Vedermödan är inte samma sak som Vreden

Mötte på annan plats påståenden kring Uppryckandet

”Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre, Jesus Kristus,

JESUS sa själv att det skulle bli som på Noas och Lots tid. Matt 24:37, Luk 17:28. Då räddades de rättfärdiga från straffet. När det gäller Lot sa ängeln dessutom:

1 Mos 19:22 Men skynda att fly undan dit; ty jag KAN INTET GÖRA, FÖRRÄN du har kommit dit.

Jämför detta med vad Paulus säger i 2 Tess 1:7: ‘allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen, ‘så trösta nu varandra med detta!’ Sägs det på ett annat ställe angående tidens slut. Det ligger inte mycket tröst i att behöva gå igenom en ”nöd, vars like aldrig tidigare skådats”.

Det går ju inte kort att svara på detta. Gör det till flera kortare så är det lättare att ta del av innehållet. Håll till godo:

Inlägg 1

Du citerar: ”Ty Gud har icke bestämt oss till att drabbas av vrede, utan till att vinna frälsning genom vår Herre, Jesus Kristus”.

HaFo: Men detta handlar inte om vedermödan. Utan detta handlar om Guds vrede över synd och syndare.

I våra svenska översättningar läser vi om Vedermödan och om Guds vredesdom. Det är två olika ord på svenska, därför att det är två olika ord på Grekiska.

Thilipsis är det Grekiska ordet för vedermöda, och Orgé är det Grekiska ordet för Vrede. Bibeln vittnar på många ställen om att vi ska räddas ur den kommande vreden, men inte att vi ska slippa undan vedermödan.

Joh. 3:36 ”Den som tror på Sonen har evigt liv, men den som inte tror på Sonen ska inte få se livet, utan Guds vrede (Orgé) förblir över honom.”

Rom. 5:9 ”Så mycket mer ska vi då, sedan vi är rättfärdiggjorda i hans blod, genom honom bli frälsta från vreden (Orgé).”

Ef. 2:3 ”Bland dem levde också vi alla förut i vårt kötts begärelser och gjorde vad köttet och sinnet ville, och vi var av naturen vredens (Orgé) barn liksom de andra.”

Ef. 5:6 ”Låt ingen bedra er med tomma ord, för på grund av sådant kommer Guds vrede (Orgé) över olydnadens barn.”

Kol. 3:6 ”för vars skull Guds vrede (Orgé) kommer över olydnadens barn.”

Guds vrede gäller endast olydnadens barn. Med andra ord, den som tror på Jesus kommer inte under vreden. Vi blir frälsta från Guds vrede.

Joh. 3: 36 ”Den som tror på Sonen har evigt liv. Den som inte lyder Sonen ska inte se livet, utan Guds vrede blir kvar över honom.”

Forts

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

10 kommentarer till Vedermödan är inte samma sak som Vreden

  1. Inlägg 2

    När det gäller vedermödan (Thilipsis) berättar Guds ord något helt annat när vi kommer till Jesu ord om nöd och vedermöda, eller den Stora Vedermödan – den Stora Nöden.

    Matt. 24:9 ”Då ska de utlämna er till att plågas (Thilipsis) och döda er, och ni ska bli hatade av alla folk för mitt namns skull.”

    Matt. 24:21 ”För då ska det bli en stor vedermöda (Thilipsis), som inte har varit från världens begynnelse intill nu, inte heller någonsin mer ska bli.”

    Matt. 24:29 ”Men strax efter den tidens vedermöda (Thilipsis) ska solen förmörkas, och månen ska inte ge sitt sken, och stjärnorna ska falla från himlen, och himlarnas krafter ska skakas.”

    Det är den vedermöda som vi nu står inför efter antikrists förestående charmoffensiv där han som en falsk världsfrälsare ska framstå som en som ordnar upp en mängd av världens problem och även går i förbund med Israel.

    Att uppryckandet skulle ske före vedermödan finns överhuvudtaget inte i Bibeln. Då måste man läsa in något som inte står där. Församlingen ska aldrig ryckas upp till Himlen utan möter Jesus i skyn. För att så därefter ”regera med Kristus för Tusen år”. För att så därefter få gå in i ”en ny Himmel och en ny jord” enligt Upp.

    Att de troende ska möta antikrist framgår klart: ”de övervann honom i kraft av Lammets blod och sitt vittnesbörds Ord. De älskade inte så sina liv att de drog sig undan döden”.

    Forts

    Gilla

  2. Inlägg 3

    Du säger: ”JESUS sa själv att det skulle bli som på Noas och Lots tid. Matt 24:37, Luk 17:28. Då räddades de rättfärdiga från straffet.”

    HaFo: Igen handlar inte att ”räddas från straffet”, om någon förebild på vedermödan utan att de rättfärdiga räddades från straffet över synd och syndare.

    Matt 24:37-39 ”Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst. Som människorna levde dagarna före floden: de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla – så skall Människosonens ankomst vara.”

    Till vilket skeende och vilken tid åsyftar Jesus här?

    Matt 24:29-31 Jesus: “Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas.

    Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet.

    Med starkt basunljud skall han sända ut sina änglar, och de skall samla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ända till den andra.”

    Upp 1:7 ”Se, han kommer med molnen, och varje öga ska se honom, även de som genomborrat honom, och alla jordens stammar ska jämra sig över honom.”

    Matt 24:29-30 ”Strax efter de dagarnas nöd skall solen förmörkas och månen inte ge sitt sken. Stjärnorna skall falla från himlen, och himlens krafter skall skakas.

    Då skall Människosonens tecken synas på himlen, och jordens alla folk skall jämra sig, när de ser Människosonen komma på himlens moln med stor makt och härlighet”

    Joel 2:30-31 ”Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan Herrens dag kommer, den stora och fruktansvärda.”

    Sak 12:9-10 ”På den dagen tänker jag utrota alla hednafolk som kommer mot Jerusalem. Men över Davids hus och över Jerusalems invånare ska jag utgjuta nådens och bönens Ande, så att de ser upp till MIG som de har genomborrat.

    ”Ty som det var i Noas dagar” handlar alltså om en förebild på skeendet när Jesus efter vedermödan för sin enda återkomst kommer tillbaka – när ”Herrens dag kommer”.

    Forts

    Gilla

  3. Inlägg 4

    ”…de åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken, och de visste ingenting, förrän floden kom och ryckte bort dem alla,

    så skall Människosonens ankomst vara. Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar.”

    Märk här att det inte talas om något uppryckande innan Vedermödan (floden), utan här talas om ”Människosonens återkomst”. När sker då det?

    Den ”sista sjuan”, 70:e årsveckan handlar om vedermödan. Den 69:e årsveckan för Israel avslutas efter Jesu uppståndelse och den första kristna församlingen.

    Då inleds en parentes i de sjuttio årsveckorna som gäller Israel. Och vi har då ”församlingens/hedningarnas tidsålder som varar fram till Kristi andra ankomst och upprättandet av Tusenårsriket .

    ”förhärdelse har drabbat en del av Israel och SÅ SKA DET FÖRBLI TILL DESS ATT HEDNINGARNA I FULLT ANTAL HAR KOMMIT IN.”

    Församlingens tidsålder avslutas alltså inte med ett uppryckande innan vedermödan, utan varar uppenbart fram till att Judarnas parentes är slut med då denna fortsättning:

    ”Och det är så hela Israel ska bli frälst, som det står skrivet: Från Sion ska Frälsaren komma och ta bort ogudaktighet från Jakob. Och detta är mitt förbund med dem, när jag tar bort deras synder…när det gäller utkorelsen är de älskade för fädernas skull, för Gud ångrar inte sina gåvor och sin kallelse.”

    Forts

    Gilla

  4. Inlägg 5

    Jesus betonade att hans ankomst kommer att vara lika oväntad för människorna vid denna tidsålder slut vid (Människosonens återkomst). Som det var vid översvämningen var på Noas tid.

    Människorna då som nu under Vedermödan är upptagna med sina egna liv hur de bäst ska kunna klara sig igenom en svår period. Man vill helst inte tänka på att det finns en evighet och att vi alla ska göra räkenskap för våra liv.

    Vad texten säger oss är att inte i den svåra tid som väntar oss, uppträda som att allt vore som vanligt, som när man på Noa tid sålde köpte och byggde utan att,

    i vad vi har framför vända oss till Jesus och ha honom som Herre och centrum i våra liv. Lära oss att vandra på Guds väg i en ond och svår tid på jorden som Vedermödan kommer att innebära.

    Vad texten om Noa säger oss är att Det kommer att vara samma likgiltighet då som nu inför vem Jesus är och har gjort.

    En av poängerna här är att människorna inte brydde sig om dessa varningar (för Vedermödan) utan fortsatte att leva som vanligt. De ville inte ändra sitt liv för att lyda Gud. De enligt Pre-tribbarna behöver ju inte ens bry sig för då är man redan uppryckt.

    Det är då vid detta skeende som denna text om Noa åsyftar ”vid den sista basunens ljud”, som jag visat på sker vid Kristi tillkommelse och inte vid något tidigare skede som något hemligt eller osynligt.

    Utan då när allas ögon ska se Honom. Gud håller inte på med något osynligt hemlighetsmakeri. Utan ”som en blixt från öster till väster” ska det ske när Han samlar de sina från världens alla hörn.

    ”Och han ska sända ut sina änglar med starkt basunljud, och de ska församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.” Matt 24:31

    De utvalda här handlar om de troende utöver hela världen och inte Judarna. De är redan samlade inför Kriget med antikrist.

    Det är då vid detta skeende av att ”församla hans utvalda från de fyra väderstrecken, från himlens ena ände till den andra.” Som dessa ord då gäller från texten:

    ”Då skall två män vara ute på åkern. Den ene skall tas med, den andre lämnas kvar. Två kvinnor skall mala på en handkvarn. Den ena skall tas med, den andra lämnas kvar.”

    INGENTING I DESSA TEXTER HAR NÅGOT SOM HELST MED ATT DET SKULLE SKE ETT UPPRYCKANDE INNAN VEDERMÖDAN!!!!

    Gud brukar alltid varna inför vad som ska komma. Det gör Han även nu inför Vedermödan överallt utöver vår värld. Men det sopar Pre-tribbar under mattan med att det behöver vi inte bry oss om för då är vi uppryckta till Himlen. Tala om falska lyckopiller och strutsmentalitet.

    Forts

    Gilla

  5. Inlägg 6

    På samma sätt som Noa vilset används som intäkt för att Jesus kommer före vedermödan så används Lot vilset falskt för att vara en liknande förebild.

    Man påstår ”Lot är en bild på församlingen som blir räddad från både tid och plats för den kommande vreden.” 2 Pet 2:7-9.

    Men det har ingen relevans i verkligheten – ”Men han frälste den rättfärdige Lot, som plågades av de ogudaktigas utsvävande liv.” Detta är ju ingen förebild på vedermödan!

    Detta hände då och där att Gud räddade Lot från den straffdom som gick över Sodom och Gomorra eftersom han var rättfärdig i Guds ögon!

    Så citerar Du Paulus: ”allenast måste den som ännu håller tillbaka först skaffas ur vägen”.

    HaFo: Jag har visat på utifrån Skriften att så väl D H A som församlingen finns med igenom Vedermödan.

    Vad det måste handla om är att när bekännelsen av vem Jesus är och har gjort är så förvanskat, så att man bekänner en annan en i stället för Jesus med en annan ande och ett annat evangelium och man kallar det för att vara ett verk av Guds Ande, vad som är ett verk av antikrists ande. Då är landningsbanan fejad och klar för antikrist!

    Du citerar: ”så trösta nu varandra med detta!”

    HaFo: Detta handlar inte om att inte möta vedermödan utan om Jesu tillkommelse efter vedermödan som man ska glädjas över!

    Som av en händelse fick jag mig tillsänt en länk från Norge i ämnet just innan jag fick del av Ditt inlägg. Jag sänder länken om det till äventyrs skulle kunna fylla en funktion.

    http://www.verdidebatt.no/innlegg/390465-bortrykkelsen-av-de-hellige-vil-finne-sted-etter-den-store-trengsel?fbclid=IwAR2TLSAvsPPCZTcWkk_4IYcCJaFp8Q65Vi1VuifwRXzrU5qcuJTvDJANB_U

    Gilla

  6. mintroochtanke skriver:

    Men hur ser tidslinjen ut?
    De 7 svåra åren ska ju komma.
    Samtidigt står det att precus som i noas dagar ska det vara, folk gifte sig mm.
    Jag har inte fått grepp om det.
    Att läsa spaltmeter o försöka förstå ger jag mig inte på 😁.
    Så ska vi ryckas upp? Vad händer när det är som ” noah s dagar”?
    För i de 7 svåra åren kan set ju inte vara som i noah s dagar???
    Kan du enkelt skriva scenariot/ tidslinjen?? 🙂

    Gilla

  7. Tack för frågor och funderingar som jag försöker besvara och fundera över tillbaka.

    Du skriver: ”Att läsa spaltmeter o försöka förstå ger jag mig inte på. Kan du enkelt skriva scenariot/ tidslinjen??”

    HaFo: Detta kan nog vara något av en akilleshäl för Dig att kunna få ett helhetsgrepp som omsluter deldetaljer kring ämnet som knappast låter sig göra med några korta små notiser.

    Men jag ska göra mitt bästa med flera korta inlägg som kan göra det lättare att ta del av innehållet och inte bara ösa över Dig ett otal länkar som skulle ge svar på Dina frågor och funderingar

    Inlägg 1

    Vet inte riktigt vad Du menar med tidslinje. Men antar att Du menar något om vad som händer när antikrist träder fram och något kring det skeendet. Varom Paulus säger, så att vi inte ska förväxla detta med Kristi ankomst efter vedermödan:

    2 Tess. 2: 1 – 8: ”När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi ska samlas hos honom ber vi er, bröder, att inte plötsligt tappa fattningen…Låt ingen bedra er på något sätt. Först måste avfallet komma och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son… så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud…

    Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka så att han kan träda fram först när hans tid kommer…Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst.”

    Paulus svarar ju även en del här på Din fråga om ”tidslinjen” beträffande antikrists ankomst: ”Först måste avfallet komma”. Det är vad vi nu sker ske mitt framför våra ögon.

    Genom att kalla ett verk av antikrists ande för att vara ett verk av Guds Ande som sker idag, så slutar människor känna igen skillnaden. Vilket lägger ut mattan för ankomsten av antikrist. Man kommer att hälsa antikrist välkommen som Kristus.

    Forts

    Gillad av 1 person

  8. Inlägg 2

    ”Sedan ska den laglöse träda fram”.

    VARIFRÅN NÄR VAR VEM HUR?

    Varifrån?

    Mycket tyder på att ett förenat Europa – Det gamla romariket ska utgöra hans språngbräda och sen breda ut sig över tidigare världsimperier som t.ex. Hetiterriket, Babylonien, Assyrien, Egypten, Medien, Persiska riket, Osmanska riket, Grekiska imperiet och Romerska imperiet.

    Daniel talar om detta i 7: 7: ”Därefter fick jag i min syn om natten se ett fjärde djur, övermåttan förskräckligt, fruktansvärt och starkt; det hade stora tänder av järn, det uppslukade och krossade, och vad som blev kvar trampade det under fötterna.”

    När?

    Dan. 12: 6 – 11: ”Hur länge dröjer det innan slutet kommer med dessa märkliga ting?…’Efter en tid och tider och en halv tid, när det heliga folkets makt är krossad, då ska allt detta fullbordas….Från den tid då det dagliga offret avskaffas och förödelsens styggelse ställs upp…,.”

    Alltså synonymt med Paulus Ord: ”och laglöshetens människa träda fram, fördärvets son… så att han sätter sig i Guds tempel och säger sig vara Gud…”

    Forts

    Gilla

  9. Inlägg 3

    Var – vem?

    Han kommer ju att träda fram i samband med att han går i förbund med Israel:

    ‘Han skall stadfästa förbundet med de många under en vecka, och mitt i veckan skall han avskaffa slaktoffer och matoffer. Och på styggelsers vinge skall förödaren komma, till dess att förstöring och oryggligt beslutad straffdom utgjuts över förödaren.’ (Dan 9:27)”

    Jag tänkte först att för att kunna gå i förbund med Israel så bör han vara Jude. Men det är inte alldeles tvärsäkert. De Talmudiska Judarna har nu börjat bejaka och införliva muslimer. Så det är inte helt uteslutet att han kan vara muslim och arab????

    Hur?

    Som en världsfrälsare där alla ska se efter honom med beundran när han ordnar upp världens problem. Detta sker jämsides med att ”den falske profeten” samlar all religiositet under samma tak för att så förmå alla religionsutövare att börja tillbe antikrist när han utger sig för att vara Gud.

    ”Och ni vet vad det är som nu håller honom tillbaka så att han kan träda fram först när hans tid kommer…”

    Vill jag mena handlar om att när bekännelsen av vem Jesus är och har gjort stämmer överens med ”avfallets Jesus” så kan antikrist framträda och människor kommer att hälsa honom välkommen som Kristus – världens Frälsare.

    Forts

    Gilla

  10. Inlägg 4

    ”Sedan ska den laglöse träda fram, han som Herren Jesus ska döda med sin muns ande och förgöra med glansen vid sin ankomst.”

    Jesus när Han kommer tillbaka efter vedermödan avbryter antikrists härjningar. ”Hade inte den tiden förkortats/avbrytits skulle ingen människa bli frälst. Men för de utvaldas/troendes skull kommer den tiden att förkortas/avbrytas.”

    Så till Din fråga: ”som i noas dagar ska det vara, folk gifte sig mm. Jag har inte fått grepp om det…Vad händer när det är som ‘noah s dagar’? För i de 7 svåra åren kan det ju inte vara som i noah s dagar???

    HaFo: Jämförelsen med Noas tid handla dels om samma skeende som i inledningen av antikrists tid under ”hans fridsrike” så fanns möjlighet till att ”folk gifte sig mm”.

    Dels så handlar det om likgiltigheten inför Noas varning inför vad som väntade med ”syndafloden”. Lika lite låter sig folk varnas inför vad vi idag har framför av Vedermödan och anrikrists tidsperiod.

    Den avfallna Kristenheten talar här om att det behöver vi inte bry oss om, för då är vi uppryckta. Det är den mentalitet som även rådde undar Noas tid som inte lyssnade till varningen från Noa. Därför denna jämförelse ”som det var på Noas tid”!!

    Det kliar i mina fingrar att sätta in länkar som på ett fullödigt sätt skulle besvara Dina frågor och funderingar. Men jag begränsar mig till att enbart ge en länk som ger ganska omfattande svar:

    https://hafosfunderingar.wordpress.com/2018/01/31/tva-jesu-ankomster-tva-vedermodor-tva-forodelsens-styggelse-fyra-tempel/

    Gilla

Lämna en kommentar