Upp kap 21 om en ny himmel och en ny jord

Upp kap 21 om en ny himmel och en ny jord

Inlägg 1

Vid utgången av Tusenårsriket så fullbordas vad Petrus skriver i sitt andra brev kap. 3: 7 – 13 med löfte därefter om att få ta del av en ny himmel och en ny jord.

”Men de himlar och den jord som nu finns har genom samma ord sparats åt eld och bevaras fram till den dag då de gudlösa människorna ska dömas och gå under… Men Herrens dag kommer som en tjuv,

och då ska himlarna försvinna med våldsamt dån och himlakropparna upplösas av hetta och jorden och dess verk inte mer finnas till…den dag som får himlar att upplösas i eld och himlakroppar att smälta av hetta! Men efter hans löfte ser vi fram emot nya himlar och en ny jord där rättfärdighet bor.”

Märk här att när det här talas om ”Herrens dag kommer som en tjuv”, så handlar det inte om när de troende ska möta Jesus ” i skyn ”, inför Hans synliga återkomst. Här handlar det om skeendet i de absolut sista skeendena i tusenårsriket innan vi ska få uppleva en ”ny himmel och en ny jord”, där enligt Petrus ”rättfärdighet bor”.

Avslutningen av tusenårsriket, innan ingången för dem som tillhör Jesus i ”den nya Himmelen och den nya jorden, får satan sin dom tillsammans med dem som ånyo lierat sig med honom, i den sjö som brinner av ”eld och svavel i evigheternas evigheter”. Detta återfinns redan i Jes. 66: 15 – 16, 22.

”Ty se, Herren skall komma med eld, och hans vagnar skall vara som en stormvind. Han skall låta sin vrede drabba med hetta och sitt straff med eldslågor. Ty med eld och med sitt svärd skall Herren gå till rätta med alla människor, och många skall bli slagna av Herren…

Ty liksom de nya himlarna och den nya jorden, som jag skapar, blir bestående inför mig, så skall er avkomma och ert namn bestå, säger Herren.”

Alla människor har ett evigt liv (”Evigheten är lagd i människans hjärta”). De som tror på Jesus delar den evigheten i Guds gemenskap. Medan de som inte tror på Jesus har en evighet att se fram emot tillsammans med antikrist, den falske profeten, satan och de fallna änglarna i ”den sjö som brinner av eld och svavel i evigheternas evigheter”…”där ska vara gråt och tandagnisslan”.

Brinner man upp och förintas så råder inte ”gråt och tandagnisslan”. Man blir alltså inte förintad.

De som tillhör Jesus får sina uppståndelsekroppar när Jesus kommer tillbaka för att så ”regera med Kristus för tusen år”. Forts

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Upp kap 21 om en ny himmel och en ny jord

  1. Inlägg 2

    Forts ”i den sjö som brinner av ‘eld och svavel i evigheternas evigheter’.”

    Men för dem som inte hör Kristus till så står det, att de inte får sina uppståndelsekroppar förrän efter tusenårsriket. Och då för att dömas efter sina gärningar och så förpassas till samma destination som antikrist och den falske profeten förpassades vid ingång till tusenårsriket och dit även nu satan förpassas:

    Till den ”sjö som brinner av eld och svavel i evigheternas evighet”, ”där ska var gråt och tandagnisslan”. Det finns inget belägg för att detta skulle vara någon slags begränsad tid under eoner, utan evigheternas evigheter är just evigheternas evigheter. Alltså för alltid utan något slut.

    Luk. 13 å Matt. 25: ”gån bort ifrån mig, alla I ogärningsmän.’ Där skall då bliva gråt och tandagnisslan, när I fån se Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna vara i Guds rike, men finnen eder själva utkastade.…

    Man är alltså inte förintad utan kan ”se Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna vara i Guds rike, men finnen eder själva utkastade”.

    Därefter skall han ock säga till dem som stå på hans vänstra sida: ‘Gån bort ifrån mig, I förbannade, till den eviga elden, som är tillredd åt djävulen och hans änglar.”

    Mark. 9: 47 ”Och om ditt öga förleder dig till synd, så riv ut det! Det är bättre att du går in i Guds rike enögd än att du har båda ögonen kvar och kastas i Gehenna, DÄR DERAS MASK INTE DÖR OCH ELDEN INTE SLÄCKS.”

    13: 37 – 42, 49 – 50: ”…Människosonen ska sända ut sina änglar, och de ska samla ihop ur hans rike allt som förleder och alla som gör orätt och KASTA DEM I DEN BRINNANDE UGNEN: DÄR SKA MAN GRÅTA OCH GNISSLA TÄNDER…

    SÅ SKA DET BLI VID TIDENS SLUT (Inget om att det finns fler möjligheter i senare tidsåldrar eller att man ska förintas!!). Änglarna ska gå ut och skilja de onda från de rättfärdiga och KASTA DEM I DEN BRINNANDE UGNEN. Där ska man gråta och gnissla tänder.”

    25: 31 41: 31 ”…Då ska Kungen säga till dem som står på hans högra sida: Kom, ni min Fars välsignade, och ta emot det rike som stått berett för er sedan världens skapelse…

    Sedan ska han säga till dem som står på den vänstra sidan: GÅ BORT IFRÅN MIG NI FÖRBANNADE TILL DEN EVIGA ELDEN SOM ÄR BEREDD ÅT DJÄVULEN OCH HANS ÄNGLAR.”

    Märk här att den oändliga evighet som de räddade går in i är densamma av eviga oändlighet, som de förlorade går in i som möts med hälsningen: ”GÅ BORT IFRÅN MIG NI FÖRBANNADE TILL DEN EVIGA ELDEN SOM ÄR BEREDD ÅT DJÄVULEN OCH HANS ÄNGLAR.”

    Det är inget tidsbegränsat utan något som gäller i evigheternas evigheter i dess verkliga betydelse av aldrig upphörande eller förändring. Forts

    Gilla

  2. Inlägg 3

    Forts ”i den sjö som brinner av ‘eld och svavel i evigheternas evigheter’.”

    Jesus visar så allvaret som människorna ställs inför i det kommande mötet med antikrist under vedermödan i ett utdrag som jag gör från kap. 12 – 17:

    ”den store draken, den gamle ormen som kallas Djävul och Satan och som förleder hela världen, kastades ner på jorden och hans änglar kastades ner med honom…Och jag såg ett vilddjur komma upp ur havet…

    Och draken gav det sin makt och sin tron och stor auktoritet…De tillbad draken för att han hade gett sin makt åt vilddjuret, och de tillbad vilddjuret och sade: ‘Vem är som vilddjuret? Vem kan strida mot det?’…

    Och vilddjuret fick rätt att strida mot de heliga och besegra dem, och det fick makt över alla stammar och folk och språk och länder. Alla jordens invånare kommer att tillbe det, alla som inte från världens skapelse har SITT NAMN SKRIVET I LIVETS BOK SOM TILLHÖR LAMMET SOM ÄR SLAKTAT”…

    ”Om någon tillber vilddjuret och dess bild och tar emot märket på sin panna eller hand, då ska han själv få dricka av Guds vredes vin som oblandat hälls i Guds vredes bägare. Han ska plågas i eld och svavel inför de heliga änglarna och inför Lammet.

    RÖKEN FRÅN DERAS PLÅGA STIGER I EVIGHETERNAS EVIGHET. De har ingen ro vare sig dag eller natt, de som tillber vilddjuret och dess bild och som tar emot märket med dess namn. Här visar sig de heligas uthållighet: DE HÅLLER fast vid Guds bud och tron på Jesus.”

    ”Den fjärde tömde sin skål över solen, och den fick makt att bränna människorna med eld. Människorna brändes av stark hetta och hädade Guds namn, han som har makt över dessa plågor. Men DE OMVÄNDE SIG INTE så att de gav honom äran.

    Den femte tömde sin skål över vilddjurets tron, och dess rike lades i mörker. Människorna bet sig i tungan av smärtan och hädade himlens Gud för sina plågor och sina bölder. Men DE OMVÄNDE SIG INTE.”

    Märk att det är i den här tiden och rummet och då speciellt under vedermödan som människor ställs under sådan prövning, för att få en chans att omvända sig till tro på Jesus.

    Någon sådan möjlighet kommer inte att senare erbjudas i senare tidsåldrar efter ”tidens slut” och efter att vi som är räddade står inför att beträda en ”ny Himmel och en ny jord”.

    Sjundedagsadventisterna på tapeten igen på FB

    bemötte en adventist

    Villfarelserna här handlar antingen om att alla ska bli frälsta eller att de som går förlorade ska förintas. Bägge är lika allvarliga förförelser som bedrar människor.

    De som då vill förvanska Guds Ord, må ju då göra det, men betänka att ”var och en ska för sig själv göra räkenskap inför Gud”. Jag skulle inte vilja står inför Gud med att ha förmedlat endera av dessa läror. Därför förmedlar jag rakt av utan förvanskning vad Guds Ord säger i dessa frågor.

    De som förmedlar dessa falska läror hamnar i den kategori varom Jesus säger, om den som ”förför en av dessa mina minsta”: ”det vore bättre att en kvarnsten vore hängd om deras hals”.

    universalismens förvirring och obibliska kullerbyttor

    Universalismen åter på tapeten

    Det falska i Universalismen.

    Upp. 20: 10 ”Och djävulen som hade förlett dem kastades i sjön av eld och svavel där också vilddjuret och den falske profeten är. Och de ska plågas dag och natt i evigheters evighet.”

    Nedkastandet av djävulen till eldsjön blir sista etappen i besegrandet av satan för all evig framtid. Antikrist och den falske profeten är fortfarande där, även om de kastades dit 1000 år tidigare. De har alltså inte upphört att existera i ”eldsjön” utan plågas fortfarande där i ”evigheternas evigheter”.

    Och det är samma destination som gäller de som inte kommit till tro på Jesus. Forts

    Gilla

  3. Inlägg 4

    21: 1 ”Och jag såg en ny himmel och en ny jord. Den första himlen och den första jorden var borta, och havet fanns inte mer.”

    Grundtexten för NY här talar om: framträda ny frisk, nytt i kvalitativ mening, ny av sitt slag. Alltså är inte en ny himmel och en ny jord en annan himmel och jord utan densamma jorden och himlen förvandlad och ny i sitt slag.

    En ny himmel och ny jord är förutsagd redan genom Jesaja och synes handla om en genomgripande ”renovering i eld” av den gamla skapelsen, varur den nya lufthimlen och jorden kommer till.

    ”Den första himlen och den första jorden var borta”

    Det grekiska grundtextordet för borta, betyder inte förintelse, utan om att övergå/förändrad/förvandlad från ett tillstånd till ett annat. Jämför med när det talas i 2 Kor. 5: 17 om att ”Om någon är i Kristus är han alltså en ny skapelse. Det gamla är förbi, något nytt har kommit.”

    Fördenskull är inte den pånyttfödda människan, en människa som aldrig funnits förut. Det är samma människa som övergår/förändrad/förvandlad från ett tillstånd till ett annat. Från att ha levt åtskild från Gud nu lever i Guds gemenskap. Se:

    http://tre-skrivare.se/hf/H4Bok.htm

    Den nya himmelen och jorden kommer alltså inte att vara ny i bemärkelsen, att vara något nytt som aldrig har funnits förut utan himlen och jorden övergår/förändrad/förvandlad från ett tillstånd till ett annat.

    Vad sägs i Skriften om hur Himlen och jorden övergår/förändrad/förvandlad från ett tillstånd till ett annat i det sedvanliga Guds sjutal:

    1. Rening genom eld – Hebr. 12: 29: 2 Petr. 3: 10

    2. Förändrat till nytt tillstånd – manteln skall bytas ut – Hebr. 1: 10 – 12

    3. Återskapad till sin ursprungliga fullkomlighet – Hebr. 12: 25 – 29

    4. En nyskapelse som medför evig tacksamhet och glädje – Jes. 65: 17 – 18; 2 Petr. 3: 13

    5. Skapelsen ska befrias ur sitt slaveri under förgängelsen – Rom. 8: 21

    6. Nå den frihet som Guds barn får när de förhärligas – Rom. 8: 21

    7. Befriad från förbannelsen som har vilat över lufthimlen och jorden genom syndafallet – Upp. 22: 3

    ”Havet fanns inte mer”

    Jämför med Luk. 21: 25 – 26: ”Tecken ska visa sig i solen och månen och stjärnorna, och på jorden ska folken gripas av ångest och stå rådlösa vid havets och vågornas dån. Människor ska tappa andan av skräck i väntan på det som ska drabba världen, för himlens makter ska skakas.”

    Det är något av detta som människor som lever i gemenskap med Jesus nu erfar inför Vedermödan och som försöker förbereda de troende inför vad vi har framför. Men istället invaggas med med en lögn fylld av sömnpiller, att detta behöver man inte bry sig om eftersom då ska man vara uppryckt.

    Istället borde Kristenheten förbereda sig för hur man ska kunna finnas för det Judiska folket under deras förföljelse och att predika Kristus för dem inför Hans ankomst för att upprätta Tusenårsriket.

    Människohavet är den plats varifrån ondskan via den fallna människan stiger upp av synd, korruption, sedeslöshet, förförelse på såväl den andliga och politiska arenan, såväl som på den ekonomiska arenan och är något som kommer att få sin dom enligt Upp. kap. 17 – 19 med domen över ”skökan” och ”Babylon”. Forts

    Gilla

  4. Inlägg 5

    Från människohavet kom odjuret – den falske världsfrälsaren – antikrist enligt Upp. 12: 18; 17: 15. Även de odjur som Daniel såg kom från människohavet.

    Både Jesu profetia i Lukas och orden här om att ”Havet fanns inte mer”, torde handla om att nu är det slut med ondskan att kunna träda fram längre från det ”onda människohavet”,

    med synd, korruption, sedeslöshet, förförelse på såväl den andliga och politiska arenan, såväl som på den ekonomiska arenan och att satan inte längre kan utnytja den fallna människan med sin ”verktygslåda”.

    Detta eftersom han nu är fullständigt sopad bort från arenan och slutligt förpassad till ”eldsjön som brinner av eld och svavel”, för att aldrig mer kunna komma in på arenan till att försöka kopiera Guds treenighet och försöka kunna spela Gud i Guds ställe och försöka regera över människan i Guds ställe,

    vilket är hans totalt sjuka, maniska önskan, ondska och begärelse, trots att han vet att det är dömt att misslyckas. Endast en fallen djävul kan vara så dum, så att han ändå försöker.

    Men i sin sjuka ondska kämpar han för detta ”to the bitter end” och drar beklagligtvis med sig människor i fördärvet som han lyckas manipulera och förföra.

    Detta inte minst redan idag i en avfallen kristenhet, som lurats till att blint fokusera ”under och tecken”, som att det alltid måste komma från Gud, så till den grad, så att man inte märker att det är satan, som ”bedrar de som går förlorade genom tecken och under” enligt 2 Tess: 2: 9 – 12:

    ”Den laglöses ankomst är ett verk av Satan som kommer med stor kraft och med lögnens tecken och under. Med ondskans alla konster bedrar han dem som går förlorade,

    eftersom de inte tog emot kärleken till sanningen så att de kunde bli frälsta. Därför sänder Gud villfarelsens makt över dem så att de tror på lögnen och blir dömda, alla de som inte har trott på sanningen”. Forts

    Gilla

  5. Inlägg 6

    21: 2 ”Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud, redo som en brud som är smyckad för sin man.”

    Abraham fick enligt Hebr. 11: 8 – 10 en uppenbarelse om ”den heliga staden, det nya Jerusalem” : ”I tron lydde Abraham när han blev kallad att dra ut till ett land som han skulle få i arv, och han gav sig i väg utan att veta vart han skulle komma.

    I tron levde han i löfteslandet som i ett främmande land. Han bodde i tält med Isak och Jakob som var medarvingar till samma löfte, FÖR HAN VÄNTADE PÅ STADEN MED DE FASTA GRUNDVALARNA VARS BYGGMÄSTARE OCH SKAPARE ÄR GUD.”

    Det finns i samklang med Guds heliga sjutal, sju namn på denna ”Guds stad”:

    1. Den heliga staden – Upp. 21: 2; 22: 19

    2. Det nya Jerusalem – Upp.3: 12; 21: 2

    3. Bruden, Lammets hustru – Upp. 21: 2, 9

    4. Det heliga Jerusalem – Upp. 21: 10

    5. Guds tabernakel – Upp. 7:15; 13: 6; 15: 5; 21: 13

    6. Den store Konungens stad.

    7. Den älskade staden.

    ”komma ner från himlen, från Gud,”

    Det finns enligt Skriften ett berg som heter Sion och en stad som heter Jerusalem i himlen. Liksom templet i himlen var en förebild för det jordiska tabernaklet, som Mose fick bygga efter den himmelska mönsterbilden,

    så utgör förmodligen det himmelska Jerusalem en prototyp för ”det nya Jerusalem”. Det sägs nämligen inte att det är det himmelska Jerusalem som flyttat ned till jorden. Förmodligen är det precis som det står – ett ”nytt Jerusalem”, skapat för ”den nya jorden”.

    Det kunde knappast kallas ett nytt Jerusalem”, om det vore det gamla ”himmelska Jerusalem” som flyttats ned till jorden, eftersom det ”himmelska Jerusalem” funnits där i evig tid. Men det ”kommer ner från himlen, från Gud,”, eftersom det är Gud själv som installerar detta ”nya Jerusalem” på ”den nya jorden”. Forts

    Gilla

  6. Inlägg 7

    ”redo som en brud”

    Staden framställs som en symbol för Kristi brud, alltså alla som genom historien kommit till en sann tro på den sanne Kristus. Det är alltså samma skeende som här beskrivs som i Upp. Kap. 19 och vilka som där blir med:

    ”för Lammets bröllop har kommit och hans brud har gjort sig redo. Skinande rent linne har hon fått att klä sig i. Linnet är de heligas rättfärdighet.”

    ”som är smyckad för sin man.”

    Alla som genom tro på Jesus är ”smyckade” med en tillräknad rättfärdighet från Gud av nåd, genom tro på Jesus och för Kristi skull”, så är man ”smyckade” med förlåtna synder.

    Och som därmed är ”smyckade med vita kläder, som var blodröda av synd, men som nu blivit snövita i lammets blod”, och som därmed är smyckade för att få ingå en evig gemenskap med ”sin man” – hela treenigheten/sammansatta enheten av Fader Son och Ande, sin skapare, Herre och Gud.

    21: 3 ”Och jag hörde en stark röst från tronen: ”Se! Nu står Guds boning bland människorna. Han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk , och Gud själv ska vara hos dem.”

    Märk här att i ”den nya himlen” finns fortfarande ”tronhimlen” kvar, varifrån det igen utgår ”en stark röst”. Detta visar på att det enbart är ”lufthimlarna” som blivit infekterade av satans och ondskans verksamhet,

    och som ska renas och ”övergår /förändrad /förvandlad, från ett tillstånd till ett annat”. Satan och ondskan har aldrig kunnat tränga sig in i ”Guds himmel” och Guds tron i Himlen!!

    ”Nu står Guds boning/tält/tabernakel bland människorna.”

    Tabernaklet var ”Guds boning” på jorden under Israels ökenvandring. Han bodde i en moln och eldstod som sänkte sig ned över tabernaklet, från plats till plats som man drog fram.

    Den evige Guden kan enligt Apg. 7: 48 – 49 inte bo i tempel gjorda av händer: ”Den Högste bor dock inte i hus som är byggda av människohand. Profeten säger: Himlen är min tron och jorden är min fotpall.”

    Men det var där i tabernaklet, som Han framförde sina uppenbarelser för Israels folk under öken vandringen. Alltså torde ”Nu står Guds boning/tält/tabernakel bland människorna.” innebära att nu med en ”ny himmel och en ny jord”, så kommer Guds uppenbarelse föreligga fullt tillgänglig och uppenbar för allt och alla. Forts

    Gilla

  7. Inlägg 8

    ”Han ska bo hos dem”

    Kan sanningen Ps.103: 19 om att ”Gud har ställt sin tron i himlen och Hans konungavälde omfattar allt”, nu ha förändrats? Knappast!

    Vad som troligen avses med att Gud kommer att bo bland sitt folk och vara hos dem, är att Gud kommer att genom sin Ande ständigt närvara med en aldrig tillförne upplevd närhet och tillgänglig uppenbarelse på ett mycket personligt sätt.

    Vill visa på Den sammansatta enheten av Fader Son och Ande enligt Johannes som alltså kommer att närvara med en aldrig tillförne upplev närhet och tillgänglig uppenbarelse på ett mycket personligt sätt:

    http://tre-skrivare.se/hf/enheten-enligt-johannes.html

    Och Jag vill visa på att Jesus är Gud kommer att närvara med en aldrig tillförne upplev närhet och tillgänglig uppenbarelse på ett mycket personligt sätt:

    Bibeln har ett otvetydigt budskap om att Jesus är Gud för den som vill undersöka saken i Guds Ord. Att inse i Andens ljus över Ordet att Jesus är Gud skyddar mot en mångfald av villoläror.

    För det är där angreppen främst ligger kring vem Jesus är och har gjort. Slå gärna upp alla dessa verser som styrker att Jesus är Gud:

    Joh 10:30, Fil 2:5-6, Joh 17:21; 1:18; 10:33, 1:1; 1:14, 5:18; 8:57-58; 8: 22-24; 13:18-19; 20:27-28, Kol 2:9-10, 1 Joh 5:20, Rom 10:13, Jes 44:6, 1 Kor 8:6, Upp 2:8; 1:17-18, Matt 2:1-2; 28:8-9; 28:18, Apg 7:59-60; 20:28, 2 Kor 13:14, 2 Pet 1:1.

    Jesus är skaparen: Joh 1:3; 1:10, Kol 1:16, 1 Kor 8:6

    Jesu preexistens. Inte som någon skapad ängel som JV menar eller som Jesus Only menar att Jesus bara var en tanke hos Gud.

    Han är från evighet till evighet Sonen i den sammansatta och odelbara enheten av Fader Son och Ande : Joh 1:1-18; 17:5; 17:24; 6:38; 6:33; 6:50-51; 8:23

    Jesu existens efter Himmelsfärden är uppenbar när Han jämlik med Gud sitter på Faderns högra sida: Joh 3:13; Apg 1:11; 2:34; 3:21, Ef 1:20; 6:9, 1 Tess 4:16; 2 Tess 1:7, Hebr 8:1; 9:24; 4:14, 1 Pet 3:22

    Skriver ut en del otvetydiga texter om att Jesus är Gud. Kan inte tolkas och göras om utan säger klart att Jesus är Gud:

    Tit 2:13: ”och att vänta på det saliga hoppet, VÅR STORE GUD OCH FRÄLSARE Jesu Kristi uppenbarelse i härlighet.”

    1 Joh. 5:20: ”Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. HAN ÄR DEN SANNE GUDEN OCH DET EVIGA LIVET.”

    Joh. 1:18: ”Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, SOM SJÄLV ÄR GUD , och är hos Fadern, har gjort honom känd.”

    Jesaja 9:6: ”Ty ett barn varder oss fött, en son bliver oss given, och på hans skuldror skall herradömet vila; och hans namn skall vara: Underbar i råd, VÄLDIG GUD; EVIG FADER, Fridsfurste.”

    Det namn som Fadern presenterat sig med är ”Jag Är”. Jesus presenterade sig med samma namn och sa även att ”den som har sett mig har sett Fadern”.

    Joh 1:1-3: ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet VAR GUD. Han var I BEGYNNELSEN HOS GUD. Genom HONOM har allt blivit till, och utan honom har inget blivit till, som är till.”

    Kol 1:16 : ”Allt är skapat genom honom [Jesus] och till honom.”

    Fil 2:6-11: ”Fastän han VAR TILL I GUDS GESTALT, räknade han inte tillvaron som Gud såsom segerbyte utan utgav sig själv genom att anta en tjänares gestalt då han blev människa.”

    Han som till det yttre var som en människa ödmjukade sig och blev lydig ända till döden – döden på korset.

    Därför har också Gud upphöjt honom över allting och GETT HONOM NAMNET ÖVER ALLA ANDRA NAMN, för att I JESU NAMN alla knän skall böja sig, i himlen och på jorden och under jorden, och alla tungor bekänna, Gud, Fadern, till ära, att JESUS KRISTUS ÄR HERREN”.

    Kol. 2:9 : ”Ty i honom bor GUDOMENS HELA FULLHET i kroppslig gestalt…”

    Kol.1:15-17: ”Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat. Ty i honom skapades allt i himlen och på jorden, det synliga och det osynliga, tronfurstar och herradömen, makter och väldigheter. Allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allting, och allt består genom honom.”

    KAN DET SÄGAS KLARARE ÄN SÅ HÄR ATT JESUS ÄR GUD! Forts

    Gilla

  8. Inlägg 9

    ”DE ska vara hans folk”

    Det Judiska folket, Det Gamla förbundets folk som kom till tro på Jesus, Den kristna församlingen, Människor som kom till tro på Jesus under 1000 års riket, alla kommer de nu att utgöra ett enda folk som är förenade ”i Kristus”. ”En Herde och en jord”.

    Här finns inget om Pre-tribs lära att församlingen ska ryckas upp och utgöra en himmelsk regering och Judarna uteslutande utgöra ett jordiskt folk.

    Inget här om Pre-tribs lära att Uppenbarelsebokens budskap efter Kap. 3 uteslutande skulle handla om det Judiska folket och vara riktat till dem.

    Uppenbarelsebokens budskap är uppenbart speciellt riktat till de troende och de är med igenom hela skeendet fram till och med ”Den nya Himlen och den nya Jorden”.

    ”och Gud själv ska vara hos dem.”

    På samma sätt som de första människorna, Adam och Eva, umgicks med Gud i lustgården i Guds omedelbara närhet, så ska nu ett helt Guds egendomsfolk av hedningar och Judar som ”en hjord” umgås med Gud i Hans omedelbara närhet.

    De är nu förverkligade/förhärligade människor med en evig natur som passar in i den eviga gemenskapen med Gud. Vi är inga potensiella Gudar utan människor även i evighetens värld. Men förhärligade/förverkligade.

    Sju Himmelsvida Skillnader

    Och här föreligger nu ingen prövning med frestelse att följa satan. För det finns nu ingen satan längre. Det innebär att Gud och människa här kan umgås på ett ännu mer intimt sätt: ”Gud själv ska vara hos dem.”

    21: 4 ”Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta.”

    Det blir en värld utan lidande, sorg plåga och klagan, för de som slutligen befolkar ”den nya himlen och nya jorden”. Ingen form av död ska längre finnas på ”den nya jorden”. Ingen kroppslig död. Ingen andlig död – åtskillnad från Gud. Ingen ”andra död” – evigt skild från Guds gemenskap.

    Den ”andra döden”, den eviga åtskillnaden från Gud gäller nu enbart för dem som gick evigt förlorade genom otro på Jesus och är kastade i ”eldsjön som brinner av ”eld och svavel” i ”evigheternas evigheter”. Men den elden når aldrig ”den nya lufthimlen och den nya jorden”. ”för det som förr var är borta.” Forts

    Gilla

  9. Inlägg 10

    Här förverkligas nu orden från Jes. 25: 8; 1 Kor. 15: 26, 53 -57; 2 Tim. 1: 10:

    ”Han skall för alltid göra döden om intet. Herren skall torka bort tårarna från alla ansikten, sitt folks vanära skall han ta bort från hela jorden.”

    ”Som den sista fienden berövas döden sin makt… Detta förgängliga måste kläs i oförgänglighet och detta dödliga kläs i odödlighet. Men när det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet:

    Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus!”

    ”Nu har hans nåd blivit uppenbarad, när vår Frälsare Kristus Jesus har trätt fram. Han har gjort slut på döden och fört fram liv och odödlighet i ljuset genom evangeliet.”

    Första och andra döden

    21: 5 ”Och han som satt på tronen sade: ‘Se, jag gör allting nytt.’ Och han sade: ‘Skriv, för dessa ord är trovärdiga och sanna’.”

    Det är när Gud talar från sin tron i Himlen, som ”den nya lufthimlen och den nya jorden formas”. Sju nya ting i Uppenbarelseboken:

    Nya namn till segervinnarna Upp. 2: 17, 3: 12; Ett nytt namn för Kristus Upp. 3: 12; Ett nytt Jerusalem Upp. 3: 2, 21: 2; En ny sång Upp. 5:9, 14: 3; En ny himmel Upp. 21: 1, 2 Petr. 3: 13; En ny jord Jes. 65: 17, 66: 22; Upp. 21: 1; Allting blir nytt Upp. 21: 1; 22: 5.

    ”dessa ord är trovärdiga och sanna.”

    Allt Guds Ord är trovärdigt, men läsaren får här en extra påminnelse av budskapets vikt och betydelse. Ett budskap värt att lägga på minnet. Forts

    Gilla

  10. Inlägg 11

    21: 6 ”Sedan sade han till mig: ‘Det har skett. Jag är A och O, begynnelsen och änden. Åt den som törstar ska jag fritt ge ur källan med livets vatten’.”

    ”Det har skett”

    Guds rådslut på jorden och mänskligheten, som annonserats både genom profeterna, Apostlarna och sist i Uppenbarelseboken, har nu fullbordats. Upp. 10: 7, 11: 15; Ef. 1: 10, 2: 7

    Sju etapper i Guds rådsluts fullbordan:

    1. Löftet om frälsning och att satan ska besegras 1 Mos. 3: 15;

    2. Abrahams utväljelse och hur genom hans säd (Kristus: Gal. 3: 16) skulle fiendens portar intagas (dödsrikets portar: Upp. 1: 18) och alla folk bli välsignade 1 Mos. 22: 17 – 18.

    3. Kristi seger på korset. Priset för försoningen och återlösningen av människosläktet betalades genom offret av Kristi persons (Gud och människa försonade/förenade) kropp och blod på korset. Matt. 20: 28; Joh. 19: 30. Även styrkt med dessa Skriftens Ord:

    ”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP, genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga” (Kol. 1:22)

    ”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva.” (Joh. 6:51)

    ”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod…Ty I SITT KÖTT gjorde han om intet budens stadgelag,

    för att han skulle av de två (Judar och hedningar) i sig skapa en enda ny människa och så bereda frid och för att han skulle åt dem båda förenade i en enda KROPP (Gud och människa förenade) skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

    ”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.” (Hebr. 10: 9 – 10) Forts

    Gilla

  11. Inlägg 12

    Forts Sju etapper i Guds rådsluts fullbordan

    4. Den sjunde basunen. Satan kastas ned och nedräkningen börjar för denna tidsålders avslutning börjar Upp. 10: 7, 11: 15

    5. Kristi kommande när Han i skyn möter de som hör Honom till i den ”första uppståndelsen” av både de som tidigare dött i tron på Jesus och de då levande troende på Jesus. Detta i samband inför sitt synliga nedstigande till jorden. Joh. 14: 3; 1 Thess. 4: 13 – 17; Matt. 24:

    ”Strax efter de dagarnas nöd ska solen förmörkas och månen inte längre ge sitt sken. Stjärnorna ska falla från himlen, och himlens makter ska skakas.

    Då ska Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk ska jämra sig när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet.

    Med starkt basunljud ska han sända ut sina änglar, och de ska samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.”

    ”Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen” (1 Tess 4:16)

    Och vad handlar det om, om inte just uppryckandet! Då, vid den sjunde och sista basunens ljud, när Jesus närmar sig jorden, kommer världshistoriens mest dramatiska händelse att inträffa…

    ”Se jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas” (1 Kor 15:51-52)

    ”Med starkt basunljud skall han [Kristus] sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra” (Matt 24:31)

    Och tillsammans kommer dessa väldiga skaror att föras upp av änglarna i luften för att möta den återvändande Herren i rymden och därefter troget förbli vid hans sida (1 Tess 4:17).

    I Upp. Kap. 8 bryts det sjunde inseglet med sju basuner. Den sjunde basunen återfinns i Kap. 10: 15 där det står:

    ”Och den sjunde ängeln blåste i sin basun. Då hördes starka röster i himlen: ”Väldet över världen tillhör nu vår Herre och hans Smorde, och han ska vara kung i evigheters evighet.”

    Vilket då kan kopplas samman med:

    ”Då ska Herren själv komma ner från himlen, och de som har dött i Kristus ska uppstå först. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp bland skyar tillsammans med dem för att möta Herren i rymden.” (1 Tess 4:16, 17.)

    1 Kor. 15: 20 – 23, 51 – 53: ”Men nu har Kristus verkligen uppstått från de döda, som förstlingen av de insomnade… så ska också alla göras levande i Kristus. Men var och en i sin ordning: Kristus som förstlingen och därefter, när han kommer, de som tillhör honom.”…

    ”Se, jag säger er en hemlighet: Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid DEN SISTA BASUNENS LJUD. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas. Detta förgängliga måste kläs i oförgänglighet och detta dödliga kläs i odödlighet.”

    Då gäller: ”Då skall Herren, min Gud, komma och alla heliga med dig” (Sak 14:5) ”På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut” (Sak 14:4) Så kommer Kristus att inleda arbetet med att upprätta sitt rike – Guds riket – Fridsriket – Tusenårsriket – på jorden. Forts

    Gilla

  12. Inlägg 13

    Forts Sju etapper i Guds rådsluts fullbordan

    6. Kristi återkomst till Jorden när Oljeberget rämnar mitt itu. Då när det Judiska folket inser att Jesus är deras Messias och blir frälsta på en dag och kommer in i sin kallelse och uppgift i det tusenårsrike som Jesus nu ska upprätta.

    Där ”Gossebarnet” – de 144.000 av Israels barns tolv stammar som en förstlingsfrukt räddats (Upp. kap. 12), där de som blev martyrer under vedermödan, där de ”två vittnena” under vedermödan och där alla de som mötte Jesus på skyn just innan Han sätter fötterna på Oljeberget, så ”ska regera med Kristus för tusen år”.

    Spaning på Upp. Kap. 11 – 12

    Spaning på Upp. Kap.12

    Detta sker när samtidigt satan binds för tusen år då Kristus regera tills alla fiender har förintats i samband med att satan åter släppts lös i slutet av tusenårsriket och får sin definitiva slutförvaring i ”eldsjön som brinner av eld och svavel i evigheternas evighet”.

    7. En ny himmel och en ny jord där allting blir nytt. En ny tidsålder då alltings konsekvenser från människans fall med råge har blivit återställt. Upp. Kap. 21 – 22

    ”Jag är A och O, begynnelsen och änden.”

    Detta budskap om Guds suveränitet som begynnelse och ände på allt skeende, utsägs i Skriften syfta på såväl Fadern som Sonen, som säges enligt Jesus ”vara ett” och epitetet ”A och O begynnelsen och änden ges även Sonen i Upp. 22: 12 – 13:

    ”Se, jag kommer snart, och jag har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar. Jag är A och O, den förste och den siste, begynnelsen och änden.”

    Några Skriftens Ord som visar på att Guds ”Alfa” begynnelsen även inkluderar Sonen:

    1 Mos. 1: 1 talar om att ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Vilket måste åsyfta ”lufthimlen och jorden”, eftersom Gud alltid från evighet till evighet sitter på sin tron i Himlen.

    I denna skapelseakt var redan i begynnelsen Fader Son och Ande inbegripna: ”Guds Ande svävade över vattnet” 1 Mos. 1: 2; Och Gud sade: Låt OSS göra människor till VÅR avbild, till att vara OSS lika. 1 Mos. 1: 26.

    Här möter vi för första gången den ende Guden i tre personer och tre personer i en Gud. Guds treeniga oupplösliga SAMMANSATTA ENHET av Fader, Son och Ande i en Gud av ”Jag är Herren, Herren är en”.

    Detta bekräftas i Kol. 1: 16: ”Ty i honom (Kristus) skapades allt i himlen och på jorden, synligt som osynligt, troner och herravälden, härskare och makter. Alltsammans är skapat genom honom och till honom.”

    Vilket så styrks av Joh. Kap. 1 : ”I begynnelsen var Ordet , och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. Han var i begynnelsen hos Gud. Allt blev till genom honom, och utan honom blev ingenting till av det som är till. I honom var liv, och livet var människornas ljus. Och ljuset lyser i mörkret, och mörkret har inte övervunnit det…

    Det sanna ljuset, som ger ljus åt alla människor, skulle nu komma in i världen. Han var i världen och världen hade blivit till genom honom, men världen kände honom inte.

    Han kom till det som var hans eget, och hans egna tog inte emot honom. Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja, utan av Gud…

    Och Ordet blev kött och bodde bland oss , och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning. Johannes vittnar om honom och ropar:

    ”Det var om honom jag sade: Han som kommer efter mig är före mig, för han var till före mig.” Av hans fullhet har vi alla fått, nåd och åter nåd.

    Lagen gavs genom Mose, nåden och sanningen kom genom Jesus Kristus. Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud och i Faderns famn , han har gjort honom känd.”

    Liksom Fadern är början till allt skapat, så är också likväl Sonen, begynnelsen till att allt har kommit till!! I Omega – slutet är alltså även hela den sammansatta enheten av Fader Son och Ande inbegripen. Jesus säger i Matt. 24: 3, 14 med syfte på ett slut av skeendet inför 1000 – årsriket:

    ”Och budskapet om riket ska förkunnas i hela världen och bli till ett vittnesbörd för alla folk” och fortsätter med ord som syftar på vad världen därnäst står inför med ”en ny himmel och en ny jord”: ”Sedan ska slutet komma”, då ”allting blir nytt”. Forts

    Gilla

  13. Inlägg 14

    ”Åt den som törstar ska jag fritt ge ur källan med livets vatten.”

    Gud tvingar inte människor att ”dricka”, men erbjuder ”åt den som törstar”, att få ta del av det ”fritt” och utan motprestation. Jesus undervisade kvinnan vid Sykars brunn om att varje syndare som bekänner sin synd, erbjuds detta befriande vatten, som är en symbol för den Helige Andes gåva (Apg. 2: 38).

    Källan finns hos Jesus Kristus. Han är själv källan och öppnar hos den troende ”en källa som springer upp med evigt liv” (Joh. 4: 14). Att ”dricka av livets vatten” är att ta emot nåden av en tillräknad rättfärdighet från Gud för Kristi skull.

    Att ta emot syndernas förlåtelse är ingen prestation utan ett accepterande av vad Han gjort till att bli inräknad i Jesu död och uppståndelse och försoningen/förenandet med Gud.

    Och därmed nåden att bli beseglad med Guds äganderätts stämpel ”då ni nu har kommit till tro så har ni som gåva undfått den utlovade Helige Ande, vilken är en underpant på vårt arv” (Ef. 1: 13 – 14)

    21: 7 ”Den som segrar ska få detta i arv, och jag ska vara hans Gud, och han ska vara min son.”

    Upp. 2: 7, 11, 17, 26 – 28; 3: 5, 12, 21 visar på vad den som blir inkluderad i Kristus som segrare kommer att åtnjuta:

    Att äta av livets träd som står i Guds Paradis. Att inte skadas av den andra döden. Alltså inte kan åtskiljas från Guds gemenskap. Att få ta del av det dolda mannat. Att få regera med Kristus.

    Att få klädas i rättfärdighetens vita kläder, ej strykas ur livets bok och bli vidkänd inför Fadern. Att få vara med i det nya Jerusalem som kommer ner från himlen. Att få sitta tillsammans med Jesus på hans tron.

    Hur går segern till i mötet med antikrist under Vedermödan? Upp. 12: 11: ”De har besegrat honom genom Lammets blod och genom sitt vittnesbörds ord. De älskade inte sitt liv mer än att de kunde gå i döden”

    Segrarna är inte ”lyckopillersefterföljarna” som talar om ett uppryckande innan Vedermödan och antikrist, utan de som äger en sann tro på vem Jesus ÄR och betydelsen av det RENA offret av Kristi persons (Gud och människa försonade/förenade) kropp och blod på korset (”genom Lammets blod”).

    Segrarna är inte de som idag talar om väckelse, skörd, Kristi snara ankomst och uppryckande innan vedermödan och den falske världsfrälsarens – antikrists – ankomst.

    De är falska apostlar, falska predikanter som predikar det som ”kliar folk i öronen”, för att själva bli populära och som samtidigt förmedlar det avfall som ska innan antikrist ska träda fram.

    ”Ty först måste avfallet hava skett och ‘Laglöshetens människa’, fördärvets man, hava trätt fram, vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.”

    Segrarna är de som ”genom sitt vittnesbörds ord”, strävar efter att förmedla ”summan av Guds Ord som är sanning” och som är beredda att låta sig dödas för att stå fram med ”summan av Guds Ord sanning”.

    Bön: Hjälpe hos här alla Käre Herre Jesus, dels att få nåden att se vad som är ” summan av Guds Ords sanning” och att kunna stå upp för den, även om det blir vår kroppsliga död.

    Jag klarar det inte Jesus om inte Du då bistår med övernaturlig kraft från Dig likt Stefanus fick när han kunde be för sina bödlar!!! Forts

    Gilla

  14. Inlägg 15

    ”ska få detta i arv och jag ska vara hans Gud, och han ska vara min son.”

    Här i tiden lever vi som kristna i ett barntillstånd enligt Joh. 1: 12 – 13; Gal. 4: 6 – 7; Rom. 8: 14 – 17:

    ”Men åt alla som tog emot honom gav han rätten att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn. De är inte födda av blod eller av köttets vilja eller av någon mans vilja, utan av Gud.”

    ”Och eftersom ni är söner har Gud sänt i våra hjärtan sin Sons Ande, som ropar: ”Abba ! Far!” Alltså är du inte längre slav utan son. Och är du son är du också arvinge, insatt av Gud.”

    Alla som drivs av Guds Ande är Guds barn. Ni har inte fått slaveriets ande så att ni på nytt måste leva i fruktan. Nej, ni har fått barnaskapets Ande, och i honom ropar vi:

    ”Abba ! Far!” Anden själv vittnar med vår ande (Guds liv vittnar med vårt liv) att vi är Guds barn. Och är vi barn så är vi också arvingar, Guds arvingar och Kristi medarvingar, lika visst som vi lider med honom för att också förhärligas med honom”.

    Vill visa på vår relation med Jesus med ande, själ och kropp på denna länk:

    http://tre-skrivare.se/hf/H4Bok.htm

    Men det kommer en tid när barnaskapet når fram till ett sonskap i dess fullhet enligt 1 Joh. 3: 2 och Rom. 8: 18 – 23:

    ”Mina älskade, nu är vi Guds barn, och än är det inte uppenbarat vad vi ska bli. Men vi vet att när han uppenbaras ska vi bli lika honom, för då får vi se honom sådan han är. ”

    ”Jag menar att den här tidens lidanden inte kan jämföras med den härlighet som ska uppenbaras och bli vår. Själva skapelsen väntar och längtar efter att Guds barn ska uppenbaras.

    Skapelsen har ju blivit lagd under förgängelsen, inte av egen vilja utan genom honom som lade den därunder. Ändå finns det hopp om att även skapelsen ska befrias från sitt slaveri under förgängelsen och nå fram till Guds barns härliga frihet.

    Vi vet att hela skapelsen gemensamt fortfarande suckar och våndas . Och inte bara den, utan också vi som har fått Anden som förstlingsfrukt suckar inom oss och väntar på barnaskapet, vår kropps förlossning.”

    Detta handlar inte alls om enligt trosförkunnelsens förförare om att vi nu är i ”vår egen ande, vår egentliga identitet är skapade till likhet med Gud” eller skulle vara ”små – Jesusar”. Utan vi blir förverkligade/förhärligade människor med en evighetsnatur som passar in i den eviga gemenskapen med Gud.

    Men uppenbart från dessa ovan angivna Skriftens Ord, så kommer det att vara av en oerhörd betydelse för hela skapelsen när ”Guds söner – (de på Kristus troende – i evighetens värld) ska uppenbaras”. Forts

    Gilla

  15. Inlägg 16

    21: 8 ”Men de fega, de otroende och de skändliga, mördarna och de sexuellt omoraliska, ockultisterna, avgudadyrkarna och alla lögnare, de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.”

    Som en kontrast till de som får ärva Guds rike, så uppräknas här de som kommer att bli tvingade att stanna utanför. Listan stämmer väl överens med ”köttets gärningar” i Gal. 5: 17 – 21:

    ”Köttet söker det som är emot Anden, och Anden söker det som är emot köttet. De två strider mot varandra så att ni inte kan göra det ni vill. Men om ni leds av Anden står ni inte under lagen.

    Köttets gärningar är uppenbara: sexuell omoral, orenhet, orgier, avgudadyrkan, ockultism, fientlighet, gräl, avund, vredesutbrott, själviskhet, splittringar, irrläror , illvilja, fylleri, vilda fester och annat sådant. Jag säger er i förväg vad jag redan har sagt: de som lever så ska inte ärva Guds rike.”

    Vill här ge en länk där jag försöker spana på begreppet ”striden mellan Anden och köttet” : http://tre-skrivare.se/hf/H4Bok.htm#sak

    Bibeln säger att ”alla har syndat och gått miste om härligheten från Gud”. Alla har vi i större eller mindre utsträckning begått och begår ovan angivna ”köttets gärningar”, men för allt finns förlåtelse i Jesu blod och plats i ”den nya himmelen och den nya jorden” av nåd för Kristi skull.

    Det finns de som uttrycker sig som troende att man syndar ibland. De menar jag är hycklare utan verklighetsuppfattning eller syndamedvetenhet av sig själv.

    Jag menar att även de troende hela tiden felar i tankar ord och gärningar, men inte trivs med denna syndamedvetenhet, utan hela tiden söker förlåtelse och hjälp med allt som bara blir så fel, ropar efter helgelse och ett rättfärdigt liv.

    ”de otroende”

    Joh. 16: 8 – 9; 3: 36; Rom. 1: 18 – 21:

    ”Och när han kommer ska han överbevisa världen om synd och rättfärdighet och dom. Om synd: DE TROR INTE PÅ MIG”

    ”Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte tror Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.”

    ”Guds vrede uppenbaras från himlen över all ogudaktighet och orättfärdighet hos människor som i orättfärdighet undertrycker sanningen. Det man kan veta om Gud är uppenbart bland dem, eftersom Gud har uppenbarat det för dem.

    Ända från världens skapelse syns och uppfattas hans osynliga egenskaper, hans eviga makt och gudomliga natur, genom de verk han har skapat. Därför är de utan ursäkt.

    Trots att de kände till Gud prisade de honom inte som Gud eller tackade honom, utan de förblindades av sina falska föreställningar så att mörkret sänkte sig över deras oförståndiga hjärtan.”

    Forts

    Gilla

  16. Inlägg 17

    ”ockultisterna”

    Återfinns idag i väldigt många avfallna kristna sammanhang och då kanske speciellt i Katolska Kyrkan med spiritism: bön till helgon och Maria.

    Ockultism: där reliker och ikoner skulle vara bärare och förmedlare av andligt liv och en förvandling av bröd och vin till Kristi fysiska kropp och blod. Stigmatisering av Jesu sår hos människor. Gråtande och blödande Madonnor i sten. Listan kan göras lång på ockultismen i Katolska Kyrkan.

    Den återfinns i ännu större skala i New Age och de avfallna kristna sammanhang som bejakar och gör reklam för ockultismen inom New Age.

    Hit hör också trosförkunnelsen och speciellt en av dess företrädare, Benny Hinn som går till Khulmans grav för att få kraft och inspiration från hennes ben.

    ”de ska få sin del i sjön som brinner av eld och svavel. Detta är den andra döden.”

    Dessa människor var i sin otro på Jesus, ”genom sin natur hemfallna till vredesdom” ( Ef. 2: 3) och redan här i tiden ”andligt död”, lika med åtskilda från gemenskapen och livet med Gud.

    Detta tillstånd konfirmeras nu när man efter den kroppsliga ”andra” uppståndelsen och domen inför ”Den stora vita tronen” i slutet av tusenårsriket, som icke på Jesus troende, får uppleva den slutliga åtskillnaden från Gud ”den andra döden” och så kastas i den ”sjö som brinner av eld och svavel i evigheternas evighet”.

    21: 9 – 10 ”En av de sju änglarna med de sju skålarna som var fyllda med de sju sista plågorna kom och talade till mig och sade: ‘Kom, jag ska visa dig bruden, Lammets hustru.’ Och han förde mig i Anden upp på ett stort och högt berg och visade mig den heliga staden Jerusalem, som kom ner från himlen, från Gud.”

    Johannes var nu tillbaka till tronhimlen där han tidigare som vi återkommer till, fått lyssna till den ängel som då kom med de ”sju sista plågorna”. Nu så visar denne ängel ”bruden, Lammets hustru”.

    Här uttalas för första gången att bruden ska bli Lammets hustru. Lammet som här ska ”äkta en hustru” omnämns sju gånger i Upp. Kap. 21 och 22:

    Lammets Hustru – Lammets tolv apostlar och Lammet som grunden – Herren Gud, allhärskaren är dess tempel, han och lammet – Lammet är dess lampa – Lammets bok – Livets vatten från Guds och Lammets tron – Guds och Lammets tron ska stå i staden.

    Med hjälp av Den Helige Ande fördes här Johannes fram i tiden till den plats och vad han skulle beskriva ”upp på ett stort och högt berg”

    Berg är platser för Guds uppenbarelse. På Siani fick Mose sin stora Gudsuppenbarelse. Från berget Pisgas fick Mose skåda in i löfteslandet. På Karmel föll Guds eld över Elias offer så att Israel kom loss från baalsdyrkan.

    På Bergspredikans berg undervisar Jesus om himmelrikets lagar. På förklaringsberget får tre av lärjungarna skåda Kristi eviga Gudomshärlighet.

    På ett berg i Galileen gav Jesus missionsbefallningen. På Oljeberget lämnar Jesus denna värld i en härlighetssky och där ska Han komma åter på himmelens skyar i makt och härlighet. Forts

    Gilla

  17. Inlägg 18

    ”visade mig den heliga staden Jerusalem, som kom ner från himlen, från Gud.”

    Skökan och Babylon fick Johannes se ute i en ofruktbar ”öken”. Bruden, det nya Jerusalem, fick han inte se i någon karg öken, utan hur det ”kom ner från himlen, från Gud.”

    21: 11 ”Den hade Guds härlighet, dess strålglans var som den dyrbaraste ädelsten, som kristallklar jaspis.”

    Det viktigaste med tabernaklet och senare templet i GT var att Guds härlighet uppenbarades där. Guds härlighet är självlysande och lyste som en eldstod om natten, när han ledde Israel ut från Egypten.

    Då Jesus förvandlades på ”förklaringsberget” så lyste Hans ansikte som solen och Hans kläder blev vita som ljuset. I det nya Jerusalem, ”staden som kommer ned från Gud, råder en sådan strålglans från Guds härlighet, som knappast tydligen går att beskriva

    21: 12 ”Staden hade en stor och hög mur med tolv portar, och vid portarna fanns tolv änglar. Där var också namn inskrivna: namnen på Israels barns tolv stammar.”

    Muren betyder att staden var intakt och bestämd till sin storlek. Här handlar det inte om något hastverk utan om något som Gud planerat från urminnes tider.

    ”tolv portar” Tolvtalet är något som går igen på de som hör Gud till. Bruden har 12 representanter från GT – Israels barns tolv stammar och 12 representanter från NT i form av 12 apostlar.

    Porten in i Guds rike är ett väsentligt ämne i Bibeln. Man kan endast komma in i Guds rike genom den port som Gud har bestämt: Jesus Kristus!

    Jesus talar om den trånga porten in till livet i Matt. 7: 13 – 14 och fortsätter på det temat genom att säga att ”Jag är dörren, den som går in genom mig ska bli räddad” (Joh. 10: 9) och vidare i Joh. 14: 6 ”Ingen kommer till Fadern utom genom mig”

    ”och vid portarna fanns tolv änglar.”

    Vilket visar på vilken dignitet och respekt som gäller här vid ” den heliga staden Jerusalem, som kom ner från himlen, från Gud.”

    Forts

    Gilla

  18. Inlägg 19

    ”Där var också namn inskrivna: namnen på Israels barns tolv stammar.”

    Vid utväljandet av de 144.000 (12×12.000) av Israels tolv stammar i Upp. 7: 4 – 8 så fanns alla stammarna representerade utom Dan som ersatts av Josefs son Manasse.

    I det nya Jerusalem nämns inte stammarnas namn, men enligt beskrivningen av det nya templet i Hes. 48: 32 så finns Dans stam med som den tredje porten på östra sidan.

    Eftersom det uttryckligen står att namnen på Israels 12 stammar ska vara skrivna så måste det även gälla Dan och i kan enligt profetian i Apg. 3: 21 om ”alltings upprättelse” räkna med att då har så även Dans stam kommit in i sin kallelse genom Israels upprättelse och frälsning. (Rom. 11: 25 – 29)

    21: 13 ”I öster fanns tre portar, i norr tre portar, i söder tre portar och i väster tre portar.”

    Hesekiel hade i Kap. 40 – 48 en vision av ett nytt tempel och ett nytt Jerusalem. Det torde ha handlat om det nya templet och ett nytt Jerusalem som skulle komma under tusenårsriket.

    https://hafosfunderingar.wordpress.com/2018/01/31/tva-jesu-ankomster-tva-vedermodor-tva-forodelsens-styggelse-fyra-tempel/

    I Hes. 48: 31 – 34 så var fördelningen av stammarnas namn på portarna till den nya staden under tusenårsriket följande:

    I norr tre portar: Ruben, Juda, Levi; I öster tre portar: Josef, Benjamin, Dan; I söder tre portar: Simeon, Isaskar, Sebulon; I väster tre portar: Gad, Aser, Naftali.

    Att det finns portar åt alla fyra väderstrecken visar förmodligen på att det under tusenårsriket finns frälsning för alla. De kommer från alla väderstreck för att finna en öppen dörr till att söka gemenskap med Gud genom förlossningen i Jesus Kristus.

    ”Och det skall ske att alla överblivna ur alla de folk som kom mot Jerusalem skola år efter år draga ditupp, för att tillbedja konungen HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden…

    ”det ske att alla överblivna ur alla de folk som kom mot Jerusalem ska år efter år draga ditupp, för att tillbedja konungen HERREN Sebaot, och för att fira lövhyddohögtiden.”

    Jes 11:9 – 10: ”Ja, många folk och mäktiga hednafolk skall komma och söka Herren Sebaot i Jerusalem och bönfalla inför Herren. Och det skall ske på den tiden att hednafolken skall söka telningen från Isais rot, där han står som ett baner för folken, och hans boning skall vara idel härlighet

    ”Men Jesus lever för evigt, och därför har han ett prästämbete som är evigt. Därför kan han också helt och fullt frälsa dem som kommer till Gud genom honom, eftersom han alltid lever för att be för dem.” Hebr. 7: 24 – 25.

    Vilket kommer att bli uppenbart under Tusenårsrikets våldsamma väckelse (”jag ska utgjuta min Ande över allt kött” – Där Joels profetia når sin fulla och hela fullbordan). Detta i spåren av Judarna evangelisering av vem Jesus är och har gjort där de så blir till ”en välsignelse för en hel värld”. Forts

    Gilla

  19. Inlägg 20

    Den stad som Hesekiel såg gällande tusenårsriket, har många likheter med det nya Jerusalem, som ska komma ner ur himlen när vi är inne då tiden för en ”ny himmel och en ny jord” föreligger.

    De på Jesus troende från Israels tolv stammar och alla troende från alla tider, inte bara den kristna församlingen, utan alla troende på Jesus, har nu en herde och utgör en hjord som varandes ”Bruden”. Jesus uttrycker detta skeende så här i Luk. 13: 28 -29 och Matt. 8: 11:

    ”Där ska ni gråta och gnissla tänder, när ni ser Abraham, Isak och Jakob och alla profeterna i Guds rike medan ni själva hamnar utanför. 29 Och människor ska komma från öster och väster och från norr och söder och ligga till bords i Guds rike.”

    ”Och jag säger er: Många ska komma från öster och väster och ligga till bords med Abraham och Isak och Jakob i himmelriket.”

    Här är nu de troende på Jesus genom alla tider, tillsammans i en sprudlande härlig gemenskap, inte bara med Gud utan också med varandra och även det Judiska folket i en fullständig frid, fred och fullt utbyte med varandra.

    Speciellt ser jag fram emot att få prata lite med Paulus kring en ”kvällsfika”. För tydligen ska vi även i evighetens värld ”ligga till bords” i någon form av innerlig gemenskap.

    21: 14 ”Stadsmuren hade tolv grundstenar, och på dem stod de tolv namnen på Lammets tolv apostlar.”

    Församlingen är byggd på apostlarnas och profeternas grund, där hörnstenen är Kristus själv, den klippa som allt vilar på enligt Ef. 2: 20 – 21 :

    ”Ni är uppbyggda på apostlarnas och profeternas grund, där hörnstenen är Kristus Jesus själv. 21 I honom fogas hela byggnaden samman och växer upp till ett heligt tempel i Herren”

    Ta del av följande länk om ”hörnstenen Kristus”:

    http://tre-skrivare.se/hf/H5Bok.shtml#hjkp

    ”på dem stod de tolv namnen på Lammets tolv apostlar.”

    Judas avföll som apostel och man drog lott om vem skulle vara den tolfte aposteln. Jag tror att Jesus själv utsåg den tolfte aposteln när han ”knockade och kallade Paulus på Damaskusvägen”.

    Han blev den störste banbrytaren till att bilda hednaförsamlingar och författade en stor del av breven i NT under Andens inspiration. Jag gissar att han är den tolfte aposteln som har sitt namn på stadsmuren i det nya Jerusalem som kommit ned ur himlen när vi är framme vid en ”ny himmel och en ny jord”. Forts

    Gilla

  20. Inlägg 21

    21: 15 – 21 ”Och han som talade till mig hade en mätstång av guld för att mäta staden och dess portar och dess mur. Staden bildade en fyrkant och var lika lång som den var bred.

    Och han mätte upp den med mätstången till tolv tusen stadier. Dess längd och bredd och höjd var lika. Han mätte också dess mur till etthundrafyrtiofyra alnar efter människors mått, som också är änglars.

    Muren var byggd av jaspis, och staden var av rent guld som liknade rent glas. Stadsmurens grundstenar var smyckade med alla slags ädelstenar . Den första grundstenen var en jaspis, den andra en safir, den tredje en kalcedon, den fjärde en smaragd,

    den femte en sardonyx, den sjätte en karneol, den sjunde en krysolit, den åttonde en beryll, den nionde en topas, den tionde en krysopras, den elfte en hyacint och den tolfte en ametist. De tolv portarna bestod av tolv pärlor, och varje port var gjord av en enda pärla. Och stadens gata var av rent guld, som genomskinligt glas.”

    Då Johannes tidigare fick i uppdrag att mäta det jordiska templet fick han en vanlig mätstav att mäta med. Men nu är det ängeln som mäter med en stav av guld.

    Det talar för att här har vi med något speciellt att göra, när den stad som kommit ner ur himmlen ska dissikeras och förklaras via en ”mätning”.

    ”Staden bildade en fyrkant och var lika lång som den var bred”

    Formad som en kub liksom tabernaklets ”allra heligaste” där Gud uppenbarade sig. Vilket talar för att här gäller nu fullt ut Guds uppenbarelse för allt och alla i fullt mått, lika åt alla – ”lika långt som brett”!!

    ”Och han mätte upp den med mätstången till tolv tusen stadier.”

    Guds uppenbarelse över allt och alla är nu hur vid och bred som helst! I de efterföljande verserna här har jag inte kunskap och insikt till att i detalj försöka förstå vad som här menas och åsyftas med allt ”glitter och glamour” i det nya Jerusalem som kommit ner ur himlen till ”en ny himmel och en ny jord”.

    Men jag tror att det framförallt handlar om hur hur Guds härlighet och uppenbarelse i alla dess former, som är så oerhört ”sköna”, så det bara kan beskrivas med dessa ”glitter och glaumor”,

    och som här nu kommer att uppenbaras och bli tillgänglig för de människor, som nu tillhör Kristus i en evighet tillsammans med den oupplösligt sammansatta enheten, den treenige Guden av Fader Son och Ande.

    Det viktiga för mig är här att det är uppenbart att:

    här gäller nu fullt ut Guds uppenbarelse för allt och alla i fullt mått, lika åt alla!

    Att människan inte därmed behöver något mer än denna ”Guds härlighets uppenbarelse”, tror jag så även blir klart i nästa vers från Upp. kap 21. Forts

    Gilla

  21. Inlägg 22

    21: 22 ”Något tempel såg jag inte i staden, för Herren Gud den Allsmäktige och Lammet är dess tempel.”

    Här i staden som kommer ner finns inget tempel. De som hör Kristus till ska få se Guds ansikte och Gud och Lammet blir deras tempel här i ”det nya Jerusalem”.

    Vi är nu framme vid Hebr. 9: 11 – 12:

    ”Men nu har Kristus kommit som överstepräst för det goda som skulle komma . Genom det större och fullkomligare tabernaklet, som inte är gjort av människohand och alltså inte tillhör den här skapelsen,

    gick han in i det allra heligaste en gång för alla, inte med bockars och kalvars blod utan med sitt eget blod, och vann en evig återlösning.”

    Men nu är det en del av denna skapelse på ”den nya Himmelen och den nya jorden”: ”för Herren Gud den Allsmäktige och Lammet är dess tempel.”

    Då är vi framme vid Upp. 7: 15 ”Och Guds tempel i himlen öppnades och förbundsarken i himlen blev synlig i hans tempel” Upp. 11: 19, 14: 15, 17; 15: 1 – 8; 16: 1, 17 .

    När det så står om att de troende på Jesus kommer att ha sitt verkliga hem i himlen, så handlar det då att man ska vara med i ”det nya Jerusalem” och ”den nya himlen och den nya jorden”!!

    21: 23 – 24 ”Staden behöver inte sol eller måne för att få ljus, för Guds härlighet lyser upp den och dess lampa är Lammet. Och folken ska vandra i dess ljus, och jordens kungar ska föra in sin härlighet i den.”

    Jämför med Joh. 8: 12: ”Jesus talade till dem igen och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig ska inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.”

    Jesus är här i det nya Jerusalem både det andliga och materiella ljuset, där Guds härlighet lyser över och upplyser med sin uppenbarelse alla människor,

    så att som det står, att ”ingen ska behöva fråga någon om något, utan alla ska av sig själva veta”. En uppenbarelsens tid som aldrig tillförne!! Forts

    Gilla

  22. Inlägg 23

    Många av Jes. profetior t.ex. 60: 3, 11; 18 – 19 går nu här i uppfyllelse om folken som överlever Guds rening av jorden i eld vid tusenårsrikets avslutning och om deras nya liv i det nya Jerusalem som kommer ner ur himlen till en ”ny himmel och en ny jord”:

    ”Hednafolk skall vandra i ditt ljus och kungar i glansen som går upp över dig. Lyft dina ögon och se dig omkring: Alla samlas och kommer till dig. Dina söner kommer fjärran ifrån, dina döttrar bärs fram på armen… Dina portar skall ständigt hållas öppna – varken dag eller natt skall de stängas, så att folkens rikedomar kan föras till dig och deras kungar föras med i tåget.”

    Jämför med Upp. 21: 25 om ständigt öppna portar: ”Dess portar ska aldrig stängas om dagen”.

    De ”folk” som ska leva i detta ljus från Jesus själv är de som genom alla tider kommit till tro på Jesus och som upplever enligt Fil. 3: 20 och 1 Kor. 15: 53 – 57 följande:

    ”Men vi har vårt medborgarskap i himlen/den nya Himlen och den nya jorden, och därifrån väntar vi Herren Jesus Kristus som Frälsare. Han ska förvandla vår bräckliga kropp och göra den lik hans härlighetskropp, för han har makt att lägga allt under sig.”

    ”Detta förgängliga måste kläs i oförgänglighet och detta dödliga kläs i odödlighet. Men när det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet:

    Döden är uppslukad i seger. Du död, var är din seger? Du död, var är din udd? Dödens udd är synden, och syndens makt kommer av lagen. Men Gud vare tack som ger oss segern genom vår Herre Jesus Kristus!”

    21: 25 – 27 ”Dess portar ska aldrig stängas om dagen – natt ska inte finnas där – och folkens härlighet och ära ska föras in i staden. Aldrig ska något orent komma in i den, och inte heller den som ägnar sig åt skändlighet och lögn, utan bara de som är skrivna i livets bok som tillhör Lammet.”

    Här är portarna ständigt öppna vilket talar om en öppen relation mellan Gud och människor såväl som människor emellan. Här är nu slut med alla ”tjuvnyp bakom ryggen”, skvaller och förtal. Här bara älskar dessa förverkligade/förhärligade människor varandra och finns till för varandra.

    Liksom att alla bara älskar Gud och hejdlöst bara vill utföra Hans vilja, lyssna till Hans uppenbarelse och så föra den vidare och medverka till vad Gud nu kan ha i åtanke för ”vidare projekt” i evighetens värld. Forts

    Gilla

  23. Inlägg 24

    ”folkens härlighet och ära ska föras in i staden”

    Vad man har gemensamt av värde ska man nu fördela och dela gemensamt i enlighet med Apg. 3: 2: 45:

    ”De började sälja sina egendomar och ägodelar och delade ut till alla efter vars och ens behov.” Allt vad man äger tillsammans av härlighet från Gud, ska man nu bara dela och uppleva tillsammans.

    Om ”denna härlighet talar Jesus när han i Johannes evangelium talar om ”Jag har kommit för att ni ska ha liv och liv i överflöd”. Då är vi framme vid ”verkligheter” av dessa ord och inte som nu ”sövda av lyckopillerpredikanter”,

    som att vi redan nu är framme vid denna verklighet, av när det ”nya Jerusalem kommer ned ur himlen och vi är framme vid DÅ ”en ny himmel och en ny jord”.

    De falska populisterna, ”lyckopillerspredikanterna” som vill mata ”sin egen buk” och ”stärka sin egen plånbok” talar vad som ”kliar folk i öronen”,

    som att vi nu redan vore framme vid ”det nya Jerusalem och den nya himlen och den nya jorden”. Skamliga falska profeter, falska apostlar är de! Lyssna inte till dem!

    De som verkligen vid en sann tro på vem Jesus ÄR och betydelsen av offret på korset, utan förvanskningar av avfallets företrädare, har sina namn skrivna i Livets bok och har att se fram emot sju eviga välsignelser enligt Jesaja:

    Evig nåd – 58: 8; Evigt ljus – 60: 19; Evig glädje – 35: 10: 51: 11; 61: 7; Evig klippa – 25: 4; Evigt namn – 56: 5; Evig frälsning – 45: 17; Evig tid – 59: 21

    Låt oss alla taga vara på en sådan frälsning och den eviga framtid i Guds gemenskap, som Han erbjuder oss i Kristus Jesus! Och så förlita oss till att detta blir en alligenom ”Himmelsk tillvaro” utan vad som då gäller är Upp. 21: 27:

    ”Aldrig ska något orent komma in i den, och inte heller den som ägnar sig åt skändlighet och lögn, utan bara de som är skrivna i livets bok som tillhör Lammet.”

    Gilla

  24. Jarkko skriver:

    För det första. Kyrkan blir uppryckt före vedermödan.

    För det andra. Det blir ingen ny fysisk planet i evigheten. Evigheten är ingen specifik jordisk plats.

    Jesu frid!

    Gilla

  25. 1 Thess. 4:16-18 ”För Herren ska själv stiga ner från himlen med ett befallande rop, med ärkeängelns röst och med Guds basun, och först ska de som dött i Kristus uppstå. Därefter ska vi som lever och är kvar ryckas upp tillsammans med dem på skyar för att möta Herren i luften.

    Och vad handlar det om, om inte just uppryckandet! Då, vid den sjunde och sista basunens ljud, när Jesus närmar sig jorden, kommer världshistoriens mest dramatiska händelse att inträffa…

    ”Då skall Herren, min Gud, komma och alla heliga med dig” (Sak 14:5) ”På den dagen skall han stå med sina fötter på Oljeberget, mitt emot Jerusalem, österut” (Sak 14:4) Så kommer Kristus att inleda arbetet med att upprätta sitt rike – Guds riket – Fridsriket – Tusenårsriket – på jorden.

    Uppryckandet – läs igenom alla länkhänvisningar innan Du återkommer.

    Hur länge pågår församlingens tidsålder

    Den sista Basunens ljud

    Läran om uppryckandet innan vedermödan saknar stöd i Bibeln

    Uppryckandet kan inte ske före den stora vedermödan

    Jesu återkomst och uppryckandet sker i samma skeende

    Pre-Trib bygger på Dispensationalismen

    Det plötsliga hemlighetsfulla uppryckandet


    _______________________________

    Angående eskatologin och evigheten

    Vad gäller Israel

    ANTIKRIST FALSKE PROFETEN SKÖKAN TEMPLEN

    SKILLNADEN TUSENÅRSRIKET NYA HIMLEN OCH DEN NYA JORDEN

    DEN NYA HIMLEN OCH DEN NYA JORDEN

    Upp. 21: 1 – 4: ”Och jag såg en ny himmel och en ny jord… Och jag såg den heliga staden, det nya Jerusalem, komma ner från himlen, från Gud…

    Och jag hörde en stark röst från tronen: ‘Se! Nu står Guds boning bland människorna. Han ska bo hos dem, och de ska vara hans folk, och Gud själv ska vara hos dem. Och han ska torka alla tårar från deras ögon. Döden ska inte finnas mer, och ingen sorg och ingen gråt och ingen plåga, för det som förr var är borta.”

    Gilla

Lämna en kommentar