Vilken typ av tro på LO

Vilken typ av tro på LO

Fick mig tillsänd en länk som visar när Joakim Lundqvist talar om tro

Vilken typ av tro är det som Joakim talar om här?

Jo, det är en slags instrumentell tro. Där själva tron i sig själv är en teknik/mekanik att förverkliga något. Tron blir en storhet i sig själv, inte något som ser på ett trons föremål utanför mig själv utan ett verktyg I MIN EGEN HAND.

Medan sann tro är där Jesus är föremålet för tron och är den som som verkar. Jesus har inte gett oss en egen auktoritet att använda ett mekaniskt instrument för att verka.

Det är inte tron i sig själv som är intressant. Utan det är trons föremål Jesus som åstadkommer, gör under, frälser, rättfärdiggör.

Joh. 14 vers 12 – 14: ”Jag säger er sanningen: Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör. Och större än så ska han göra, för jag går till Fadern. Och vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra, för att Fadern ska bli förhärligad i Sonen. Om ni ber om något i mitt namn, ska jag göra det.”

HaFo kommentar: Många förvränger här vad Jesus säger som att Han här skulle delegera en egen auktoritet till den troende. ”Den som tror på mig ska göra de gärningar som jag gör.”

Men märk att auktoriteten och initiativet fortfarande är hos Jesus själv ”Och större än så ska han göra, för jag går till Fadern.”

Det är Jesus med sin auktoritet från tronen där Han sitter på ”Faderns högra sida” som Han verkar: ”för jag går till Fadern”. Och det är Han som är verksam och inte den troende med en egen delegerad kraft och auktoritet: ”Och vad ni än ber om i mitt namn ska jag göra.”

Att tro på Jesu namn är att tro på den karaktär och personlighet som Han är, jämlik, jämbördig och av samma väsen som Fadern, och att Anden är utgjuten i Jesu namn. Alltså den vi ska be till är Jesus, för ”ingen kommer till Fadern” utom genom/via Honom.

Förutom att predika positivt tänkande passerar Joakim andra gränser man inte får passera som kristen. Joakim talar även om en kristens position, om vår utgångspunkt.

Kristus sitter på Faderns högra sida. I Honom är jag försonad, har förlåtelsen och allt. Men att som Joakim säga att jag sitter på Faderns högra sida, på samma sätt som Jesus, det börjar lukta vi är gudarläran på ett obibliskt sätt. En av de läror som förminskar Gud och förstorar människan.

Som du hör med egna öron så säger han samma saker som Ulf Ekman gjorde redan på 1980-talet. Positiv tänkande i kristen tappning. En förvandling av den frälsande tron till en instrumentell tro.

Men det är bara en av de falska läror som förkunnas på LO. Det är samma falskhet på LO nu som förr. Men människor tycks tro att det är så förändrat. De säger nu att de aldrig haft JDS fast jag har dokument fulla med deras material som förmedlar JDS.

Och frågar man om man tror att Jesus skildes från Gud på korset så besvarar man det jakande. Men det är ju just det som är JDS som man säger att man inte har!

När vi ser denna surdeg, vaför är Sveriges kristna så likgiltiga och oberörda över att evangeliet förvrängs?

På denna länk härunder syns helt uppenbart att det är samma falska undervisning man idag har som Ulf Ekman hade:

_________________________________________

En del hävdar som replik att det är så mycket sunt där på LO. Men litet syra syrar hela degen. Den falska anden färgar hela lärosystemet. Faller en pusselbit som t.ex läran att Jesus skildes från Gud på korset så faller hela systemet.

Från att Adam var en Gud som dog andligen över att Jesus blev allt vad den fallna människan var för att vi skulle bli allt vad Gud var.

Så kryddas denna anrättning med en troslära från New thought och man har en fullständig villfarelse som bedrar människor till fördärvet.

http://tre-skrivare.se/hf/NewAge.htm

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Vilken typ av tro på LO

  1. Till alla LO:are har ni verkligen insett förförelsen i vad trosförkunnelsen framför och gjort upp med denna förförelse i grunden?

    Om inte så kommer ni bara att hamna i nya förförelsediken! Visst så har en LO:are rätt när denne hävdar att de flesta sammanhang är ”döda” och att man är deppad när man går därifrån.

    De flesta är intagna av katolicismens och trosförkunnelsens villfarelse eller så av österländska religioner eller av Kingdom Dominion som i Bethel church.

    Allt ingår det i vad Bibeln kallar för det avfall som ska ske innan antikrist kan träda fram:
    ”först måste avfallet ha skett och fördärvets man ha trätt fram”

    Det är vad som nu förbereds via alla falska Kristna sammanhang så att antikrists andes verksamhet kallas för att vara Guds Andes verksamhet. Då är landningsbanan klar för antikrist och den avfallna Kristenheten kommer att hälsa antikrist välkommen som Kristus.

    Gilla

  2. En del tycker det är så fin lovsång med starka förebedjare på LO och att Severin förmedlat så bra saker.

    Det handlar inte om skön lovsång och starka förebedjare utan om vilken Jesus, vilken ande och vilket evangelium som man faktiskt har!

    Angående Karl Gustav Severin som en del gillar gillar. Vad står han då egentligen för?

    C – G Severin: http://tre-skrivare.se/hf/H3Bok.htm#Kap3

    Band av K–G. Severin (Livets ord). Sådan Han är äro också vi

    Summering: Sådan som Jesus är i himmelen, sådana är vi i den här världen. Vi ska inte bli det. Vi är det nu i den här världen. Arvet träder i full funktion när Jesus dog. Han plockar ur oss vår synd.

    Gud har lagt sin skapelse i Dig. Gud på insidan. Vi är precis som Gud. Ser Du in i min ande ser Du ingen skillnad på mig och Gud. Han har utplånat synden i mitt liv.

    Du är en ny skapelse i Din ande. Du är vad Gud är. Jag är Gud. Sådan Han är äro också vi i den här världen. Detta är uppenbarelsekunskap. Att Din egen ande – Du själv – är helt uppfylld med gudomlig natur. Du är som en stålman på insidan. Där Du går, där går Gud. Sådan Han är äro också vi i den här världen.

    Severin tar här alltså en mening i en Bibelvers och gör den till en hel lära. Utan att pussla in det i ett helhetssammanhang och helhetsperspektiv.

    Ser vi till hela Bibelns budskap, så säger denna mening, just detta, att vi blivit delaktiga av Guds natur. Därigenom Guds tillhörighet och räddade och kan vara frimodiga inför domens dag.

    Något som når sin fulla konsekvens i evighetens värld. Severin gör på bandet lite spe av denna Bibliska helhetssyn och förmedlar en känsla av att det är otro och ”lägre stående” som ser det så.

    Summan i undervisningen är att människan genom pånyttfödelsen är såsom en gud. Är detta sant eller falskt i den mening som Trosförkunnelsen lägger i detta?

    Trosförkunnelsen lär att det i pånyttfödelsen är en helt ny människa, som aldrig funnits förut, som blir till.

    Människan får en helt ny och helt egen Gudomlig ande, som aldrig har funnits förut. Så att de i sin sanna, hela och rätta identitet och personlighet – sin egen ande – är helt Gudomliga och syndfria. Så att de i sig själva är såsom Gud redan här i tiden.

    De menar alltså inte att Guds egen Ande lierar sig med människan genom att bosätta sig i henne. De menar att de i sig själva, får en egen helt Gudomlig ande, så att de utan inblandning av Guds egen Ande, i sig själva är såsom en Gud. (”Du har inte en Gud inne i Dig. Du är en” Copeland.)

    Detta sker genom att Jesus dog andligen – förlorade sin Gudastatus och föddes på nytt med en ny Gudomlig Ande, som aldrig funnits förut. En helt ny Jesus.

    En annan Jesus än den Jesus som hänger på korset. En Jesus som aldrig har funnits förut. Blir till efter att Jesus dött i sin ande och blir född på nytt av Gud. Samma händer med den troende i pånyttfödelsen.

    Det var till denna punkt djävulen skulle förvilla människan fram till. Att hon skulle lockas tro att hon skulle bli såsom en Gud fullt ut. Detta lockar satan med i trosförkunnelsens förförelse,

    med en falsk syn på Adams position och konstitutionen, med en falsk beskrivning av människoranden som hela och egentliga identiteten och personligheten och i motpolsställning till själ och kropp.

    Den falska läran från satan fortsätter med en falsk syn på Jesus som Sann Gud och sann människa och med en falsk lära om att Fadern och Sonen skildes åt och att människa och Gud skildes åt i kristi person,

    där Jesus dör andligen och blir född på nytt. ”Grädden på moset” i förförelsen är att också människan i sin pånyttfödelse – i sin egen ande ”sin hela och rätta identitet” (som det falskt heter – alltså i sig själv blir såsom en Gud. Detta genom att hon säges bli skapad till likhet med Gud i sin egen ande.)

    Läs alla LO:are från hela innehållet från länken som visar på vad Severin förmedlar.

    Bara här som kontrast till denna förförelse så låt oss påminna oss om skillnaden på Jesus, när Han gick på jorden och den troende efter pånyttfödelsen?

    Sju Himmelsvida Skillnader

    Gilla

Lämna en kommentar