Judarna utvalt av Gud för en speciell kallelse och uppgift

Hur tokigt allt än är med Judarna så är de likväl ett folk utvalt av Gud för en speciell kallelse och uppgift när Gud är färdig med dem.

Efter sitt sätt att arbeta utvalde Han dem: ”det som ingenting var det utvalde Gud för att göra det som något var om intet”. Gud har utvalt det mest gensträviga folket som finns för att på dem i slutändan uppvisa sin storhet på och med dem. Ett folk hur tokigt det än verkar ska vi älska och välsigna liksom Gud gör och att vi far illa av att inte välsigna dem:

1 Mos: 12: 1 – 3: ”Herren sade till Abram: ‘Gå ut från ditt land och din släkt och din fars hus och bege dig till det land som jag ska visa dig. Där ska jag göra dig till ett stort folk.

Jag ska välsigna dig och göra ditt namn stort, och du ska bli en välsignelse. Jag ska välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig. I dig ska jordens alla släkten bli välsignade.

1 Mos. 18: 18: 8; 22: 17 – 18; 26: 4; 28: 14 – 15; Apg. 3: 25 – 26: ”Abraham ska ju bli ett stort och mäktigt folk, och i honom ska jordens alla folk bli välsignade…. ska jag välsigna dig rikligt och göra dina efterkommande talrika som stjärnorna på himlen och som sanden på havets strand, och din avkomma ska inta sina fienders portar. I din avkomma ska jordens alla folk bli välsignade…

Jag ska göra dina efterkommande talrika som stjärnorna på himlen, och jag ska ge dina efterkommande alla dessa landområden. Och i din avkomma ska jordens alla folk bli välsignade…

Din avkomma ska bli som stoftet på jorden och du ska utbreda dig åt väster och öster, norr och söder. Genom dig och din avkomma ska jordens alla släkten bli välsignade. Och se, jag är med dig och ska bevara dig vart du än går, och jag ska föra dig tillbaka till detta land. Jag ska inte överge dig förrän jag har gjort vad jag lovat dig….

OM JUDARNA SÄGER ALLTSÅ BIBELN: ”Ni är barn till profeterna och arvtagare till förbundet som Gud slöt med era fäder, när han sade till Abraham: I din avkomma ska alla folk på jorden bli välsignade. Det var först och främst för er som Gud lät sin tjänare uppstå, och han har sänt honom för att välsigna er genom att vända var och en bort från sina onda gärningar…”

1 Mos 12:3 säger ju Gud om Israel att ”Jag skall välsigna dem som välsignar dig och förbanna den som förbannar dig.”

Sakarja 12: 2: Se, jag skall göra Jerusalem till en berusningens kalk för alla folk runt omkring; jämväl över Juda skall det komma, när Jerusalem bliver belägrat. Och det skall ske på den tiden att jag skall göra Jerusalem till en lyftesten för alla folk;

var och en som försöker lyfta den skall illa sarga sig därpå. Och alla jordens folk skola församla sig mot det. På den tiden, säger HERREN, skall jag slå alla hästar med förvirring och deras ryttare med vanvett. Men över Juda hus skall jag upplåta mina ögon, när jag bland hednafolken slår alla hästar med blindhet.…

Varför är det en sådan strid om Jerusalem? Trots judarnas flera tusen år av historia i landet förnekas deras historiska band till Tempelplatsen. Men Gud håller sin hand över sitt folk och sin stad. Bibelns profetior säger tydligt att staden skall bli en lyftesten för folken och att det kommer att gå illa för den som försöker lyfta den.

Gud ska gå tillrätta med deras ohörsamhet och deras vändande till avgudar. Det har skett igenom hela den Bibliska historien och kommer nu härnäst att göra det via antikrist, att plågas så att de bara har en utväg: Att ta emot Jesus när Han kommer (först lurade av den falske Kristus – antikrist).

Det är därför också så viktigt att vi ska hjälpa dem i deras nöd och predika Kristus för dem under vedermödan.

Gud kommer att visa Judarna sin kärlek och välsignelse nu i vedermödan, där de kommer att bli ”så mörade”, så att de inte har någon annan utväg kvar än att hänge sig till Jesus när Han kommer på Oljeberget för att upprätta sin ”kvarleva”,

i sin speciella kärlek för dem och deras speciella kallelse, för en tid skydda kvarlevan i öknen så att de inte kan nås av antikrist och så föra dem till tro på Jesus och låta dem komma in i sin kallelse och uppgift som ett helt folk och en hel nation (Det enda) som kommit till tro på Jesus.

Där blir det uppenbart att löftena till Abraham och hans säd likväl står fast när de kommer till tro på Jesus. Deras kallelse och uppgift är inte densamma som för den hednakristna församlingen som får sina uppståndelsekroppar för att ”regera med Kristus för Tusen år”.

Medan Judarna ännu en tid har en annan uppgift under Tusenårsriket med att evangelisera världen utifrån Israel och dess huvudstad Jerusalem där Jesus så har upprättat sitt rike.

Har det Judiska folket och Israels nation en speciell kallelse och uppgift

Israel och det Judiska folket är välsignade av Gud och kommer att bli till välsignelse inlägg

Ersättningsteologin

Uppror mot Guds löfte om det Judiska folkets upprättelse

Har det Judiska folket och Israels nation en speciell kallelse och uppgift

Har Gud två folk – Dispensationalismen

HAR ISRAEL OCH DE HEDNAKRISTNA OLIKA VÄGAR TILL GUD

Israel och det Judiska folket är välsignade av Gud och kommer att bli till välsignelse inlägg

När kommer Israel in i sin kallelse och uppgift och när ska församlingen uppryckas

Israel under vedermödan och efter vedermödan

Vad väntar de troende och det Judiska folket under vedermödan

Hur ska de troende möta/bemöta vedermödan tillsammans med och finnas för det Judiska folket.

Det Judiska folkets frälsning

Det slutliga eviga återupprättandet av det Judiska folkets stat – Israel

https://hafosfunderingar.wordpress.com/2018/01/31/tva-jesu-ankomster-tva-vedermodor-tva-forodelsens-styggelse-fyra-tempel/

Det är viktigt att varna mot antisemiternas vilsenhet ala följande länkar med nästan sjukliga konspirationsteorier vars enda syfte är att skapa ett hat mot det Judiska folket och försöka rasera Guds plan med detta folk:

På annan plats så torgförs detta kring det Judiska folket

Det finns människor som på fullt allvar bejakar och förmedlar denna historieförfalskning och uppmaning till hat mot det Judiska folket

Men lika viktigt att reagerade mot de högerkristnas hyllande och upplyftande av det Judiska folket och Israel. Man menar där felaktigt att profetiorna nu är uppfyllda när de nu fått ett land.

De är fel både i tid och agerande. Att Jerusalem ska vara deras huvudstad ligger i en framtid i samband med Jesu tillkommelse. De ser inte vad som nu ligger framför med vedermöda , antikrist och Judarnas förföljelse.

De ser inte att Bibelns Israel och Judarnas frälsning är kopplat till Jesu tillkommelse och Tusenårsriket. (Studera tidigare länkar och snälla gör inte kommentarer utan att först ha studerat innehållet på alla länkar så slipper man dra svar som redan där återfinns på länkarnas innehåll!)

Angående de högerkristnas vilsenhet:

En del menar att när USA nu flyttar sin ambassad till Jerusalem så skulle detta vara en välsignelse från Gud och uppfyllelse av Profetian.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar