Möttes av en Kristens ärliga nöd över att jag inte skulle förstå hur mycket Trump betytt för Israel.

Gjorde detta svar. Tack för Dina välmenande ord fyllda med omtanke. Som jag uppfattar det så beror vad Du skriver på att jag inte skulle ha insett hur mycket som Trump skulle ha betytt för Israel och att det därför har varit Guds vilja att han skulle vara president.

Jag har en lite annan syn på detta. Något som jag ska försöka att återge medan jag samtidigt tar vad Du skrivit på allvar. Som vanligt så kan jag ju inte skriva kort, så jag hoppas att Du orkar hänga med på hur jag ser det.

Inlägg 1

Först lite bakgrund kring Israel. En del menar att när USA nu flyttar sin ambassad till Jerusalem så skulle detta vara en välsignelse från Gud och uppfyllelse av Profetian.

Men detta handlar inte om någon uppfyllelse av profetiorna om Israel. Detta ingår som en förberedelse för när antikrist ska gå i förbund med dagens Israel:

I början av den falske världsfrälsarens tid går han i förbund med Israel: ‘Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer.

Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren.’ (Dan 9:27)”

Det är om den tiden som de säger: ”Bäst som allt står väl till” under antikrists ”charmoffensiv”. Men han vänder så tvärt och han ska då ”avskaffa slaktoffer och matoffer” och sätta sig i det återuppbyggda Templet och föreger sig vara Gud och Jesu Ord i matt. står då för dörren:

Matt. kap. 24. Han visar här att det inte handlar om andra tidigare skeenden och Han visar även att de troende ska vara med och inte låta sig förföras av falska Messias – gestalter:

När ni ser ’förödelsens styggelse, som profeten Daniel talar om, stå på helig plats (Det återuppbyggda templet) ….då ska det bli en så stor nöd att något liknande aldrig förekommit från världens begynnelse och ända fram till nu, och inte heller ska komma. Hade inte den tiden förkortats skulle ingen människa bli frälst. Men för de troendes skull kommer den tiden att förkortas/avbrytas.

Om någon då säger till er: Här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. Falska Messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de troende… så tro det inte. För som blixten går ut från öster och lyser ända bort i väster, så ska det vara när Människosonen kommer.

Tess. 2: 2 – 3: ”…Låt ingen bedra er på något sätt. FÖRST måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son, motståndaren som förhäver sig över allt som kallas gud eller heligt så att han SÄTTER SIG I GUDS TEMPEL och säger sig vara Gud.”

Antikrist kommer inte att tala illa om och bete sig aggressivt mot Israel när han ska gå i förbund med dem. Tvärtom så kommer han att ha samma välvilliga inställning som nu Trump uppvisat i sin förelöpande antikristliga stil, som ska lura inte bara Israel, utan en hel värld om att nu uppfylls profetiorna och allt står väl till med Israel.

En del inklusive Trump och den falska andlighet som omgivit honom, menar att det moderna Israel idag är den slutliga återsamling som Gud lovat dem genom profeterna. Men Skriften säger något annat, med syfte på det Judiska folket och Israel, om vad som ligger framför dem under vedermödan:

”Härar från honom skall komma, och de skall orena helgedomen, tillflyktsorten, avskaffa det dagliga offret och ställa upp förödelsens styggelse…Han skall också dra in i ‘det härliga landet’…Det kommer en tid av nöd, som inte har haft sin like ända från den dag då människor blev till, ända till den tiden.”

Dagens Israel kommer att reduceras och få gå igenom vad texterna beskrivit, innan den slutliga eviga återupprättelsen av det Judiska folket och Israels nation. Alltså vid skeendet efter vedermödan och Kristi tillkommelse, så är det först då, som vi kommer att få se hur hela Israel SOM NATION blir frälst (inte som nu enbart enskilda människor).

Forts

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Möttes av en Kristens ärliga nöd över att jag inte skulle förstå hur mycket Trump betytt för Israel.

  1. Inlägg 2

    Trump verkar Israel – vänlig. För det ska man ju vara som Kristen. Kanske är en del spel för galleriet för att få Kristna väljare men främst är han påverkad av trosrörelsepredikanter. Men det sker i vart fall på både fel tid och fel sätt. Han är i själva verket med och förbereder – inte Guds Tempel – utan antikrists tempel i Jerusalem.

    Trump anordnar bön och försöker uppträda kristet. Naturligtvis för att han är i behov av de kristnas röster. Det enda han egentligen bryr sig om är sin egen popularitet och att få vara i centrum. Att så många faller till föga för hans spel och manipulationer för att stilla sin makthunger är en obegriplig gåta.

    Noterbart är då också att Trump ville ha förbön av Copeland. I den stund som Trump bejakar förbön av Coopland så gör han ju även reklam för vad Coopland står för och då kan det inte heller stå rätt till med Trump.

    Ekman och LO menade att de skulle bidraga till uppfyllelsen av profetiorna genom att hjälpa Judarna till sitt land. Detta grundat på läran att Gud bara hjälplöst kan se in i sin skapelse och bevittna hur de nyskapade Guds söner som är som gudar i sig själva ska ta tillbaka vad satan stulit.

    Därför ska de också se till att hjälpa Gud med uppfyllelsen av profetiorna när det gäller Israel. När Judarna med hjälp av de troende är tillbaka i sitt land är profetiorna uppfyllda menar man. De troende har då sett till att Jesus kan komma tillbaka på Oljeberget anser man.

    Man vill framstå som Israelvänlig. Något som ”Kristna” då bejakar. Men det sker med en blandning av sanning och lögn och med ett agerande på fel sätt (försöker hjälpa Gud med det som Han kommer att göra) och på fel tid (Det man försöker göra åt Gud kommer att förverkligas av Jesus när Han kommer tillbaka).

    Detta är också precis vad Trump och de högerkristna bakom honom i form av Paula White och Kenneth Copeland påverkar honom till. Något som han då fullgör för att framstå som Israelvänlig och få de högerkristnas röster och för att framstå som den som hjälper Gud med att förverkliga profetiorna om Israel.

    Men Judarna får sitt land enligt löftet till Abraham när Jesus kommer och de kommer till tro på honom som en hel nation och ett helt folk, som först då kommer in i sin kallelse och uppgift. Där bakom ligger inte några människors agerande liknande vad Trump står för, utan sker genom Guds ingripande.

    Först då går profetiorna i slutlig fullbordan i Tusenårsriket upprättat av Jesus och därefter vid upprättandet av ”en ny Himmel och en ny jord”. Allt är det Guds verk! Medan vad Trump gjort för Israel är att förbereda dem för det falska förbund som antikrist ska upprätta med dem.

    Forts

    Gillad av 1 person

    • mintroochtanke skriver:

      Tros rörelsen är lite dom pyramid försäljningen..
      Den lovar framgång och rikedom.. de under skjuter upp pengar i pyramiden…

      Trosrörelsen höll ett tag men har nu rasat..
      De i toppen gör allt för att få behålla sitt berg/ pyramid som garanterar inkomst..

      Det såg ut som Guds tro ett tag, men nu är det ett glashus, alla ser hur det egentligen ser ut…

      När sven reichman skrev ” allt är inte guld som glimmar” , så hade han så rätt, så tidigt.

      Man blir som man umgås och bedöms efter vem man umgås med.
      När jag såg vem Trumph hade som krista rådgivare, då insåg man att allt handlar om pengar o makt.
      Säkert har sunda kristna försökt nå Trumph, men hanföll för dem som talade så det kliade i öronen. De somlovade Guld som glimmar och gudomlig makt.

      Trumph är en ren narcissist, jag har läst mycket om just narcisism och han är det utan tvekan.

      Gillad av 1 person

  2. Inlägg 3

    En del menar att det moderna Israel idag är den slutliga återsamling som Gud lovat dem genom profeterna. Och deras ”välsignelse” av Israel kommer därför både på fel tid och på fel sätt idag. Skriften säger något annat, med syfte på det Judiska folket och Israel, om vad som ligger framför dem under vedermödan.

    Att välsigna Israel är inte att bejaka dem som idag framme vid profetiornas uppfyllelse, utan att få dem att inse vad de nu har framför, av först ett förbund med antikrist och därefter vedermöda och förföljelse av antikrist. Vår uppgift är att finnas för dem i deras förföljelse och peka på Kristus.

    Vi hjälper dem inte genom att tro att profetiorna idag blir uppfyllda med ett agerande som Trumps, som egentligen handlar om ett förberedande av när antikrist ska gå i förbund med dem.

    Att Trumps politik är påverkad av den Kristna högern ala Paula White och Copeland framgår i hans agerande i Mellanöstern. Många är så förtjusta över Trumps agerande i Mellanöstern. Men hans agerande där handlar om 2 saker.

    1. Att få de högerkristnas röster som lever i föreställningen att nu är profetiorna uppfyllda när Israel är tillbaka i sitt land. Något som är en lögn som alltså påverkat/påverkar Trumps politik i Mellanöstern.

    2. Att förbereda skeendet när antikrist ska gå i förbund med Israel. Det är vad Trumps politik där nu egentligen handlat om. Det inser han naturligtvis lika lite som hans anhängare gör det. Likväl är det faktiskt vad det egentligen handlar om.

    Hoppas att jag kunnat uttrycka det så att det blir begripligt hur jag menar. Och att jag inte alls kan hålla med om att Trump på uppdrag av Gud har agerat i mellanöstern.

    Tvärtom är det vad jag kan förstå på uppdrag av antikrists ande i förberedelsen av hans framträdande och förbund med Israel.

    Önskar Dig allt riktigt gott och att Du kan finna mer frid inför den ärliga nöd som Din hälsning innehöll!?

    Gillad av 1 person

    • mintroochtanke skriver:

      Undrar vad det kommer innebära för mellanöstern politiken att Biden nu är president?

      Gilla

      • Ja det är ju ett oskrivet kort. Andligt sett så är ju också Biden som katolik vilset ute.

        Maria är ingen ”himlens drottning”, som katolicismen hävdar. Hon är precis som alla andra på Kristus troende i ”Abrahams sköte” – ”Paradiset” i väntan på kroppens uppståndelse.

        Maria var Jesu jordiska mor. Jesus var inte syndfri i arvet från Maria som katolicismen hävdar. Utan via Maria så kom han ”i syndigt kötts gestalt”, men i sin egen syndfria rättfärdighet och Gudomlighet ”fördömde Han synden i köttet” (Rom. Kap 8).

        Han stängde i sin Person – Kristi person – som människans ställföreträdare synden ute ur människans fallna väsen. Därför kunde Han bära fram det försonande offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset.

        Detta har Maria ingen som helst förtjänst av. Hon är som vilken annan syndig människa som dör i tro på Jesus och väntar därför, som alla andra som kroppsligen avsomnat på den ena avdelningen i dödsriket – Paradiset – Abrahams sköte, på den kroppsliga uppståndelsen.
        ______________________________

        Katolicismen är helt vilset ute: Påven sägs vara Jesu ställföreträdare på jorden = en annan Jesus.

        Sakramenten och KK sägs vara förmedlare av andligt liv = en annan ande.

        Maria sägs vara orsak till att Jesus var syndfri = ett annat evangelium.

        Ikoner och reliker sägs vara bärare och förmedlare av andligt liv = Ockultism.

        Man ska be till Maria och helgon om hjälp i förbön = Spiritism

        Likväl så gör man anspråk på att vara den enda sanna moderkyrkan som alla ska inordnas in under. Det är ju egentligen patetiskt men inte desto mindre vad som är på väg att ske.

        Den falska anden bakom trosförkunnelsen och katolicismen möts nu in under KK. Dialog med andra religioner ska samla allt in under KK. Där förbereds nu verkligen den falske profeten och den falske världsfrälsaren, en annan, en i stället för Kristus antikrist.

        Den som vill få lite bättre insyn i Katolicismens förförelse kan ta del av dessa länkar:

        Katolicismen utifrån citat från deras eget material

        Wilfrid Stinissen och Mariadogmerna

        Gilla

Lämna en kommentar