Adoptianism

Adoptianism

Det finns en lära som kallas för Adoptianism. Den lär att Jesus bara var en människa, som BLEV Kristus i dopet och att Kristus lämnade Jesus innan han dog på korset. Det är inget annat än en JDS – lära på ett mycket bedrägligt sätt.

Den kullkastar egentligen att Jesus är ”Guds fullhet lekamligen”. Kullkastar Jesu preexistens i enheten av Fader Son och Ande. Det kullkastar att Jesus är Kristi person av Gud och människa förenade. Det kullkastar Ordet om att ”Gud var i Kristus och försonade människorna med sig själv”.

Men dessa verkligheter framgår här i Bibeln: ”I begynnelsen var Ordet, och Ordet var hos Gud, och Ordet var Gud” (Joh. 1: 1); ”Och Ordet blev kött och bodde bland oss, och vi såg hans härlighet en härlighet som den Enfödde har av Fadern” (Joh. 1: 14). Jesus är Ordet som blivit kött, och ”Ordet var Gud”.

1 Joh. 5:20: ”Vi vet att Guds Son har kommit och gett oss förstånd, så att vi känner den Sanne, och vi är i den Sanne, i hans Son Jesus Kristus. Han är den sanne Guden och det eviga livet.” Joh. 1:18: ”Ingen har någonsin sett Gud. Den Enfödde, som själv är Gud, och är hos Fadern, har gjort honom känd.”

”Jag har utgått från Fadern och kommit till världen. Nu lämnar jag världen och går till Fadern…Far, stunden har kommit. Förhärliga din Son, så att Sonen kan förhärliga dig… Jag har förhärligat dig på jorden genom att fullborda det verk som du gav mig att utföra. Far, FÖRHÄRLIGA NU MIG MED DEN HÄRLIGHET SOM JAG HADE HOS DIG INNAN VÄRLDEN VAR TILL.”

Kol. 1: 15 – 17: ”Han är den osynlige Gudens avbild, förstfödd före allt skapat, för i honom skapades allt i himlen och på jorden: synligt och osynligt, tronfurstar och herradömen, härskare och makter – allt är skapat genom honom och till honom. Han är till före allt, och allt hålls samman genom honom.”

https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/12/19/kort-0m-gud-och-kristus/

Men man förvränger begreppen så att Jesus inte till en början men så i dopet blir Kristus även om det blir en förvanskning av att Jesus är ”Kristus kommen i köttet”. När man så säger att Jesus ”BLEV Kristus i dopet”.

Och efter denna förförelse kommer så då JDS – läran: ”Kristus lämnade Jesus innan han dog på korset”. Då är det inte längre Kristi person av Gud och människa förenade. Då är det bara en från Gud skild andligt död människa som hänger där på korset.

Då finns det inte längre något offer av Kristi persons (Gud och människa förenade) kropp och blod på korset. Då finns inget ”Jesu Kristi Guds Sons blod som renar från all synd” inför Gud. Då var inte ”Gud i Kristus och försonade människorna med sig själv”. Då har vi ingen räddning. Då är vår tro fåfäng.

Denna falska antikristliga lära är en villfarelse som många av dagens troende vidhåller, bla. Kenneth Copeland och Prosperity-rörelsen, NAR mfl.

Adoptianism kan vi läsa om här. Och det finns säkert flera som kan ge utförligare info kring vad denna falska lära inbegriper och vilka människor och sammanhang som lurats och förmedlar denna lära:

https://sv.wikipedia.org/wiki/Adoptianism

Om HaFos funderingar

Mitt hjärta är gripet av en sådan nöd, över vad jag upplever, nästlar sig in, förlamar och vilseför kristenheten. Guds församling. Det är här i själva kärnan av Evangeliet som förvanskningen sker i trosförkunnelsen. Samma språkbruk, men med en ny innebörd bakom orden, som omintetgör vem Jesus är som Kristus och vad som gäller i försoningen. Där upplöses enheten av Gud och människa i Kristi person och säras den Gudomliga enheten mellan Fadern och Sonen. Det blir inte längre offret av Kristi kropp och blod som är det tillräckliga och giltiga offret i försoningen, utan en andlig död av Jesus krävs också. Människan har i trosförkunnelsen en ställföreträdare som misslyckas lika mycket som Adam och dör den andliga döden och lämnar därmed människan kvar i sin andliga död, medan hon genom en snedvriden människosyn och ande, själ och kroppslära, förleds tro att hon i sig själv är såsom en Gud redan här i tiden och börjar praktisera en "troslära" som har sina rötter från ockulta sammanhang kring skaparekraften i Dina uttalade ord.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s