besittning. Vara som en Gud som härskar och råder över skapelsen.

    Människan begick högförräderi och överlät rådandet över skapelsen till djävulen så att han blev denna tidsålders Gud. Adam och Eva föll för frestelsen att få bli som Gud, därför att de inte insett att de redan var som en Gud.”

    (Tillintetgör djävulens gärningar, född till seger och Guds plan för Dig. Band: Den troendes auktoritet.)

    ”Jesus ropade på korset: ‘Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?’ I samma sekund dog Jesus andligen. Gud såg inte längre Jesus som sin älskade Son, men som en som var förbannad, och han vände Jesus ryggen och överlät honom i djävulens händer, som tog hans ande till helvetet. Där upplevde Jesus de djupaste kval under tre dagar.

    För att vårt hjärta skulle bli rent måste Jesu hjärta bli fyllt av synd, och det innebar att han blev gjord till en syndare. Han fick Satans natur. Han blev gjord till synd.

    Efter tre dagar sa Gud att det var nog och sträckte sin hand ned i helvetet och födde Jesus på nytt. Guds Ande kom in i Jesu ande, och han blev rättfärdiggjord och levandegjord i Anden”. Predikan av Ulf Ekman på kassett från 1986

    ”Jesus blev gjord till synd, dog andligen och fördes ned i dödsriket…Gud lät genom den helige Ande en blixt slå rakt ned i dödsriket och uppväckte Jesus.” ”Tillintetgör djävulens gärningar”, Ulf Ekman.

    Ekman: KRAFTEN I DEN NYA SKAPELSEN: ”Jesus har omskapat Din invärtes människa så att Du i anden har blivit lik honom själv” sid 8 ” All den kraft som Gud själv äger har blivit deponerad i Din egen ande.” sid 9

    ” Din invärtes människa är Ditt verkliga jag… så är Du vad Jesus Kristus är … skapad till ett med Gud själv, ett med Guds arvsanlag och Guds natur.” sid 14 o 16 o 21

    FÖDD TILL SEGER o GUDS PLAN FÖR DIG: ”Då byter han natur i Dig och Du får Guds natur istället…Han upprättar Dig till samma position som Adam hade före fallet… När Du blir född på nytt lägger Du av Dig den gamla människan, den dör.

    En ny människa skapas. Den människan är skapad till gudslikhet.. Om Du kunde se Din egen invärtes människa, så tror jag Du skulle se Jesus Kristus.” sid 4 o 6 o 11o 13 o 19

    Detta är alltså vad Anders Gerdmar bejakar som varandes Kristen tro. Och det gör han som varandes professor i teologi!! Någon som känner sig förundrad och undrar om Gerdmar egentligen är med i att förbereda det avfall som ska möjliggöra antikrist inträde på arenan!? I mina ögon så lutar det starkt däråt!!

    Gilla

  3. Poängen med bloggposten var att visa på hur listigt fienden lägger upp sin strategi. Piensoho som tidigare visat sig vilsen kring försoningen mynnar nu ut i en lögn om att utlevd homosexualitet inte alls fördöms i Bibeln.

    Då rycker Anders Gerdmar ut och så riktigt då bemöter detta. Samtidigt som han då lovordat Ekman och därmed bejakar dennes falska undervisning som jag svart på vitt pekar på.

    Den ene villoläraren bemöter alltså den andre villoläraren och kvar står så ”det vilsna fåret” mellan ”hötapparna” – med endera att bejaka eller ta avstånd från en auktoritet inom Pingst som förmedlar villfarelse.

    Eller så bejaka eller genomskåda en annan auktoritet inom trosrörelsen som går emot auktoriteten inom Pingst. men som samtidigt själv förmedlar villfarelse.

    En sådan röra av sanning och lögn är det som förbereder ankomsten av en annan – en istället för Kristus – en falsk världsfrälsare – antikrist.

    Gilla

  4. Matt 5:28: ”Jag säger er: Den som ser med begär på en kvinna har redan begått äktenskapsbrott med henne i sitt hjärta.”

    Syndafördärvet besudlar hela vårt väsen och visar sig ju redan i tankevärlden med begärelser. Men vi bör nog då tänka som Luther: ”Man kan inte hindra fåglarna att komma flygande, men vi kan hindra dem från att bygga bo”.

    Eller som Bibeln uttrycker det i Jakobs brev 1:15: ”När så begäret har blivit havande föder det synd, och när synden är fullmogen föder den död.”

    En utlevd begärelse får större konsekvenser för en själv och sin omgivning än om det stannar med en begärelse som inte levs ut.

    Det behövs när vi frestas och begår synd att vi lever i ljuset med vår synd och erkänner och bekänner den för att få förlåtelse och leva i nåden.

    Men vad som nu sker med bemötandet av de homosexuella är att de bedras till inte leva i ljuset med sin synd utan förneka att det är en synd att leva ut sin homosexualitet. De hamnar då i mörker och förvillelse kommer att komma över dem.

    Det är en helt annan sak om de frestas och faller för frestelsen men erkänner och bekänner sin synd inför Gud. Då gäller dem samma som oss alla som kämpar med frestelser och faller i synd.

    Gilla

  5. Röran fortsätter kring homosexualiteten när en annan vilsen pastor – Pastor Pethrus – dels så riktigt talar om homosexualiteten. Men så då samtidigt själv är vilsen på viktiga områden.

    Blev uppmanad att lyssna på detta band

    Pastor Pethrus är här väldigt jobbig att lyssna till. Han hoppar fram och tillbaka och det är svårt att få tag i vad han vill få sagt. Han har en otrevlig och aggressiv ton där han vet bättre än alla andra.

    Han har rätt vid att uppryckandet inte sker före Vedermödan. Men där slutar nu också vad som är sant. Det som följer en osalig blandning av sanning och lögn. Han har fel när han här hävdar att det bara är några ställen i Bibeln som handlar om Tusenårsriket.

    Han verkar inte tro på ett verkligt Tusenårsrike. Satan sägs bindas när Jesus segrar på korset. Han blandar så ihop med när satan ska komma loss i slutet av Tusenårsriket med Vedermödan.

    Han verkar vara starkt influerad av Amillennialism som är synen i kristen eskatologi som säger att Kristus för närvarande regerar genom kyrkan.

    – Amillennialism hävdar a) att ”1000 år” i Uppenbarelseboken 20: 1-6 är en metaforisk hänvisning till nutiden kyrkans tidsålder som kulminerar i Kristi återkomst.

    – Amillennialism hävdar att Kristi regeringstid under årtusendet är andlig till sin natur.

    – Amillennialismen undervisar att Satans bindning i Uppenbarelseboken 20: 1-3 redan har inträffat.

    – Amillennialismen undervisar att Kyrkan är arvtagaren till löftena i Skriften – kort sagt, att precis som Israel var Guds folk i Gamla testamentet, så är kyrkan Guds folk i Nya testamentet.

    Pastor Pethrus blandar ihop, när de troende får sina uppståndelsekroppar vid Jesu ankomst för att ”regera med Kristus för Tusen år”, med när de icke troende ska efter Tusenårsriket stå inför vita tronen för att dömas efter sina gärningar och så förpassas till eldsjön.

    Uppryckandet sker av de troende enligt honom inför ingången till en Ny Himmel och en Ny Jord.

    Jag blir så slut på alla hopblandningar som här sker och vet inte hur man riktigt benar upp denna blandning av sanning och lögn och hur man bemöter det.

    Jag sätter in länkar på hur jag ser dessa spörsmål och som förhoppningsvis kan ge större insikt än rent ut sagt detta delvis svammel av Pastor Pethrus.

    Vad gäller Israel

    ANTIKRIST FALSKE PROFETEN SKÖKAN TEMPLEN

    SKILLNADEN TUSENÅRSRIKET NYA HIMLEN OCH DEN NYA JORDEN

    DEN NYA HIMLEN OCH DEN NYA JORDEN

    Se även vad Uppenbarelseboken visar på:

    https://tre-skrivare.se/hf/vilken-vedermoda.html

    Se även

    Två Jesu ankomster två vedermödor två förödelsens styggelse fyra Tempel

    Gilla

  6. En av dem som lovordar Pastor Pethrus på FB gick i taget när jag ifrågasatte hans pastor. Ungefär som när man förr på LO ifrågasatte den ”smorde ledaren”.

    Han tyckte att jag offentligt skulle ta en debatt eller ställa frågor till hans pastor och menade att hans pastor visst var mer lärd kring Tusenårsriket än vad jag var. Jag har gett honom flera svar eftersom han fortsatte att lovorda sin pastor och nästan hotat mig att jag kunde gå emot hans pastor:

    HaFo till den som enträget lovordarar Pastor Pethrus: Du får ha Din uppfattning. Pastor Pethrus var så klar med var han står så frågor eller debatt är överflödiga.

    Och Du kan jämföra vad han lär på bandet och vad jag skrivit på de länkar som jag angav så kan Du bilda Dig en egen uppfattning om vad som stämmer med Bibelns budskap eller inte.
    ______________

    HaFo till den som enträget lovordarar Pastor Pethrus: Jag har full frimodighet kring vad jag skrivit om Tusenårsriket på de länkar som jag angav.

    Jag har full frimodighet att visa på hur vilsen som Pastor Pethrus är enligt det band från honom som jag visat på vad han där undervisar. Det bör alla vara observanta på.

    Han undervisar att satan binds när Jesus segrar på korset. Han blandar så ihop med när satan ska komma loss i slutet av Tusenårsriket med Vedermödan.

    Han blandar ihop, när de troende får sina uppståndelsekroppar vid Jesu ankomst för att ”regera med Kristus för Tusen år”, med när de icke troende ska efter Tusenårsriket stå inför vita tronen för att dömas efter sina gärningar och så förpassas till eldsjön.

    Uppryckandet sker av de troende enligt honom inför ingången till en Ny Himmel och en Ny Jord.

    Det är så allvarligt fel i en sådan undervisning så att alla bör vara medvetna om att han på dessa punkter går fram med osanning. Vad han framför stämmer rätt väl med Amillennialismen som räknas som en allvarlig villolära.

    Du kan gärna privat sända mig undervisning av honom kring vem Jesus är och har gjort. Det förvånar mig om han kan ligga helt rätt där när han samtidigt är så fel ute kring eskatologin. Men oavsett så anser jag att det är fullt riktigt att visa på hur vilset ute han var på den länk som jag visade på och som jag ombads att lyssna på.
    ______________________

    HaFo till den som enträget lovordarar Pastor Pethrus: Om Du bemödar Dig om att själv lyssna till det band av Pastor Pethrus som Du lovordar, så märker Du då att det finns inget att fråga om där för vad han redogör. Det är helt klart vad han säger. Och jag har bara återgett vad han själv säger.

    Om han menar något annat än vad han faktiskt säger, så är det då Din sak som lovordar honom, att visa på att han menar något annat än vad han faktiskt säger.

    Om Du lovordar honom så är det ju då faktiskt Du som är ansvarig för att visa på, om vad han klart uttalar inte är vad han menar. Det kan Du ju då inte lägga på någon annan.

    Du kan då själv avgöra om hans undervisning där är Biblisk eller inte. Du kan då jämföra med innehållet på de länkar som jag visade på om eskatologin och så då själv dra Dina slutsatser om vad Bibeln faktiskt säger eller inte.

    Eller är Du inte själv intresserad av det, utan är Du bara intresserad av att lovorda Pastor Pethrus och detta utan att Du alltså uppenbarligen inte själv ens är medveten om vad han undervisar på den länk varifrån jag återgav vad han framförde.
    ___________________

    Så här skriver Pastor Pethrus om sig själv på Youtube-kanalen:

    ”Mitt namn är Pastor Pethrus och jag är präst åt Gud den högste, en Jesu Kristi tjänare och en förvaltare av Guds hemligheter. ”

    Det är sällan man ser en kristen person safta på så om sig själv, så bara bristen på ödmjukhet säger ju mycket. Den som så på detta sätt själv upphöjer sig till skyarna, bör man vara väldigt försiktig med att ta till sig vad denne förmedlar och nogsamt pröva vad han framför. Och prövar man vad han framför angående eskatologin så är han fullständigt vilset ute!!

    Den som då försvarar detta bör verkligen själv kolla upp undervisningen och nogsamt ge skäl till varför man lovordar en man som uppenbarligen är så vilset ute. Man bör då kunna visa på att även om man är så vilsen kring eskatologin så ligger han rätt kring vem Jesus är och har gjort.

    Det räcker inte med att säga att han har en väldigt bra undervisning om omvändelse, synd försoning och nåd, räddning eller förtappelse. Det har Kalvinisterna. Men likväl så har de en annan Jesus i sitt bagage! Det gäller verkligen idag att pröva andarna och lärarna huruvida de är av Gud.

    Speciellt knepigt blir det då när de som förmedlar riktigt kring t.ex. homosexualitet etc. likväl är vilsna i det centrala av Kristen tro kring vem Jesus är och har gjort!!

    Gilla

Lämna en kommentar