Anders Gärdeborns lögnaktiga syn på Jesus

Inlägg 1 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus.

Jag tar inledningsvis AG:s syn på Jesus utifrån de videos om Jesus som han har. Lägger ibland in kommentarer om denna förförelses otroliga sataniska hemvist. Och ger ibland som kontrast till AG:s förförelse – Bibelns sanningar om vem Jesus var/är och har gjort.

Jag kommer att summera AG:s syn på Jesus utifrån boken MÄSTERDIRIGENTENS VERK under den sista bloggpostens ämne: Summering av Anders Gärdeborns antikristliga förförelse av vem Jesus är.

AG synes först starta ut rätt om vem Jesus är: ”Vem skapar? Då lärjungarna frågade Jesus om vem han är svarade han kort och gott begynnelsen (Joh 8:25)…

… men utökar senare till jag är A och O, begynnelsen och änden (Upp 21:6). Bokstäverna A och O är komponenter i ett språk. Jesus kallas också för Ordet i Johannesprologen som dessutom knyter ihop honom med både Gud och begynnelsen: I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud. (Joh 1:1)

Att Kristus är det levande Ordet gör att han kan kommunicera verbalt med oss via Bibeln, det skrivna Ordet… Att Kristus är Livet gör att det är i honom… vi lever och rör oss och är till (Apg 17:28).”

HaFo: Så långt verkar allt ok. Men så börjar AG att reducera Jesus till att vara en människa som vi: ”samt att vi, hans avbilder, kan kommunicera med varandra.”

AG: ”I begynnelsen skapade Gud himmel och jord. Vem är begynnelsen? Jag är… begynnelsen (Upp 21:6) säger Jesus, och därför kan vi lika gärna se det som att himmel och jord är skapade i Jesus Kristus.”

HaFo: Här förvanskar bokstaven i den egentliga texten som lyder: ”allt är skapat genom honom (Jesus)” Kol 1:16-18.

Texten förvanskas till att vara skapat i honom, något som då Gud gör och inte är något som Jesus gör som, vilket dock Joh. 1: 10 säger: ”världen hade blivit till genom honom (Jesus)”.

Därmed börjar AG med vad han egentligen är ute efter hela tiden attg framhäva: att Jesus inte har väsensenhet med Gud från begynnelsen i dess verkliga bemärkelse av jämlik med. Han lär att Jesus inte är av samma natur och status som Jahve, utan är en lägre stående gud som kallas elohim. Slutmålet för AG är att komma fram till att Jesus i sin inkarnation bara var/är en människa.

Det låter först rätt när AG säger: ”Ordet blev kött och bodde bland oss.” (Joh 1:14) Men så kryper reduktionen av Jesus fram till att enbart vara kött – människa:

”att ‘Ordet blev kött’ betyder också att Ordet självt, Jesus Kristus, genom inkarnationen övergick till att vara kött när han som människa föddes in i världen”. För AG är därmed Jesus under jordelivet precis som i adventismen och Unitarianismen bara en människa.

Därmed är hela grunden för människans räddning borttagen. Själva grunden i Kristen tro är därmed borttagen och allt annat är bara en maskara med Kristet vokabulär som ska dölja den verkliga förförelsen.

Sanningen är att Jesus var ”ordet som var hos Gud och var Gud” och som blev en människa förenad med Gud till ”Guds fullhet lekamligen” – fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

Forts

Detta inlägg publicerades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Anders Gärdeborns lögnaktiga syn på Jesus

  1. Inlägg 2 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus.

    AG tar upp att människan som ”Guds avbild” har en skillnad som är kvalitativ och inte bara kvantitativ. Han överför det så på Jesus som också sägs vara ”den osynlige Gudens avbild”.

    Det innebär i AG:s värld naturligtvis att Jesus har ”en skillnad som är kvalitativ och inte bara kvantitativ”. Alltså att Jesus inte är av samma väsen som Fadern utan lägre, en som vi ska se längre fram, varandes INNAN inkarnationen en lägre stående gud.

    Så reduceras därmed vad som står i samma vers att Jesus är ”förstfödd före allt skapat… och allt består genom honom.”

    HaFo: Det står att Jesus är Guds enfödde förstfödde Son före allt skapat. Och då i ordets rätta betydelse av att vara utgången/framfödd av Fadern och därmed av samma väsen, natur, jämlik med av samma status.

    JESUS SOM GUDS ENFÖDDE FÖRSTFÖDDE SON: Det grekiska ordet för förstfödd angående Jesus är prōtotokos. Det ordet finns bl.a. på dessa ställen: Matt. 1:24-25; Luk. 2:7: ”Men han rörde henne inte, förrän hon hade fött en son.. Och hon födde sin förstfödde son”

    Kol 1:15 ”Han är … förstfödd framför allt skapat.”

    Hebr. 1:6 ”när han låter den Förstfödde träda in i världen, säger han: Alla Guds änglar ska tillbe honom.”

    Lägg alltså märke till vad som står om Jesus i Kol. 1:15-17: förstfödd – prōtotokos – framför allt skapat… Allt är skapat genom honom… HAN ÄR TILL FÖRE ALLTING (han är alltså till innan något ens skapats) och ALLT BESTÅR GENOM HONOM”.

    AG lär att Jesus inte som Fadern är till före tiden utan blev till i skapelsen. Men det är direkt Bibelstridigt: ”Han är … förstfödd framför allt skapat.”

    Prōtotokos talar om företräde i ställning, värdighet, auktoritet och förmåner. Termen inbegriper inte Jesu ursprung. Det gör däremot termen Guds enfödde Son, Theos monogenés i grundtexten..

    Monogenés används bara om det enda barnet. Det ordet används om Guds enfödde Son. Så Jesus är Guds Enfödde Son, Guds ende Son. Det finns ingen lik Honom.

    Det handlar om ett verkligt Sonskap där Sonen är av samma väsen som sin Far där Jesus kan säga: ”Jag och Fadeern är ett… den som har sett mig har sett Fadern”, där Sonen utstrålar ”en härlighet som den Enfödde har av Fadern.” Jesus är pappa upp i dagen!!

    Han är Guds enfödde Son i dess verkliga bemärkelse, ingående i enheten av Fader Son och Ande, där Jesus kan säga vad som händer med den som kommer till en sann tro på Jesus. Se gärna hela sammanhanget i Joh. Kap. 14 17:

    ”VI ska komma till honom och ta VÅR boning hos honom.” Vem/vilka är är det då som kommer när Jesus säger: ”när HAN kommer, sanningens Ande, då ska han leda er in i hela sanningen.”?

    Jo, ”Jag ska inte lämna er faderlösa FADERN, jag ska komma till er SONEN”. ”när HAN kommer, sanningens Ande”.

    Jesus är född av Gud i dess verkliga betydelse av väsensenhet med sin Fader som han har gått ut ifrån.

    Därför sägs inte Jesus bara ha ”blivit kött – människa” utan även ”Guds fullhet lekamligen”. Fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt. Det har alltid varit den sanna Kristna trons grundtes.

    Men det är nu AG på väg att montera ned. Detta gömt bakom en myriad av ovidkommande kunskap och en hopblandning av lögn och sanning kring Kristi person. Det är en så skrämmande sinnrikt komponerad förförelse, så den överstiger nog allt i dold/maskerad villfarelse som jag hitintills mött. Och det verkar människor blint köpa. Skrämmande!

    Forts

    Gilla

  2. Inlägg 3 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus.

    Redan vid AG:s presentation av Gud så degraderas Jesus till ”en människa varigenom Gud visar sig i på ett sätt vi kan förstå. Många av hans egenskaper blir begripliga genom att vi finner dem HOS EN MÄNNISKA som oss själva.”

    Redan på en gång så reduceras Jesus till en vanlig människa i sin jordiska tillvaro i AG:s syn på Jesus. Precis som i adventismens och Unitarianismens vilsna läror.

    AG säger illfundigt: Jesus säger ”jag och Fadern är ett”, och i samma andetag ber Han att de troende ska vara ett (Joh 17). Och jag antar att du inte tror att vi är Gud?”.

    HaFo: Detta uttalande av Jesus handlar om att vi genom Guds Ande som troende på Jesus är genom Anden förenade med Gud och med varandra. Men här ligger inget påstående att människan i gemenskap med Gud skulle vara en Gud.

    Det handlar inte alls om samma sak som hur Jesus i enheten av Fader Son och Ande ”är ett” i en väsensenhet och att Jesus därför kan säga att ”den som har sett mig har sett Fadern”.

    Låt oss påminna oss om minst sju himmelsvida skillnader mellan den troende och Jesus i sin jordiska tillvaro och även skillnad i den eviga världen:

    1. Den troende lever i det tillräknade verk som Jesus utförde. Medan Jesus utförde verket. Jesus var helt rättfärdig och syndade aldrig,

    Medan den troende lever i den tillräknade rättfärdigheten från Jesus där vi inte tillräknas våra synder (2 Kor. 5: 17 – 21; Rom. Kap. 3 – 4).

    1. Jesus hade full väsensenhet med Gud från evighet i den oupplösliga sammansatta enheten av Fader Son och Ande i den ende Gudens person av ”Jag ÄR Herren, Herren ÄR en”.

    Medan den troende blivit delaktig av Gudomlig natur och når en evighetsnatur som i evighetens värld passar in i gemenskapen med Gud.

    1. Jesus var inkarnerad in i den naturliga människans gestalt (Hebr. 2:14-18). Rom. 8:3: ”Född i syndigt kötts gestalt” (i arvet från Maria), men eftersom Han aldrig levde i liering med syndanaturen, så ”fördömde han synden i köttet” i sin syndfria rättfärdighet och Gudomlighet ( Rom. 8: 3)

    Medan den troende har synden kvar som en integrerad del av sitt väsen (”om vi säger att vi inte har någon synd så bedrar vi oss själva och sanningen är inte i oss…” (1 Joh. 1: 5 – 9)

    1. Jesus behövde ingen nåd, förlåtelse och räddning för sin egen del, utan räddade människan.

    Medan människan inte kan rädda sig själv eller någon annan. Hon är hela tiden beroende av den nåd och förlåtelse som Jesus vunnit åt henne (Av nåd är ni frälsta och det inte av er själva en Guds gåva är det Ef. 2: 8) Vi kan inte rädda någon människa, men vi kan peka på vem Jesus ÄR och har gjort, så att människor kan upptäcka att de I HONOM, sin ställföreträdare är räddade.

    1. Jesus gav ett offer som ingen människa kan ge: offret av Kristi persons kropp och blod på korset: försoningsoffret:

    ”Också åt eder har han nu SKAFFAT FÖRSONING I HANS JORDISKA KROPP, genom hans död, för att kunna ställa eder fram inför sig heliga och obefläckade och ostraffliga” (Kol. 1:22)

    ”Och det bröd som jag skall giva, är mitt kött, och jag giver det, för att världen skall leva. (Joh. 6:51)

    ”Nu däremot, då ni är i Kristus Jesus, har ni, som förut var fjärran, kommit nära i och genom Kristi blod…Ty I SITT KÖTT gjorde han om intet budens stadgelag… för att han i en enda KROPP skulle skaffa försoning med Gud, sedan han genom korset hade i sin person dödat ovänskapen.” (Ef. 2: 13 – 16)

    ”genom att Jesu Kristi KROPP blev offrad en gång för alla.” (Hebr. 10: 9 – 10)

    1. Jesus var underställd den kroppsliga döden, men besegrade den i sin uppståndelse i människans ställe.

    Medan den troende inte själv kan besegra den kroppsliga döden, utan i uppståndelsen kommer att uppstå till odödlighet som en förhärligad/förverkligad människa, där syndfri och rättfärdig, på grund av Jesu seger över den kroppsliga döden (Rom. 4:24 – 25).

    1. Jesus ingår för evigt i den sammansatta enheten av Fader Son och Ande.

    Medan vi blir förhärligade/förverkligade människor som passar in i gemenskapen/umgängelsen med Kristus i den eviga världen. Där kommer vi att befolka ”en ny himmel och en ny jord där rättfärdighet bor” (2 Petr. 3: 13).

    Forts

    Gilla

  3. Inlägg 4 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus.

    AG menar, i ett försök att omintetgöra Bibelns Ord om att Jesus är Gud, att vi för att förstå de Bibeltexter som säger att Jesus är Gud, så måste vi vara noggranna med att definiera vad Bibeln menar med ”Gud/gud”, dvs elohim (hebr.) och theos (grek.)

    Naturligtvis så söker AG här efter att föra i bevis att Jesus inte är Gud i dess verkliga betydelse av väsens enhet med Fadern Sonen och Anden.

    En förnekelse av att Jesus är i väsenenhet med Gud är inte kristen tro. Det är en antikristen tro på Jesus som ingår i det avfall som förbereder antikrists ankomst. Där är AG en starkt bidragande orsak med sin antikristliga lära om Jesus som vi ska se.

    Försök här följa AG:s vilsna resonemang fram till en reducerad bild av vem Jesus är:

    Även människor och andevarelser kallas för ”gudar” i Bibeln enligt Gärdeborn. Det finns alltså andra ”gudar” med avsikt på avgudar. ”Denna världens gud” pratar han om och ”Jag har sagt att ni är gudar”.

    Också människor kan vara gudar av en andra klassens gudar precis som Jesus var en andra klassens gud påstår AG. Jesus kontrasteras mot Gud Fadern och som en lägre stående gud.

    AG talar om begreppet ”gud” som en ”roll” och som ett ”relationsbegrepp”, som att ha ”gudaskap” över ett visst folk eller område, att vara far eller ”chef”.

    Avgudar blir ”gudar” eftersom man underordnar sig dom som ”chefer”, alltså en ”relation”. Gud kan delegera åt andra gudar. Han menar att detta är ”gudaförsamlingen” ett ”råd av andeväsen”. Dessa är olika former av gudar, enligt AG, som Gud tilldelar olika mängd av makt.

    Jesus har ”rollen/titeln” Messias/Kristus. Han är Herre över en viss domän. Ingen annan har den rollen. AG gissar att Jesus föddes den första skapelsedagen.

    Han menar att Jesus som visar sig i GT inte är den samme som JHVH. Han som visar sig är Guds agent/budbärare. Att dom får samma namn JHVH i GT betyder inte att dom är samma person, Jesus är Guds budbärare som agerar i Guds namn.

    När det är Gud/Elohim som talar i GT så är det Jesus som talar, inte Gud Fadern/JHVH menar AG.

    Forts

    Gilla

  4. Inlägg 5 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu från AG:s videor

    Från AG:s videor: 1. Jesu gudomlighet: https://youtu.be/jGvR_g5M6cY?feature=shared

    Sammanfattning: Det AG ägnar sig åt skulle vi kunna kalla något slags försök till ”teologisk molekylärbiologi” som skall föra i bevis det han redan tror. Och det AG vill få fram i denna video, är först att det finns fler gudar än Gud och att de benämns elohim/theos i Bibeln.

    Människor och andemakter kan därmed vara gudar. Dessa gudar kan få makt över olika domäner. Med detta ovanliga och underliga resonemang vill han helt uppenbart lägga en grund till nästa tankegång, och det är att Jesus endast är en sådan ”gud” som har fått makt över en viss domän – som i hans fall är över ett folk.

    Jesus är inte Gud/Jahve kommen i köttet, utan han är född av Gud till en andra klassens gud och så mänskliggjord av Maria. Han får lov att använda Guds namn på sig själv då han agerar som en budbärare och ”agent” åt Gud – tankegods som är hämtat rakt av från Tim Warner.

    AG inleder med att ställa frågan: ”Är Jesus Gud?” och på den frågan svarar han: ”Ja, Jesus är otvetydigt Gud… Det råder inget tvivel om att Skriften kallar Jesus för Gud. Men det är inte riktigt så enkelt” fortsätter Ag för att så kunna reducera Jesus till en människa i sin jordiska tillvaro.

    Sedan säger AG att det finns människor och andevarelser som kallas för ”gud” i Skriften. Här anför han flera bibelställen som 2 Mos 12:12, Ps 82:1, 6 (”elohim”) och 2 Kor 4:4, Joh 10:34 (”theos”). Med detta vill han bevisa att, citat: ”människor också kan vara gudar”. Han säger att elohim och theos syftar på samma sak, fast det är på två olika språk.

    AG säger att: ”Även om Jesus är Gud så kontrasteras han mot Gud Fadern” och hänvisar bl.a. till 1 Kor 8:6 och 1Tim 2:5 samt Joh 14:28. ”Vi behöver reda ut begreppen.”

    AG lägger stor vikt vid att både människor och andemakter också kan kallas ”gud” – vilket han lägger som ett fundament för sitt fortsatta resonemang.

    AG säger sedan att när Bibeln använder begreppet ”gud” (elohim/theos) så avses en ”roll”, en ”relation”, som att ha ”gudaskap” över ett visst folk eller område, att vara ”far” eller ”chef”. Relationstermen elohim/theos är därför inte är ett ontologiskt begrepp (”ett existerande väsen”).

    Gud på detta sätt betyder att man är gud över en viss domän. Elohim/theos är judarnas och de kristnas gud/herre över en viss domän. Här hänvisar han till 1 Mos 17:7 och menar att elohim endast skall vara gud över Abraham och hans avkomma, inte över alla människor.

    Andra gudar blir ”avgudar” men är ändå inte ”icke-gudar”. Avgudarna kan alltså finnas på riktigt, enligt AG.

    Forts

    Gilla

  5. Inlägg 6 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu från AG:s videor

    AG säger: ”Därför kan en gud ha en gud. Det finns en hierarki av gudar. En chef kan ju ha en chef över sig.” och hänvisar till Ps 45:8 och Hebr 1:9. Dessa bibelord blir bara begripliga om man förstår att elohim och theos inte är ontologiska begrepp, utan att dessa syftar på att gud är man över en domän, som att en chef kan ha en chef – enligt AG.

    JHVH/Jahve däremot, är Gud Fadern, det är hans egennamn. Och när Bibeln talar om JHVH HERREN så är det ett ontologiskt begrepp. Namnet betyder ungefär ”oskapad, ofödd, den som existerar i sig själv”, det finns ingen annan som är sådan. Sonen existerar inte av sig själv utan är född/skapad av Fadern – enligt AG.

    HaFo: Medan Guds Ord säger om Jesus i Joh. 5. 22, 25: ”Sonen ger liv åt vilka han vill… Det kommer en tid när de döda ska höra Guds Sons röst, och de som hör den ska få liv. För liksom Fadern har liv i sig själv, har han också låtit SONEN HA LIV I SIG SJÄLV.”

    AG: ”Jahve är den högste guden. Hans domän för styrande är precis allting! De andra gudarna har lite subdomäner att styra och ställa över. Men den högste Guden, han har hela himlen och jorden som sin domän över vilken han styr”.

    Sedan menar AG att Jahve kan delegera till andra gudar. T.ex. har han gett himlens härskara åt folken som deras del (5 Mos 4:19). Detta är någon form av råd av andeväsen som finns, och medlemmarna av det rådet är olika gudar då – säger AG. När Jahve delegerar till andra gudar så har de full makt och auktoritet över de domäner de tilldelats.

    AG föreslår att elohim/theos konsekvent borde översättas med ”Herren” och syfta på den lägre stående guden Jesus och att JHVH borde översättas med ”Gud”. ”Gud” är då skaparen Jahve, och ”Herre” är då en en andra klassens gud – Jesus – gud över en viss domän.

    ”Vem (vad) är Jesus?” – frågar sig AG. När han går igenom detta säger han att Messias/Kristus är en ”titel/roll” som Jesus fått. (Här ser vi stora likheter med ny-judaismen som menar ungefär det samma om Jesus: att han har fått ”ämbetet” Kristus.)

    Endast Jesus har denna ”roll” Kristus menar AG. Till detta kopplar AG också det icke-ontologiska begreppet ”gud” i den betydelsen att vara ”chef” över en domän. Jesus föddes som andra klassens gudomlig av Gud och blev sedan mänsklig genom Maria. Detta utläser AG från Joh. 1:1, 14.

    Jesus är ”född” och AG tror att det skedde den första skapelsedagen!

    HaFo: Medan Bibeln säger att Jesus som Sonen är till från från evighet INNAN TIDEN PRECIS I LIKHET MED Fadern enligt Mika 5:2 om Jesus: ”Hans ursprung är före tiden.”

    Ordet ”född” innebär inte enligt AG att Jesus är Guds Son i dess egentliga betydelse av väsensenhet, jämlikhet och samma natur, utan att Jesus är skapad den första skapelsedagen till en andra klassens gud ämnad att vara agent åt Gud Fadern.

    AG säger vidare: ”Sedan var Jesus med under skapelsen, han var Faderns ’agent’ (Tim Warners begrepp) och hjälpte till att skapa jorden”.

    AG säger: ”Fadern och Sonen får identiska benämningar” och så tar han upp bibelord där han pekar på att Sonen är ”budbäraren” (Tim Warner tar upp detta) som liksom får låna Guds namn Jahve. Han trycker på att Jesus är Guds budbärare och ”agent” ( Upprepning av Tim Warner igen).

    Han menar att Gud anlitat en ”agent” (Jesus) som agerar i Guds namn för de syften som Gud har, analogt med hur vi kan anlita en mäklare för att sälja vårt hus – enligt AG.

    Forts

    Gilla

  6. Inlägg 7 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu från AG:s videor

    AG lyfter fram bibelord i GT där Gud uppenbarligen talar, men så menar han att det är ”agenten” som talar. Och när det gäller Bibelord som tydligt visar att Jesus ÄR Gud, av samma väsen som Fadern, så menar AG att ”agenten” får lov att använda dessa titlar på sig själv, eftersom han agerar ÅT Gud/Jahve, men inte själv fördenskull är likställd med Jahve och inte är av samma väsen.

    HaFo: Vilket förföriskt sätt att förneka den Bibliska sanningen att Jesus är Gud i enheten av Fader Son och Ande. Det är ett så billigt sätt att förföra människor, så man kan inte tro att det är sant. Ännu svårare att begripa är att det faktiskt tycks finnas människor som bejakar denna förförelse och menar att det är en Kristen undervisning.

    Även om det är otroligt, så är det likväl sant, att vad AG framför, är något av det mest djävulskt uttänkta bedrägeri av satan för att leda människor vilse. Och det är sinnrikt dolt bakom en mängd av kunskap med blandning av lögn och sanning, där det kan vara knepigt att mejsla fram den sataniska förförelse som ligger inbakad i AG:s böcker och Videos.

    AG fortsätter sin förvillande förförelse och menar att när Gud i 2 Mos 2:14 säger till Mose att han skall säga: ”Jag Är har sänt mig till er” och Jesus använder samma namn i Mark 14:61, så menar AG att det i båda fallen är ”agenten” elohim/theos som säger detta och inte Gud Jahve i något fall.

    Detta gör AG så klart för att degradera Jesus. MEN! AG tycks inte ha läst vidare i Bibeln för där står vem det är som talar. Inte någon agent utan ”Era fäders Gud” enligt 2 Mos 3:16, 18:

    ”Gå nu och samla de äldste i Israel och säg till dem: HERREN [JHVH], era fäders Gud, Abrahams Gud, Isaks Gud och Jakobs Gud, har uppenbarat sig för mig… De kommer att lyssna till dina ord, och du och Israels äldste ska gå till Egyptens kung och säga till honom: HERREN [JHVH], hebreernas Gud, har visat sig för oss.”

    Så visst jämställer sig Jesus med JHVH/Jahve när Han säger sig ha samma egennamn: ”Jag ÄR”. Här kan vi tillägga att den gammaltestamentliga varianten av namnet Jesus är Josua (Yehoshua) som betyder ”Herren är frälsning”.

    Och många menar att Yehoshua är sprunget ur just JHVH (Yahweh) vilket också signalerar samhörigheten mellan just Jahve och Jesus. AG är helt enkelt så vilset ute som det kan gå att bli!!

    Som avslutning och inledning till video 6 läser AG ur Kärnbibeln, som bättre stöttar det AG sedan har att säga om när Jesus blir människa och helt töms på sin gudomliga natur.

    Kärnbibeln (så som AG citerar den): ”Han hade Guds natur men räknade inte jämställdheten med Gud som en trofé utan tömde sig själv på sitt eget… när han antog en mänsklig gestalt och delade den mänskliga naturen.”

    Det AG säger är att elohim och theos aldrig syftar på Gud Fadern, utan att dessa två används för alla andra gudar. Det finns många gudar enligt AG. Och detta lägger grunden till att degradera Jesus till just en sådan gud, som han också kallar ”agent” – precis som Tim Warner.

    Forts

    Gilla

  7. Inlägg 8 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu från AG:s videor

    Från AG:s videor: 2. Jesu mänsklighet: https://youtu.be/o9-dFLB2I4A?feature=shared

    I denna video gör AG en tabelluppställning över Guds egenskaper och jämför dessa med Jesu egenskaper. Han visar att Jesus har samma personliga egenskaper som Gud (god, kärleksfull, trofast osv).

    Men när det kommer till gudomliga egenskaper (som evig, odödlig, oföränderlig, allsmäktig) så har Jesus inte dessa egenskaper efter sitt människoblivande, enligt AG.

    ”Eftersom Jesus var människa fullt ut, så kan han inte ha dessa ickemänskliga egenskaperna”, säger AG. Han hänvisar till Ps 2:7, 1 Tim 6:16, Fil 2:6-7, Joh 14:10, Agp 2:22, Matt 24:36, Joh 14:2, 16.

    Kommentar: Observera Matt 28:20: ”Jag är med er alla dagar”, Joh 14: 23: ”vi ska komma till honom och ta vår boning hos honom.”, Mika 5:2: ”Hans ursprung är före tiden, från evighetens dagar”. Vilket kullkastar AG:s hela resonemang.

    AG säger: ”Gud har ALL makt, det är ingen annan skapad eller född varelse som har all makt. All makt finns hos Gud. Däremot kan Gud dela ut auktoritet, mandat kanske, till olika varelser.

    Jesus hade ett enormt mandat från Gud, att utföra kraftgärningar, under och tecken… Det är inget som är unikt för Jesus, man hade andliga gåvor på den här tiden, där man kunde utföra kraftgärningar och under osv…

    Människor kunde göra det, apostlarna kunde göra det. Så underverken är inget unikt för Jesus, utan det är något som människor kan göra, om vi får mandatet utav Gud, och det är inte alla som får, men det finns fler människor än Jesus som fått det… Jesus blev auktoriserad av Fadern till att göra underverk.”

    Kommentar: Detta är ju verkligen att plocka ner Jesus!

    AG menar också att Jesu styrmandat (domän) är idag begränsat till församlingen, ännu är inte allt lagt under Jesus. Under Tusenårsriket utökas Jesu mandat, då fler och fler fiender läggs under hans fötter. Fadern ”pytsar ut” mer och mer auktoritet till Jesus, säger AG. Efter Tusenårsriket lämnar Jesus tillbaka sitt mandat till Gud.

    AG ställer frågan: ”Varför skriver inte Gud på himlen: Jag är Gud er skapare, tro på mig”? Och så svarar han att det beror på att Gud vill ha kärleksfulla människor som älskar honom, han vill inte ha imponerade människor som är rädda för honom, säger AG.

    Kommentar: Detta låter lite som någon slags sekterisk gärningslära. Gud älskar alla människor och vill därför att ALLA skall bli frälsta (1 Tim 2:4). Men Gud har ondskans problem att hantera: ”Men alla har avfallit, alla är fördärvade. Ingen finns som gör det goda, inte en enda”. (Ps 14:3) och då leder Gud människor först till omvändelse, frälsning och helgelse.

    AG säger: ”Tillbedjan av Fadern sker ställföreträdande genom att vi tillber Sonen… Sonen är en kanal för tillbedjan av Fadern… Sonen har en fullständig auktoritet att tala och handla i JHVH:s namn.”

    Kommentar: Det knepiga med AG är att han inte kan/vill se att Jesus ÄR Gud, han krånglar istället till det hela genom att säga att Jesus är den han är genom att han är en människa som har ett uppdrag, en roll, ett mandat från Gud, och att han är en agent, ett ombud, ett sändebud.

    Men Jesus är inte bara ett sändebud som spelar en roll. Han är ”Guds fullhet lekamligen” – Gud i kroppslig gestalt! Fullt ut Gud och fullt ut människa, där Gud och människa är förenade enär -”Gud var i Kristus och försonade människorna med sig själv”.

    Hela denna frälsande verklighet trollar AG bort med att Jesus bara är en agent som spelar en roll. Det är så beklämmande tragiskt, så att det finns inte ord för det. Och det sker fördolt bakom en mängd av kunskap, Kristen termonologi och en blandning av sanning och lögn.

    Forts

    Gilla

  8. Inlägg 9 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu från AG:s videor

    Video 7 av AG. Jesu för-existens https://youtu.be/vBb8s-c7o3E?feature=share

    AG: ”Skapelsedag ETT inleds med Jesu födelse… ’Begynnelsen’ och Jesus födelse är samma sak.”

    Kommentar: Medan Bibeln säger att Jesus som Sonen är till från evighet INNAN TIDEN PRECIS I LIKHET MED Fadern enligt Mika 5:2 om Jesus: ”Hans ursprung är före tiden.”

    AG tar Ords 8:22 som bevis för skapelsedag ett inleds med Jesu födelse och menar att ”visheten” i denna bibelvers avser Jesus.

    Kommentar: I Svenska Folkbibeln står det: Ords 8:22: ”Herren ägde mig redan vid begynnelsen av sin väg, före sina gärningar i urtiden.” (”mig” avser ”visheten”). Det ger en helt annan bild om Jesus och stämmer väl med Mikas utsaga om att Jesus ursprung var ”före tiden”.

    Men AG har en översättning som säger: Ords 8:22:”Herren födde mig vid begynnelsen av sin väg, före sina gärningar i urtiden.” Det framgår inte var han hämtat denna översättning som inte alls stämmer med 2 eljest oberoende klara översättningar om att Jesu ursprung var ”före tiden”.

    AG anför också Kol 1:15 samt Joh 17:24 och menar att det avser tiden precis före de sex skapelsedagarna.

    AG går igenom flera bibelställen där Jesus visade sig på GT:s tid (i sin ”för-existens”). AG menar att det inte är Jahve som visar sig utan att det är hans ”sändebud” Jesus.

    Kommentar: MEN! AG utelämnar eller trixar med flera Bibelverser som talar om att det är JHVH/Jahve som kommer och besöker människor på jorden:

    1 Mos 18:1-2: ”Herren [JHVH] uppenbarade sig för Abraham vid Mamres terebintlund, där han satt vid ingången till sitt tält när dagen var som hetast. Han såg upp, och se, tre män stod framför honom.”

    1 Mos 18:33: ”När Herren [JHVH] hade talat färdigt med Abraham gick han därifrån, och Abraham återvände hem.”

    2 Mos 34:5-6: ”Då steg Herren [JHVH] ner i molnskyn och ställde sig där nära intill honom och ropade ut Herrens [JHVH] namn. Och Herren gick förbi honom där han stod och ropade: ” Herren! Herren! [JHVH] – en Gud, barmhärtig och nådig, sen till vrede och stor i nåd och sanning,”

    2 Mos 33:11: ”Och Herren [JHVH] talade med Mose ansikte mot ansikte, som när en man talar med en annan.”

    Samma sak är det med fler Bibelverser som t.ex. 5 Mos 5:4 och 5 Mos 34:10

    Kommentar: Helt klart kommer Jahve i fysisk person till dessa människor, och i detta ser vi att Jahve är den samma som Gud kommen i ”köttet”, DVS. JESUS!! Men detta trollar AG i sin blindhet fullständigt bort i sin helt fanatiska mission att göra Jesus under sitt Jordeliv till en vanlig människa!

    AG trixar med 2 Mos 33:11 och menar att det är Jesu ansikte Mose får se eftersom ingen kan få se Guds ansikte (2 Mos 33:23). Dock står det inte i vers 11 att Mose såg Jahves ansikte, det står att:

    ”Herren (JHVH) talade med Mose ansikte mot ansikte, SOM när en man talar med en annan”. Gud var alltså alldeles närvarande, men Mose fick aldrig se hans ansikte, bara ryggen på honom (vers 23).

    Kommentar: AG har rätt i att det är Jesus som dyker upp på flera olika ställen i GT och på olika sätt, men felet är att AG inte kan se att Jesus är Jahve kommen i köttet – Gud själv i kroppslig gestalt – fullt ut Gud och fullt ut människa samtidigt.

    För AG är Jesus istället Jahves ”agent” som arbetar på uppdrag av Jahve och talar i Jahves namn. Här använder han t.ex. 1 Mos 22:15-16 som bevis…

    Kommentar: Jag ser INTE att denna ”teologi” från AG och Tim Warner skulle göra tron enklare, mer sann och tydligare för Kristna som söker Sanningen.

    Tvärtom känns det väldigt rörigt och ologiskt. Dessutom blir ju Jesus kraftigt degraderad och därmed blir en av Bibelns största och härligaste Sanningar tillintetgjord. Kan undra varför?

    Vad är motivet och drivkraften till att så förvanska vem Jesus var/är och därmed förvanska vad Han gjort och vad som räddar människan? Bakom ett sådant agerande kan bara ligga en påverkan av en satanisk villoande som ska leda människor vilse. Beklagligt att AG så vilset stält sig i satans tjänst till att leda människor till fördärvet som sätter tro till AG:s falske Jesus!

    Forts

    Gilla

  9. Inlägg 10 Gärdeborns lögnaktiga antikristliga syn på Jesus nu med lite summering så här långt

    Lite summering så här långt utifrån videos av Warner och AG. Både TW och Ag menar att Jesus bara är en lägre stående gud som verkar som agent åt Gud och att det då i Jesu jordiska liv sker som en människa smord av Gud för sitt uppdrag.

    Det är dårskap med tanke på sanningen om vad som är räddningen för människan, att som här sker hos TW och AG att dra ner Sonen till en mindre gud än Fadern och detta ger grogrund för underordning av Jesus till en gud med litet g om Jesus.

    De menar att Fadern och Sonen har funnits tidigare. Men inte Sonen innan tiden som Fadern gjort. Och att Sonen bara utgjort en andra rangens gud. Och i Jordelivet bara är en människa smord av Gud för sitt uppdrag som Guds agent.

    Det finns en helt vilsen lära som heter Incarnational Sonship: Jesus blev Guds Son 1) vid Sin födsel i jordelivet 2) i dopet 3) på förklaringsberget 4) i sin uppståndelse. Sonen var inte Sonen innan inkarnationen. Han vara bara en som skulle BLI Sonen, och Fadern var heller inte Fadern förrän inkarnationen. Han skulle BLI Fadern.

    AG förnekar inte att Sonen var Gud innan inkarnationen, men menar att Jesus var en andra klassens gud. Han förvanskar treenigheten och förvirrar troende, samt ger grogrund för subordinationsläran, små-gudarläran, adptionismen osv osv.

    Vad jag förstår så stämmer inte Incarnational Sonship helt med vad TW och AG lär! De menar att Fadern blev till före tiden. Men att Jesus inte är till före tiden och är inte Guds Son i dess egentliga betydelse, utan skapad som en andra klasens gud som i sin inkarnation är enbart en människa.

    AG fortsätter att reducera vem Jesus var/är till att även efter sin himmelsfärd bara vara en människa: ”Det finns emellertid en människa som är där och det är Jesus som vid sin himmelsfärd togs… upp till himlen och satte sig på Guds högra sida (Mark 16:19). Han är den enda människan där”.

    AG negligerar helt att Jesus talar om den härlighet han hade Hos Gud som den enfödde förstfödde Sonen i en verklig väsensenhet och inte bara som en skapad människa:

    ”Far, förhärliga nu mig med den härlighet som jag hade hos dig innan världen var till.” Jesus var väsensförenad med Gud redan ”innan världen var till”! Jesus var i motsats till vad AG säger till ”innan tiden” – ”innan världen var till”!

    Dessa ord, ”Jag Är” är på hebreiska JHWH eller Jehova. På Grekiska blir det Ego Eimai, När Jesus då säger om sig själv att han är Ego Eimai så säger Jesus därmed att HAN är JHWH – Gud!

    Detta fortsätter alltså AG att förneka om Jesus även efter Hans uppståndelse och himmelsfärd.

    AG:s förnekelse av vem Jesus var/är och därmed förvanskning av betydelsen av offret av Kristi perons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset är en brutal sataniskt förvanskad verklighet i syfte att leda människor till en evighet utanför umgtängelsen med Gud och till att dela sin evighet med satan.

    Jag summerar så senare denna förförelse av AG och då utifrån hans bok MÄSTERDIRIGENTENS VERK under den sista bloggpostens ämne: Summering av Anders Gärdeborns antikristliga förförelse av vem Jesus var/är.

    Gilla

Lämna en kommentar