Kroppens uppståndelse

Fick en fråga om vår kroppsliga uppståndelse som jag försökte svara på

Jesus uppstod kroppsligen. En förhärligad uppståndelsekropp.

1 Kor. kap.15: ”Men nu har Kristus verkligen uppstått från de döda, som förstlingen av de insomnade… var och en i sin ordning: Kristus som förstlingen och därefter, när han kommer, de som tillhör honom….

Nu kanske någon frågar: Hur uppstår de döda? Vad har de för kropp när de kommer? …Det finns både himmelska kroppar och jordiska kroppar, men de himmelska kropparnas glans är av ett slag och de jordiska kropparnas glans av ett annat slag…

kött och blod kan inte ärva Guds rike, och det förgängliga kan inte ärva det oförgängliga. Se, jag säger er en hemlighet:

Vi ska inte alla insomna, men vi ska alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Basunen ska ljuda och de döda ska uppstå odödliga, och vi ska förvandlas.

Detta förgängliga måste kläs i oförgänglighet och detta dödliga kläs i odödlighet. 54 Men när det förgängliga är klätt i oförgänglighet och det dödliga klätts i odödlighet, då uppfylls det ord som står skrivet: Döden är uppslukad i seger…”

Den kroppsliga döden kunde inte behålla Kristus eftersom Han var förenad med Gud och som livets furste klev rakt genom linnedukarna och kroppsligen uppstod. Även detta gjorde Han som människans ställföreträdare så att människan skulle få en kroppens uppståndelse:

2 Tim. 2: är vi ståndaktiga, så skola vi ock få regera med honom…Matteus 19:28: ”När världen födes på nytt, då när Människosonen sätter sig på sin härlighets tron, då ska också ni, som har efterföljt mig, få sitta på tolv troner såsom domare över Israels tolv stammar”.

Vi är inneslutna i Jesu död och uppståndelse säger Rom. Kap. 6. Hans kroppsliga uppståndelse för vår rättfärdiggörelses skull når i vår egen kroppsliga uppståndelse sin fulla och hela verklighet.

Då lever vi inte längre i en ”tillräknad rättfärdighet” för Kristi skull. Utan då och först då är vi verkligt syndfria och rättfärdiga när vi blir förhärligade/förverkliga människor som i Uppståndelsen får en natur som passar in i den eviga gemenskapen med Gud.

Vi uppstår alltså i en uppståndelsekropp inte av kött och blod utan en kropp med en natur av en förhärligad människa som passar in i Guds gemenskap och som säges ”ska regera med Kristus för Tusen år”.

Spännande blir det att se vad detta verkligen handlar om. Vi kommer inte att vara änglar eller andar utan förhärligade människor med en uppståndelsekropp som passar in i Guds gemenskap.

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar