Trosrörelsens förförelse

Inlägg 1

Jag visade med fakta från trosrörelsens eget ursprungliga grundmaterial på dess förförelse. Det föll naturligtvis inte i ”god jord” utan jag påstods döma, fördöma och bara söka fel.

Men det handlar inte om att döma eller att söka efter fel, utan att med fakta peka på, där man har en annan Jesus en annan ande och ett annat evangelium. Om den situationen säger Bibeln: ”avslöja dem fastmer”. Det handlar om att efterleva Jesu Ord: ”Se till att ingen bedrar er” (Matt 24:4)

Jag har pekat på att där i trosrörelsen grundmaterial så lärs i grunden om ett helt lärosystem från att Människan var skapad i samma klass som Gud.

Så fortsätter det att Jesus blev synd, satans natur och skild ifrån Gud, för att så den pånyttfödda människan därmed ska åter komma i Guds klass och vara såsom en Gud.

Studera ingående från trosrörelsen eget grundmaterial. Menar du då att det är sann Kristen tro och inte ska varnas för, så vill jag då mena att där råder något allvarligt galet kring din tro på vem Jesus är och har gjort.

Är du seriös med dina anklagelser och dömanden mot om man visar på med fakta vad trösrörelsen i grunden lär, så studerar du ingående deras material så att du vet vad du pratar om.


Här något om den undervisning som ligger till grund för trosrörelsen. Inte alla själva inom trosrörelsen är medvetna om vilken undervisning som de egentligen bejakar.

Det är inte så att man bara med några korta meningar kan visa på den förförelse som ligger i botten av undervisningen i trosrörelsen. så det blir till flera inlägg.

Den som är seriöst intresserad hänger med. Medan den ytlige som inte vill sätta sig in i vad trosförkunnelsen egentligen handlar om, må fortsätta med sina skygglappar.

Forts

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

13 kommentarer till Trosrörelsens förförelse

  1. Inlägg 2

    Ur Ekmans böcker.

    TILLINTETGÖR DJÄVULENS GÄRNINGAR

    Sammanfattning: Syndafallet bestod i att människan. Guds avbild, föll i synd och överlämnade rådandet över skapelsen till djävulen och istället för människan blev djävulen denna tidsålders gud och herre. Människan dog andligen.

    Jesus dog andligen i dödsriket för att vi skulle uppstå andligen. Ikläd dig vapenrustningen så ser djävulen inte skillnad på dig eller Jesus. Människan kan nu komma tillbaka till Adam och Evas tillstånd innan syndafallet.

    Identifiera dig med den nya skapelsen så kommer du in i det rådande och dominerande människan egentligen skulle ha haft. Du kan göra vad Gud gjorde genom människan Jesus. Djävulens stöldgods, överflödande liv, hälsa och välsignelse på alla områden i livet är nu den pånyttfödda människans rättighet. Det är lagligen vårt genom Jesu andliga död.

    Citat : ”Människan föll i synd och överlämnade rådandet över skapelsen åt djävulen, som blev denna tidsålders gud och herre. Det som hände var att människan, som vandrade i höghet, som var lik Gud och som rådde över skapelsen, tappade sitt rådande. Hon dog till sin invärtes människa. Hon dog andligen” sid 5

    ”Jesus blev gjord till synd, dog andligen och fördes ned i dödsriket…Gud lät genom den helige Ande en blixt slå rakt ned i dödsriket och uppväckte Jesus.” sid 20

    ” Om Du har vapenrustningen på, så kan inte djävulen se om det är Du eller Jesus som kommer. Han ser ingen skillnad.” sid 20

    Forts

    Gilla

  2. Inlägg 3 Forts Ekmans böcker

    KRAFTEN I DEN NYA SKAPELSEN

    Sammanfattning: Adam vandrade i direkt kommunikation med Fadren omstrålad av ljus och eld. Adam överlämnade skapelsen åt djävulen, detta var syndafallet. Jesus öppnade vägen tillbaka genom sin andliga död och nedstigande till dödsriket.

    Vi har i anden blivit omskapade och lika honom själv. All den kraft och kunskap Gud äger är nu deponerad i din egen ande. Kraften ligger i din identifikation med Jesus i din egen ande och i din bekännelse. Du är vad Jesus kristus är.

    Håll fast vid det som är nedlagt i din ande så är Du en övervinnare. Du har Guds natur i Dig. Lär Dig tänka och tala Guds tankar, så att Du får framgång och kan vandra framåt i överflöd. Din egen ande skall dominera köttet. Du är en ny skapelse – en ande.

    Citat : ”Jesus har omskapat Din invärtes människa så att Du i anden har blivit lik honom själv” sid 8

    ” All den kraft som Gud själv äger har blivit deponerad i Din egen ande.” sid 9

    ” Din invärtes människa är Ditt verkliga jag…så är Du vad Jesus Kristus är …skapad till ett med Gud själv, ett med Guds arvsanlag och Guds natur.” sid 14 o 16 o 21

    DU KAN HÖRA VAD GUD SÄGER

    Sammanfattning: Själen och kroppen är yttre skal till människans rätta identitet – anden. Den nya människan är till naturen en ande och har Guds kraft och natur i sig. Gud talar direkt till Din ande, där umgås Gud med människan.

    Kunskapen som finns i Din ande skall styra över själen och kroppen. Sinneskunskap som djävulen kan lura Ditt förstånd och Dina känslor att sätta tilltro till, ska inte få styra Din ande. Om Du är stark i Din inre människa har Du framgång i allt vad Du företar Dig.

    Citat : ”När Du blev född på nytt blev Du en ande. Du är en ande, har en själ och bor i en kropp..Din invärtes människa är Du..Djävulen låter Dina känslor dominera Din invärtes människa och tar ifrån Dig vad Du har…Gud talar i Din ande exakt vad Du skall göra:” sid 19 o 20 o 26

    Forts

    Gilla

  3. Inlägg 4 Forts Ekmans böcker

    GUD VILL HELA ALLA

    Sammanfattning: När människans ande blir född på nytt och skapad till likhet med Gud, kommer Guds hälsa in i Din egen ande och börjar påverka Din själ och slutligen även Din kropp. För att kunna ta emot helande måste Du emellertid veta att Gud vill hela Dig. Du måste i tro ta emot helande och anse och bekänna Dig helad. Detta budskap ska inpräntas i människans egen ande.

    Citat : ”När Du blir skapad till likhet med Gud, då kommer Guds hälsa in i Din ande och börjar påverka Din själ.” sid 3

    FÖDD TILL SEGER o GUDS PLAN FÖR DIG

    Sammanfattning: Människan har Guds natur i anden. Den invärtes människan skall förklara krig mot nederlagstänkandet. Om människan är i Ordet finns ingen syndig natur , utan människan har Guds natur på insidan, därför skall nederlagstankar tryckas ned. Den som är född av Gud har Guds ande ( med litet a – alltså en egen Gudomlig ande ). Detta är den rätta identiteten för människan.

    Kunskapen om att vara född till seger, att ha Guds natur i anden, är något djävulen vill stjäla. Demokrati och äldstebröder som tjatar emot det som ledaren i anden vet, förhindrar visionen. Bli ett med ledarens vision, så kommer smörjelsen över Dig och församlingen, nederlagsteologi försvinner då all världens väg. Människan är född till seger och framgång.

    Du är skapad att vara lik levande Gud. Du är inte en syndare utan återställd till positionen före fallet. Din invärtes människa är Din sanna identitet. Du är skapad till Gudslikhet i anden. Du skall erövra skapelsen precis som Adam.

    Citat : ”Den som är född av Gud lever inte i synd. Han har ingen syndig natur, utan har fått Guds natur på insidan…Människan var den som skulle vara denna tidsålders Gud. Sedan blev djävulen det, men Guds mening var att människan skulle vara såsom en Gud…

    Är Du med i djävulens familj har Du djävulens natur i Dig, och då vill Gud att Du ska bli född på nytt. Då byter han natur i Dig och Du får Guds natur istället…Han upprättar Dig till samma position som Adam hade före fallet…

    När Du blir född på nytt lägger Du av Dig den gamla människan, den dör . En ny människa skapas. Den människan är skapad till gudslikhet..Om Du kunde se Din egen invärtes människa, så tror jag Du skulle se Jesus Kristus.” sid 4 o 6 o 11o 13 o 19

    Forts

    Gilla

  4. Inlägg 5 Forts Ekmans böcker

    TRO SOM ÖVERVINNER VÄRLDEN

    Sammanfattning: Den troende människan och Gud blir lika till naturen. Vi inte bara tillräknas Jesu rättfärdighet. Vi får en ny natur som gör oss i verklig mening rättfärdiga. Den gamla människan och syndanaturen dör.

    Du kan genom Din egen pånyttfödda ande leva i seger. Du var en syndare och är nu rättfärdig. Guds tro är en ny natur som är deponerad i Din egen ande som Du kan bruka för att ådstadkomma övernaturliga resultat.

    Citat: ”Människan skapades att vara som Gud var. Inte vara Gud, men vara som Gud, honom lik. Hon fick förmågan att tala som Gud. Hon fick förmågan att handla och utföra saker , som Gud…

    Adam var ställd över skapelsen för att råda och regera över den, precis som Gud råder och regerar över universum…Människan skulle vara som Gud, tänka som Gud, handla som Gud och tala som Gud.” sid 51, 57

    ”När Du blir född på nytt får Du ett nytt hjärta, en ny människa skapas i Ditt inre, Din ande blir ny…Din pånyttfödda, nya människa, Din ande är skapad till likhet med Gud…Du fick en ny natur, en ny ande.

    En ny människa som aldrig hade funnits förut föddes på insidan av Dig…Du var vekligen död i Dina synder, men i Jesus blev Du verkligen rättfärdig…Människan hade fått del av djävulens natur…

    När Du blir född på nytt dör den gamla människan, dvs. syndanaturen i Din ande…Du får en ny natur…så har Du genom Din egen pånyttfödda ande seger tillgänglig, så att Du inte behöver leva efter köttet och uppleva nederlag.

    Istället kan Du leva i anden ( med litet a ) och vandra i seger… Du var en syndare, Du var i ett köttsligt väsende, blev frälst av nåd och är nu rättfärdig genom Guds rättfärdighet”. sid 18, 57, 75, 76 – 80

    ”Den tro som åstadkom allt detta ( skapade universum ), ger han åt den troende..När Du använder tron blir den verksam…tron kommer från Din egen ande ( litet a ). sid 18, 21, 39

    DOKTRINER

    Sammanfattning: Det är samma grundkärna som går igen som i de andra böckerna, men mycket mer förvirrande omgivet och inbakat i traditionell kristen lära. Dock behöver även här Jesus smaka den andliga döden och bli född på nytt i dödsriket. Därigenom kommer han in på samma spår som i de andra böckerna och människan får en egen Gudomlig ande ( fortfarande med litet a ) som själv producerar liv och frukt.

    Citat: ”Guds Ande skapar en helt ny invärtes människa som aldrig någonsin har funnits förut. Den gamla syndamänniskan har dött, och en ny människa blivit till…Om vi vandrar i ande ( litet a ) kommer vi inte att göra vad köttet har begärelse till…Det flöde som strömmar fram ur andens ( litet a ) liv…andens ( litet a ) frukter producerar överflödande liv.” sid 127, 133

    Forts Ekmans undervisning: ”Jesus ropade på korset: ‘Min Gud, min Gud, varför har du övergivit mig?’ I samma sekund dog Jesus andligen. Gud såg inte längre Jesus som sin älskade Son, men som en som var förbannad, och han vände Jesus ryggen och överlät honom i djävulens händer, som tog hans ande till helvetet. Där upplevde Jesus de djupaste kval under tre dagar.

    För att vårt hjärta skulle bli rent måste Jesu hjärta bli fyllt av synd, och det innebar att han blev gjord till en syndare. Han fick Satans natur. Han blev gjord till synd.

    Efter tre dagar sa Gud att det var nog och sträckte sin hand ned i helvetet och födde Jesus på nytt. Guds Ande kom in i Jesu ande, och han blev rättfärdiggjord och levandegjord i Anden”. Predikan av Ulf Ekman på kassett från 1986

    Forts

    Gilla

  5. Inlägg 6 Ur Sten Nilssons (Ulf svärfar som var med och grundade LO) bok Befria mitt folk:

    ”Gud skapade människan i klass med sig själv och gav människorna rätten att råda över allting på jorden och behärska den med auktoritet…

    Människan som skapats i klass med Gud begick högförräderi och förlorade sin ställning. Hon kom in under djävulens välde. Djävulen var nu denna världens gud.

    När människan underordnade sig satan dog hon andligen och hennes andes herravälde över själ och kropp upphörde. Endast anden kan få uppenbarelsens kunskap och vishet från Gud…

    Hur skulle Jesus lösa människan från djävulen…genom att bli synd för oss, måste han andligen dö och skiljas från Fadern och ta syndens straff ända ned i dödsrikets hemskaste plats…ingen har lidit andligen som han, som genom att bli synd för oss, skiljdes från Fadern och förenades med de ogudaktiga…

    Korset är inte Jesu lidandes höjdpunkt. Men vårt förstånd kan inte sträcka sig längre…Det kunde inte ges någon återlösning med mindre än att någon trädde in i andevärlden och sonade synden. Jesu svåraste lidande begynte efter döden i dödsrikets pinorum, där de ogudaktiga var…

    Jesus blev född på nytt och kunde som den förstfödde ta itu med att göra dens makt om inte, som hade döden i sitt våld, det är djävulen…När Jesus uppstod från de döda, så var det därför, att han besegrat de sataniska krafter som hållit människan bunden…

    Kristendom är det som Gud gör med människans ande. När människans ande blir pånyttfödd, kan hon föra en segerrik strid mot andra andar, som står Gud emot.

    Människan är ande, skapad i klass med Gud… människan måste vara styrd av sin ande. Hon har en själ som skall vara andens lydige tjänare och bor tillfälligt i en kropp…

    Du har nu en helt ny identitet och har den legala rätten att råda där förut fienden rådde över Dig. Du har inte någon anledning att frukta ditt förflutna.

    Du har nämligen inget förflutet! Du är nämligen en ny skapelse. Du är rättfärdig…För att kunna leva i gemenskap med Gud måste människan ha samma slags liv. Hon måste vara skapad i klass med Gud…

    Den troende har full – makt att bära fram Jesu namn. Namnet motsvarar hans personliga närvaro. Detta namn har han gett oss legal fullmakt att använda oss av…

    Kristi händer är bundna tills han får bruka våra. Om vi bara kunde begripa hur hjälplös Gud är, tills han får bruka sin kropp på jorden …

    Vi har så svårt att omfatta den troende människans enorma auktoritet över det onda genom sin andliga kraft…striden fortsätter med de osynliga makter som bara kan övervinnas med vår andliga kraft…tro är en produkt av vår ande och vi tar auktoritet över de onda andemakterna…

    Det du tror och uttalar registreras i din ande och kontrollerar ditt liv. Du får det som du säger. Vår tro är inte starkare än det vi bekänner och uttalar…

    Djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker, vem han må uppsluka. Jag har getts makt och auktoritet att stå honom emot. Om inte Du personligen står emot djävulen, så vädjar du förgäves till Gud.”

    Boken Blodsförbundet av Sten Nilsson användes som kurslitteratur på LO:s Bibelskola. Enligt Sten Nilsson så gör Förbundet som Gud har ingått med oss att vi kan ställa rättigheter och krav på Gud, alla Guds tillgångar är ju även våra.

    Detta är ett obibliskt sätt att se på förbundstanken som den utrycks i Skriften. Förbund betecknar den ordning som Gud instiftar för att ta människan in i gemenskap med sig.

    Sten Nilsson bekänner sig till den läran som jag bemött om att Adam var en gud.

    https://tre-skrivare.se/hf/H3Bok.htm

    På sidan 28 heter det att: ”Det är inte ens överord att säga att Adam var lik Gud på jorden. Han regerade planeten Jord… Gud satte honom till sina händers verk, ja, ”allt lade han under hans fötter”

    Vidare bekänner sig Sten Nilsson till iden om att i GT så ägde Gud först jorden sedan gav Han jorden till Adam som gav den vidare till djävulen. Guds problem, enligt Nilsson, är hur Gud skall få tillbaka sin Jord:

    ”Men detta kunde han inte göra, eftersom han redan gett den till Adam, som ju i sin tur överlämnat den åt Satan. Detta var just Guds problem: jorden tillhörde inte honom. Han kunde inte legalt göra den nye Adam av ”stoft från jorden” Stoftet var under förbannelse” (sid. 32)

    Detta är ett fullständigt bisarrt resonemang och dessutom obibliskt. Detta är egentligen ett tillräckligt skäl att avfärda Sten Nilssons förkunnelse som falsk och att han var en villolärare.

    Men det kanske mest hädiska med boken är när Sten Nilsson på sidan 138 omintetgör allt bra han har skrivit om blodet. Det heter där:

    ”Lyssna nu: När Jesus låg till bords och åt förbundsmåltiden med sina lärljungar, så var han där som den GUDOMLIGE MESSIAS och intog Messias plats vid bordet”.

    ”strax därefter gick han ut som MÄNNISKOSON för att betala priset för mänsklighetens återlösning. Bara som människoson var han dödlig när han tog vår synd på sig”.

    Även om det inte sägs rätt ut är meningen dock klar att Jesus var inte gudomlig när han skulle återlösa oss på korset. Detta är inte Bibelns lära i Apg. 20:28 sägs det att det var Guds blod som bringade försoning mellan Gud och människa.

    Detta är Bibelns blodsförbund att Gud själv skulle dö för oss, eftersom det bara är Gud som kan frälsa oss. När Sten Nilsson utgår från, vilket också Ulf Ekman gör, att Människosonbegreppet bara betyder människa. Är detta felaktigt! Människosonsbegreppet i Bibeln visar på motsatsen att han som är Människoson verkligen är Gud ( Dan7:13 ).

    Sten Nilsson bekänner sig också till den hädiska tanken att det var först i samband med himmelsfärden Jesus gick in i det allra heligaste med sitt blod (sid. 150).

    Bakom denna tanke ligger naturligtvis påståendet att Jesus föddes på nytt och det var som pånyttfödd han bar fram sitt blod i det allra heligaste efter sin uppståndelse när Han gjort sin himmelsfärd.

    Men i Bibeln bär Jesus fram sitt blod i det allra heligaste på Korset. Då brister förlåten i Templet och vägen in till det allra heligaste – Guds hjärta – var nu öppen. Detta efter blodsoffret på korset när Jesus sa att det var fullbordat.

    Gilla

  6. Inlägg 7 Band av K–G. Severin (Livets ord).

    ”Sådan Han är äro också vi. Summering: Sådan som Jesus är i himmelen, sådana är vi i den här världen. Vi ska inte bli det. Vi är det nu i den här världen. Arvet träder i full funktion när Jesus dog. Han plockar ur oss vår synd.

    Gud har lagt sin skapelse i Dig. Gud på insidan. Vi är precis som Gud. Ser Du in i min ande ser Du ingen skillnad på mig och Gud. Han har utplånat synden i mitt liv.

    Du är en ny skapelse i Din ande. Du är vad Gud är. Jag är Gud. Sådan Han är äro också vi i den här världen. Detta är uppenbarelsekunskap. Att Din egen ande – Du själv – är helt uppfylld med gudomlig natur. Du är som en stålman på insidan. Där Du går, där går Gud. Sådan Han är äro också vi i den här världen.”

    CITAT AV TROSFÖRKUNNARE A. OM FÖRSONINGEN

    Kenyon: Jesus dog andligen på korset tre timmar innan han dog fysiskt. Hans ande genomgick en förändring. Han fick satans natur. Han blev gjord till ett med satan då han blev gjord till synd.

    Så länge han var andligt död, fylld med synd, härskade satan över honom. Demoner tog hans ande till dödsriket eller helvetet och han blev pinad där i tre dygn … korset är ett misslyckandets och nederlagets trä …

    I sin identifikation hade Jesus blivit så fullständigt ett med oss att han själv behövde rättfärdiggörelse då människans straff utdelades … även om hans lärjungar inte visste vad som hände under de tre dagarna och nätterna, så må vi känna till dessa tre dagar, för det kommer att bygga tro i oss.

    Varje Guds barn må känna till dessa livsviktiga sanningar om han eller hon ska kunna leva ett segrande liv. (What happened from the cross to the Throne – sid. 43 – 44, The Bible in the Light of our Redemption – sid. 29, 159, 165, Identification. A Romance in Redemption – sid. 23, 30, Advanced Bible Course. Studies in the deeper life – sid. 277 – 279.)

    Forts

    Gilla

  7. Inlägg 8 FORTS CITAT AV TROSFÖRKUNNARE A. OM FÖRSONINGEN

    Hagin: Jesus smakade andlig död. Kristi fysiska död på korset var inte tillräckligt för att frälsa oss. Han gick till helvetet för att föra oss till himmelen. Andlig död betyder mer än att vara åtskild från Gud.

    Andlig död betyder också att ha satans natur. Hans ande, hans inre människa, gick till helvetet i vårt ställe. En fysisk död skulle inte ha löst problemet med våra synder.

    Nere i lidandets fängelse – i själva helvetet – uppfyllde Jesus rättfärdighetens krav … Jesus är den förste som någonsin har blivit född på nytt. Varför behövde hans ande bli född på nytt? Jo, därför att den blev skild ifrån Gud. ( How Jesus obtained his name – band 44H01, The Name of Jesus – sid. 16 –31.)

    Copeland: (Varom Ulf Ekman, i sin efter Doktriner skrivna bok, Smörjelsen – manifestationer av den Helige Ande på sid. 64 skriver, att det exploderade i hans ande när han tog del av Copelands undervisning.)

    Världens synd blev inte lagd på Jesus. Bibeln säger att han blev gjord till synd. Satan vann över Jesus på korset och tog hans ande till helvetets mörka regioner och Jesus fick samma natur som Adam då han syndade. Jesus måste ge avkall på sin rättfärdighet …

    När Jesus ropade ut att det var fullbordat, talade han inte om försoningens stora plan. Det fattades fortfarande tre dagar och nätter att gå igenom … Jesus gick till helvetet för att frigöra människan från straffet för Adams högföräderi.

    När hans blod blev utgjutet så bringade det ingen försoning … Jesus tillbringade tre gruvsamma dagar och nätter i denna jordens inre och utverkade att du och jag fick tillbaka våra rättigheter inför Gud … Det var inte en fysisk död på korset som betalade syndens pris …

    Det som är nödvändigt för en kristens liv är kunskap om vad som skedde mellan korset och kronan … Detsamma skedde med Jesus som med Adam – andlig död …

    Guds rättfärdighet blev gjord till synd. Han antog satans syndanatur i sin egen ande. (The Incarnation – band 00 – 0303, band 01 – 0402, Jesus – Our Lord of glory, Belivers Voice of Victory, A Different Gospel – sid. 118, What happened from the Cross to the Throne – band 02 – 0017.)

    Benny Hinn: Då Jesus dog blev han ett med satan. Han visste att det enda sätt han kunde stoppa satan var att bli ett i natur med honom. Jesus tog inte min synd, han blev min synd.

    I sin medlargärning förlorade Jesus sin gudomlighet. Jesus måste bli född på nytt. Om han inte blivit född på nytt så kunde inte jag bli född på nytt. (Benny Hinn Broadcast, Our Position in Christ – Videoband: TV – 254.)

    Forts

    Gilla

  8. Inlägg 9 FORTS CITAT AV TROSFÖRKUNNARE A. OM FÖRSONINGEN

    Paul Billheimers: Då Jesus blev ett med synden regerade satan och helvetets makter över honom, som över vilken syndare som helst. För att bli levandegjord i förhållande till Gud och upprättad i sin relation med sin Far, måste Jesus bli född på nytt – för han hade blivit själva syndens natur.

    Sedan synden totalt hade åtskilt honom från sin Far, var den enda möjligheten för honom att få ett återupprättat förhållande med Fadern att gå igenom en ny födsel till ett nytt liv.

    Johnny Foglander (Livets ord): Adams andliga natur förändrade sig och han blev andligt död. Satan blev hans andlige far. Andlig död är alltså en natur som har satan till far. Du har blivit andligt död genom synd som du personligen har begått, precis som Adam …

    Jesus var verkligen död – inte bara fysiskt, men också andligt. Det betyder att Jesus på några dagar behövde sona det som skulle varit vårt eviga straff i helvetet för dig och mig. (Rättfärdighet – nåd eller förtjänst? – sid. 19 – 25.)

    Frank Eidem: Jesus blev lika syndig som vi var. Tog inte bara vår synd på sig, utan också vår syndiga natur. Jesus blev av vår synd gjort syndig och rutten tvärs igenom. Eller som Kanyon säger :

    ”Han blev gjort till ett med djävulens natur.” Då han hängde på korset, var han Adam till 100 %. Han var en av oss, full med synd och med syndig natur. Tänk dig den gruvliga smärta det måste ha varit både för Jesus och för Faderns hjärta, då Kristus blev utkastad från gudomens treeniga gemenskap

    … Jesus dog andligen ( miste kontakten med Gud ) innan han dog fysiskt. När han slutligen dog fysiskt gick han till dödsriket och upplevde förtappelsen. Jesus var den förste som blev född på nytt. Därefter följer vi som hans syskon. (Vad försoningen tillför dig – sid. 10 – 20.)

    Forts

    Gilla

  9. Inlägg 10 FORTS CITAT AV TROSFÖRKUNNARE B. OM DEN TROENDE MÄNNISKAN

    Kenyon: Du är lika mycket en inkarnation av Gud som Jesus Kristus var det. Varje människa som blivit född på nytt, är en inkarnation. Den troende är lika mycket en inkarnation som Jesus av Nasaret var det. (The Father and his family – sid. 100 och Hagins Word of faith – sid. 14.)

    Hagin: Människan blev skapad för att vara Gud lik. Gud gjorde oss till väsen av samma klass som han själv. (The God kind of life – sid. 35 – 36.)

    Copeland: Gud och Adam såg verkligen lika ut. Om du låter Jesus och Adam stå vid sidan av varandra, skulle de se, handla och höras likadana ut. Likheten ligger i att de handlar lika och är lika. Alla Guds attribut, hela Guds auktoritet, allt av Guds tro, alla Guds egenskaper blev nedlagda i den människan …

    Adam var inte underordnad Gud. Orsaken till att Gud skapade Adam var hans önskan att reproducera sig själv. I Edens lustgård gjorde han det. Adam var så lik Gud som det går att bli. På precis samma sätt som Jesus då han kom till jorden sa Adam: Om du har sett mig, har du sett Fadern”.

    Adam i Edens lustgård var Gud manifesterad i köttet … Du har samma kreativa tro och egenskaper på insidan av dig, som Gud brukade då han skapade himmel och jord … varje kristen är en gud. Du har inte en Gud inne i dig, du är en!

    Nya testamentet kallar Jesus för den förstfödde. Ordet född började ringa i min ande. Medan jag låg och tänkte på dessa saker, talade Guds Ande till mig: ” Son få tag i detta .. en återfödd människa slog satan. Den förstfödde bland många bröder slog honom.

    Du är den verkliga bilden och verkliga kopian av den människan … om du har samma kunskap i Guds ord som Jesus hade, så kunde du utföra samma verk, för du är också en återfödd människa”.

    När jag läser i Bibeln där Jesus säger ” Jag är ”, säger jag: ja, jag är också! ( The Authority of the Believer 4, band 01 – 0304, Following the Faith of Abraham, band 01 – 3001, Force of love, band 02 – 0028, Now we are in Christ Jesus – sid. 16 – 17, 23 – 24 , What happened from the Cross to the Throne, band 02 – 0017.)

    Forts

    Gilla

  10. Inlägg 11 FORTS CITAT AV TROSFÖRKUNNARE B. OM DEN TROENDE MÄNNISKAN

    Benny Hinn: Kristna är små gudar. Vi är små messiaser. Vi är allt som Jesus någonsin var. Gud kom från himmelen, blev en människa, gjorde människor till små gudar, gick tillbaka till himmelen som en människa. Jesus står över Fadern som en människa.

    Jag står över demoner som Guds son. Är du hans avkomma? Är ni hans barn? Då kan ni inte vara människor! Det kan ni inte. Gud föder inte kött. (Our position in Christ, The word made flesh – videoband – 255.)

    Earl Paulk: Precis som hundar föder valpar, så föder Gud små gudar. Innan vi förstår att vi är små gudar och börjar att handla som små gudar, kan vi inte ge uttryck för Guds rike. (Satan unmasked–sid. 96 – 97)

    John Avanzini: Guds Ande kungör på jorden idag vad som varit hans avsikt genom tiderna .. att han kopierar sig själv på jorden. (The end time manifestations of the sons of God, band 1)

    Paul Crouch: Gud gör ingen skillnad mellan sig själv och oss. Han öppnar upp själva treenigheten och tar oss in i den. (TBN, nov. 1990)

    Casey Treat: Jag är en verklig kopia av Gud. När Gud ser i spegeln, ser han mig. När jag ser i spegeln, ser jag Gud. Eftersom jag är en verklig kopia av Gud, kommer jag att uppföra mig och handla som en Gud. (Believing in Yourself, band.)

    Fråga: 1. Är det någon här som på fullt allvar menar att detta som är grunden för undervisningen i trosrörelsen verkligen är ett sant Kristet budskap?

    Fråga: 2. Är det någon här som på fullt allvar menar att detta är inget som man ska varna för den förförelse som här presenteras?

    Intressant höra vad alla med skygglappar på har för kommentar till detta innehåll som är grunden för undervisningen i trosrörelsen!?

    Forts

    Gilla

  11. Inlägg 12

    Vill visa under vilken ande och anda som ett samtal kan utspinna sig med en människa med skygglappar och en ofattbar ytlighet som genast dök upp.

    Jag återger det meningsutbyte som uppstod som jag tycker så klart visar på vilken blind bejakelse utan kunskapsinsikt som råder i bejakare av trosrörelsen.

    Blind bejakare av trosrörelsen med noll kunskap men med anklagelse och fördömande mot mig: du ska kanske ta en titt på dig själv innan du tar och kritiserar andra.. är den ljus som lyser i dig mörker?

    HaFo svar: Jag kritiserar inte utan visar med fakta på där förförelse föreligger. Jag lägger varje dag fram mig själv inför Jesus och ber honom genomlysa mig med sitt ljus. Erkänner och bekänner dagligen när han visar på synd i mitt liv.

    Han säger inte att det är synd att peka på där förförelse föreligger utan säger att därtill har han kallat mig liksom han kallat alla sanna Kristna att avslöja det falska!

    Blind bejakare av trosrörelsen med noll kunskap men med anklagelse och fördömande mot mig: Harry Forsgren fast nu är du vilsen om du tror att du är kallat att avslöja dom som är falska.

    HaFo: Bibelord på ditt påstående!?

    Blind bejakare av trosrörelsen med noll kunskap men med anklagelse och fördömande mot mig: Rom. 14:13 tex. vill bara säga till dig att vi ska ju rannsaka oss själva och inte hitta fel hos andra och avslöja andra det är inte vårt uppgift här på jorden. vi ska älska varandra.

    HaFo: Det handlar inte om att döma eller att söka efter fel, utan att med fakta peka på, där man har en annan Jesus en annan ande och ett annat evangelium. Om den situationen säger Bibeln: ”avslöja dem fastmer”.

    Vill du nu innan du svarar gå tillbaka till de inlägg här ovan, där jag med fakta utifrån trosrörelsens eget material, pekat på att där lärs i grunden om ett helt lärosystem från att Människan var skapad i samma klass som Gud.

    Så fortsätter det att Jesus blev synd, satans natur och skild ifrån Gud, för att så den pånyttfödda människan därmed ska åter komma i Guds klass och vara såsom en Gud.

    Studera ingående där från trosrörelsen eget grundmaterial. Menar du då att det är sann Kristen tro och inte ska varnas för, så vill jag då mena att där råder något allvarligt galet.

    Som sagt återkom när du gått igenom ALLT från trosrörelsens grundmaterial. Är du seriös med dina anklagelser och dömande mot om man visar på med fakta vad trosrörelsen i grunden lär, så studerar du ingående deras material så att du vet vad du pratar om.

    Forts

    Gilla

  12. Inlägg 13 fortsatt meningsutbyte med en bejakare av trosrörelsen

    Blind bejakare av trosrörelsen med noll kunskap men med anklagelse och fördömande mot mig: Harry Forsgren hur tycker du att det går då isåfall om du tycker att det där är fel om jag får fråga dig din synpunkt?

    om du tycker att du vet bäst så hör jag gärna hur du tycker att den ”rätta” går då isåfall? menar bara att när folks eget trons förståelse slutar eller dom har inte vuxit i anden såpass brukar dom säga att det är villoläror och villolärare. tänk på det. jag behöver inte gå igenom deras material för jag vet sanningen.

    HaFo: När du inte gått igenom grunden från trosrörelsen eget material, så vet du ju inte alls vad du pratar om.

    Det handlar inte om att mena sig veta bäst. Det handlar om vad som är sanning om vem Jesus är och har gjort.

    Utan att veta vad du pratar om, så går du ut med anklagelser och fördömanden mot någon som med fakta visar på vad trosrörelsen egentligen lär. Tycker du själv att det är ett speciellt kristet beteende?

    Du får gärna fråga mig om min synpunkt på vem Jesus är och har gjort. Det finner du på denna länk som jag betvivlar med din jargong bemödar dig om att läsa. Det vore väl signifikant från någon som synes att ha lätt för att utan grund anklaga och fördöma folk som du gör.

    Men vad som är sanning utifrån Guds Ord om vem Jesus är torde knappast vara speciellt intressant för en människa med ditt agerande.

    Du har chans att bevisa motsatsen att du inte bara är en som vill klaga, på och anfalla de som pekar på fakta. Både fakta på förförelsen i trosrörelsen och fakta från Bibeln som kontrast till vem Jesus är och har gjort.

    Blind bejakare av trosrörelsen med noll kunskap men med anklagelse och fördömande mot mig: Harry Forsgren jag fördömer ingen, det gör du, pekar på folks fel och avslöjar folk.. kärleken gör inget ont till den andra. inte ens avslöja folk.

    ”kallat” till det. gå framför Gud och fråga vem talar till dig är det Gud eller ond ande. jag har inget mer att säga till dig hoppas du har tillräckligt ödmjuk hjärta gå framför Gud och fråga om det jag säger till är rätt.

    HaFo: Det finns ett uttryck som säger att den som sa det var det. Jag har inte fördömt någon utan med fakta pekat på där förförelse föreligger och med fakta pekat på vad Bibeln säger som kontrast kring vem Jesus är och har gjort. Det är något som Bibeln uppmanar oss att göra.

    Det kallar du för att jag fördömer folk och för att vara kärlekslöst. Detta är från dig ett kärlekslöst fördömande och där du uppenbart ställer dig på fiendens sida med en falsk anklagelse mot mig.

    Men i det ljuset lever du knappast, så att du inser det. Ett sådant hårt och vilset hjärta synes du ha. Nä, vad du säger kommer inte från Gud!! Det är vad Gud säger mig när jag i ödmjukhet går inför honom och frågar honom hur jag ska ställa mig till dina anklagande fördömande angrepp på mig.

    Så kan alltså ett meningsutbyte se ut med någon från trosrörelsen som saknar total kunskap om vad trosrörelsen utifrån sitt eget material lär och ändå har mage att totalt fördöma och anklaga den som med fakta går fram med vad trosrörelsen utifrån deras eget material lär.

    Det handlar om en falsk undervisning med en annan Jesus en annan ande och ett annat evangelium. Ett falskt budskap som ingår i det avfall som nu förbereder antikrists – en annan – en i stället för Kristus – en falsk världsfrälsares ankomst som detta plagiat av Kristus!

    Forts

    Gilla

  13. Inlägg 14

    Jesus visar på hur allvarligt det är att förvanska vem han är som sker i trosrörelsens material där han blir skild från Gud på korset och inte längre är som Bibeln säger: ”Guds fullhet lekamligen” och är en förnekelse av att ”Gud var i Kristus och försonade människorna med sig själv”.

    Joh. 8:24,25 ” ty om ni inte tror att jag är den jag är skall ni dö i era synder.” Vad Jesus här åsyftar är Hans egen bekännelse som är densamma som Faderns: ”JAG ÄR”.

    I grundtexten står det: ”Om ni inte tror att ego eimai skall ni dö…” Alltså: Om ni inte tror att JAG ÄR… Och längre fram i samma kapitel säger han: ”Innan Abraham blev till ego eimai = är jag”.

    I berättelsen om när Jesus grips i Getsemane och frågade om han var Jesus från Nasaret så svarade Jesus: ”Det är jag. Alltså: Ego eimai, JAG ÄR.

    Översteprästen vid rättegången mot Jesus frågade honom: ”Är du Messias?” Jesus svarade: ”Ego eimai”, Jag är.

    Dessa ord, ”Jag Är” är på hebreiska JHWH eller Jehova. På Grekiska blir det Ego Eimai, När Jesus då säger om sig själv att han är Ego Eimai så säger Jesus därmed att HAN är JHWH – Gud!

    Johannes skriver 1:1-3: ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud” (Joh. 1: 1); ”Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet en härlighet som den Enfödde har av Fadern” (Joh. 1: 14). Jesus är Ordet som blivit kött, och ”Ordet var Gud”.

    Tit 2:13: ”och att vänta på det saliga hoppet, VÅR STORE GUD OCH FRÄLSARE Jesu Kristi uppenbarelse i härlighet.”

    1 Joh. 5:20: ”Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. HAN ÄR DEN SANNE GUDEN OCH DET EVIGA LIVET.”

    Joh. 1:18: ”Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, SOM SJÄLV ÄR GUD , och är hos Fadern, har gjort honom känd.”

    Jesaja 9:6: ”Ty ett barn varder oss fött, en son bliver oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila; och hans namn skall vara: Underbar i råd, VÄLDIG GUD; EVIG FADER, Fridsfurste.”

    Paulus i Kol 1:16 : ”Allt är SKAPAT GENOM HONOM [Jesus] och till honom.”

    Paulus i Kol.1:15-17 om Jesus: ”Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom. HAN ÄR TILL FÖRE ALLTING OCH ALLT BESTÅR GENOM HONOM”.

    Gilla

Lämna en kommentar