Vad gäller att Guds rike ska tas från Judarna

Vad gäller att Guds rike ska tas från Judarna

Möttes av detta ”Matt 21:43 ‘Därför säger jag eder att Guds rike skall tagas ifrån eder och givas åt ett folk som bär dess frukt!’…

Det gamla förbundet kvarstod en tid jämsides med det nya förbundet en tid efter Jesu död. Det upphörde helt efter att de kristna flydde ur vedermödan före Jerusalems förstörelse år 70 e.Kr….

när Jesus dödades vilade blodskuld på Israel, som också gällde profeterna som tidigare också hade blivit dödade före Honom. Detta kunde inte Gud längre ha överseende med, varför det gamla förbundet gick i graven.”

Jag gav detta svar på dessa vilseledande slutledningar: Matt 21:43 ”Därför säger jag eder att Guds rike skall tagas ifrån eder och givas åt ett folk som bär dess frukt!”

Detta handlar om en parentes i det Judiska folkets historia under ”hedningarnas/församlingens tid.” Men det är inte slut med detta för det Judiska folket, utan efter denna parentes finns en fortsättning.

Tar Du del av allt Guds Ord så ska Du finna att det Judiska folket som en hel nation kommer in i det nya förbundet i Kristi blod när Jesus kommer tillbaka.

Det är därför som Paulus skriver i Rom. Kap. 11 Och läs nu vad som står här!: ”Har då Gud förkastat sitt folk? Verkligen inte! Jag är själv israelit, av Abrahams ätt och av Benjamins stam. Gud har inte förkastat sitt folk som han en gång har erkänt som sitt…

förhärdelse har drabbat en del av Israel och SÅ SKA DET FÖRBLI TILL DESS ATT HEDNINGARNA I FULLT ANTAL HAR KOMMIT IN.”

(Men så kommer då en fortsättning efter denna parentes!!)

”Och det är så hela Israel ska bli frälst, som det står skrivet: Från Sion ska Frälsaren komma och ta bort ogudaktighet från Jakob. Och detta är mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder…när det gäller utkorelsen är de älskade för fädernas skull, för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse.”

Detta drabbar Judarna och Israel som en hel nation när de kommer till tro på Jesus när han kommer tillbaka. Och då kommer alla profetior i GT som syftar på Judarna och Israel och som i Kristus har fått sitt ja och amen att förverkligas då. Och även förverkligandet av dessa ord ska ske:

”I din avkomma skall ALLA JORDENS FOLK BLI VÄLSIGNADE.. Och i din avkomma SKA ALLA HEDNAFOLK BLI VÄLSIGNADE.”

Läs nu ingående innehållet på länkarna innan Du gör ytterligare missvisande inlägg:

Israel och det Judiska folket är välsignade av Gud och kommer att bli till välsignelse inlägg

Har det Judiska folket och Israels nation en speciell kallelse och uppgift

Det Judiska folkets frälsning

Det slutliga eviga återupprättandet av det Judiska folkets stat – Israel

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar