Mark. 16: 17 – 18

Mark. 16: 17 – 18

Inlägg 1 Mark. 16: 17 – 18

Det är ett väldigt fokus idag Mark. 16: 17 – 18. Detta med anledning av diverse ”helandepredikanter” som menar sig uppfylla dessa kvalifikationer med dessa manifestationer i Mark. 16: 17 – 18:

”Dessa tecken ska följa dem som tror: I mitt namn ska de driva ut onda andar. De ska tala nya tungomål. De ska ta ormar med händerna, och dricker de något dödligt gift ska det inte skada dem. De ska lägga händerna på sjuka, och de ska bli friska.”

När ska vi idag få se hur helandepredikanter tar dödligt gift för att bevisa sin tro? Bara en liten fundering.

Visst det är väldigt positivt med dessa manifestationer som sker i Jesu namn. När de kommer från rätt källa förståss. För Jesus säger själv i Matt. 7: 22 – 23 att inte alla övernaturliga saker som sker i Hans namn, faktiskt har Honom som källa bakom:

”Många ska säga till mig på den dagen: Herre, Herre, har vi inte profeterat med ditt namn och drivit ut onda andar med ditt namn och gjort många kraftgärningar med ditt namn?”

Här har alltså skett profetia, andeutdrivning och kraftgärningar i Jesu namn. Men ändå säger Jesus att det likväl inte är Han som är källan bakom dessa under: ”Men då ska jag säga dem sanningen: Jag har aldrig känt er. Gå bort från mig, ni förbrytare.”

Hur kan det vara att det sker under i Jesu namn och att Jesus ändå inte vill kännas vid dem och alltså inte är källan bakom undren? Svaret ligger i 1 Joh 4:1: ”Mina älskade, tro inte alla andar utan pröva andarna om de kommer från Gud. Ty många falska profeter har gått ut i världen.”

Det är därför som Guds Ord uppmanar oss att inte bara pröva läran ( 1 Tim. 1:3-5) huruvida vad man undervisar i samband med att under och tecken sker stämmer med allt Guds Ord.

Utan också uppmanar till att pröva andarna bakom ett skeende. Att det sker manifestationer liknande tecknen på den som tror i Mark. 16 är alltså inget bevis på att det är Guds Ande som är källan bakom.

När det sker kundalinimanifestationer i vissa sammanhang så är det definitivt inte Guds Ande bakom. Utan där bedras människor till att kalla antikrists andes ockulta plagiat av Guds verk för att vara ett verk av Guds Ande. Detta förbereder människors sinnen och hjärtan till att hälsa antikrist välkommen som Kristus.

Forts Inlägg Mark. 16: 17 – 18

Om HaFos funderingar

Mitt hjärta är gripet av en sådan nöd, över vad jag upplever, nästlar sig in, förlamar och vilseför kristenheten. Guds församling. Det är här i själva kärnan av Evangeliet som förvanskningen sker i trosförkunnelsen. Samma språkbruk, men med en ny innebörd bakom orden, som omintetgör vem Jesus är som Kristus och vad som gäller i försoningen. Där upplöses enheten av Gud och människa i Kristi person och säras den Gudomliga enheten mellan Fadern och Sonen. Det blir inte längre offret av Kristi kropp och blod som är det tillräckliga och giltiga offret i försoningen, utan en andlig död av Jesus krävs också. Människan har i trosförkunnelsen en ställföreträdare som misslyckas lika mycket som Adam och dör den andliga döden och lämnar därmed människan kvar i sin andliga död, medan hon genom en snedvriden människosyn och ande, själ och kroppslära, förleds tro att hon i sig själv är såsom en Gud redan här i tiden och börjar praktisera en "troslära" som har sina rötter från ockulta sammanhang kring skaparekraften i Dina uttalade ord.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Mark. 16: 17 – 18

 1. Inlägg 2 Mark. 16: 17 – 18

  Gud uppmanar oss att pröva andarna eftersom det alltid kommer att finnas gott om villoläror och falska profeter mitt i hans församling. Detta tillåter Gud för att se om vi älskar sanningen eller inte, om vi älskar Gud högst över allt eller inte vilket framgår här:

  5 Mos 13:1-3: ”Om en profet eller en som har drömsyner träder fram hos dig och han ger dig något tecken eller under, och sedan detta tecken eller under som han talat med dig om inträffar och han då säger: ‘Låt oss följa andra gudar, gudar som du inte känner, och låt oss tjäna dem’, då skall du inte lyssna på den profetens ord eller på den som har drömsyner, ty Herren, er Gud, PRÖVAR ER FÖR ATT FINNA OM NI ÄLSKAR HERREN ER GUD AV HELA ERT HJÄRTA OCH HELA ER SJÄL.”

  Falskverk sker av Satan ”med stor kraft, med lögnens alla tecken och under.” Med vilka han ”ska bedra jämväl de troende genom tecken och under”…

  Och med alla orättfärdighetens förförelser bland dem som går förlorade, därför att de inte tog emot kärleken till sanningen, så att de kunde bli frälsta.

  Och på grund av detta ska Gud sända över dem kraftig villfarelse, så att de ska tro lögnen, Rom. 1:24.12. för att de ska bli dömda, alla de som inte har trott sanningen…”

  Gud utnyttjar alltså förförelsen till att det ska bli uppenbart vilka som älskar Jesus för den Han är och inte bara söker välsignelse och upplevelser utan att bry sig om källan bakom. Jesus noterade detta när de sökte honom efter bespisningsundret:

  Fritt uttryckt: Ni söker mig inte för att få evigt liv utan för att bli välsignade. Så är det också idag att människor inte söker Jesus för att få ett evigt liv i Hans gemenskap utan för att få göra häftiga upplevelser och erfara mirakler och välsignelser.

  Då älskar man inte Jesus för den Han är: Den som i sin person – Kristi person förenat/försonat Gud och människa och burit fram det frälsande offret av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset.

  1 Joh 4:2 – 3: ”Så känner ni igen Guds Ande: varje ande, som bekänner att Jesus är Kristus, som kommit i köttet, han är från Gud. Men varje ande som inte bekänner att Jesus Kristus har kommit i köttet, är inte från Gud. Det är Antikrists ande,”

  1 Joh 5:20: ”Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.” Kol. 2: 9: ”Ty i honom bor gudomens hela fullhet lekamligen”.

  Dessa Bibelord är viktiga i avslöjandet av att varje form av lära som säger att Jesus skildes från Gud på korset är falskt, för då är inte längre Jesus ”Kristus kommen i köttet”. Då är Han inte längre som det stod här ”den sanne Guden och det eviga livet.”

  Då är Han inte längre ”Guds fullhet lekamligen”. Då är Han inte längre Kristi person av Gud och människa förenade. Då kan Han inte ge det RENA offret av Kristi persons kropp och blod. Då finns inget ”Jesu Kristi Guds Sons blod som renar från all synd” inför Gud.

  De som företräder en sådan lära kan vi alltså veta att de förutom att de har ”en annan Jesus” även då har ”en annan ande” och därmed förmedlar ”ett annat evangelium”.

  Då vet vi också att i samband med en sådan undervisning av således en falsk ande, så är även manifestationerna inte från Gud och att källan bakom är inte Jesus, även om man säger sig verka i Jesu namn. Vem är då de manifestationerna ifrån?

  Manifestationer som dessa är de från Gud eftersom de säges ske i Jesu namn och vara ett verk av Gud?

  https://www.youtube.com/results?search_query=holy+drunkness+hagin

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s