Ordensväsendet

Ordensväsendet

Eftersom Ordensväsendet som t.ex. Frimurarorden eller Tempelriddarorden är hemliga med sitt innehåll så är det inte så helt lätt att ”granska” dess innehåll. Men bara att det är hemlighetsmakeri med i bilden är ju något obibliskt fast man ger sken av att stå på kristen grund.

Att bryta det tysthetslöfte som medlemmarna gett till att inte avslöja något kring det ”inre livet” inom orden anses begå en dödssynd. Bara en sådan mekanism där man skräms till tystnad och lojalitet är helt osund. Det är helt sjukt att om någon medlem finner att här försiggår något som är osunt, så är han bunden till sitt tysthetslöfte. Det är så sekter fungerar.

Historiskt så tror jag att Ordensväsendet går ända tillbaka till tiden för Salomos tempel och företrädare för Gnosticismen vidare fram till Eseerna som på Jesu tid förmedlade just en gnosticism som teologer menar att lärjungarna tog avstånd ifrån och som Johannes syftade på med begreppet ”satans synagoga”.

De som i nuvarande tid för detta arv vidare är förutom Ordensväsendet, stora delar av New Age och sentida falska företeelser som trosförkunnelsen och ”dottersvulsterna” efter Branham: ”Latter rain – familjen”, som ”The manifasted Sons of God”, ”Apostlarörelsen”, ”Profetrörelsen” etc. etc. i en aldrig sinande ström av avfallsrörelser påverkade av Gnosticismen.

Det som är mest skrämmande när det gäller Ordensväsendet, är att trots ”tysthetslöften”, så har det läkt ut och även smugglats ut dokument som visar på hur man i t.ex. den sista hemliga ritualen i Frimurarorden, så tillber man Lusifer.

Lite mer info:

https://hafosfunderingar.wordpress.com/2017/11/27/frimurarna/

Martin Lönnebo Svenska Kyrkan frimurare i 10:e graden, känd för frälsarkransen. Som alla andra frimurare är Martin Lönnebo underställd Illuminatiorden som är chef över alla världens frimurarordnar och Illuminatis mål är följande:

1. Avskaffande av nationerna och allt ordnat styrelseskick. 2. Avskaffande av privat egendom.

3. Avskaffande av arvsrätten. 4. Avskaffande av nationalismen/patriotismen. 5. Avskaffande av alla religioner, en världskyrka med Satans dyrkan 6. Man håller på att avskaffa familj, äktenskap och god fostran. 7. Skapande av en världsregering.

Vad Frimureriet orsakat i Lönnebos liv blir uppenbart när man tar del av hans bok “Det visa hjärtat”. Där förespråkar Lönnebo öppet religionsblandning (synkretism) samt drömmer om en kyrka som samlar sig i en allt synligare enhet, i en katolsk, ortodox, evangelisk kyrka med Petrus, västerlandets patriark, som den främsta bland apostlarna och han bekräftar i “världen idag” att det är påven (en jesuit som svurit den vederstyggliga jesuiteden) han syftar på. Han avfärdar vidare i sin bok att Jesus skulle vara det enda sanna ljuset.

http://gospel.jesuslever.eu/avfallet-fralsarkransen-m-lonnebofrimurare-m-m/

http://www.bibelfokus.se/fi/node/43

http://www.bibelfokus.se/fi/node/490

http://www.bibelfokus.se/fi/temadag_2009

http://www.bibelfokus.se/fi/tecken5

http://www.bibelfokus.se/fi/node/422

http://www.bibelfokus.se/fi/ytterligare_steg

Om HaFos funderingar

Mitt hjärta är gripet av en sådan nöd, över vad jag upplever, nästlar sig in, förlamar och vilseför kristenheten. Guds församling. Det är här i själva kärnan av Evangeliet som förvanskningen sker i trosförkunnelsen. Samma språkbruk, men med en ny innebörd bakom orden, som omintetgör vem Jesus är som Kristus och vad som gäller i försoningen. Där upplöses enheten av Gud och människa i Kristi person och säras den Gudomliga enheten mellan Fadern och Sonen. Det blir inte längre offret av Kristi kropp och blod som är det tillräckliga och giltiga offret i försoningen, utan en andlig död av Jesus krävs också. Människan har i trosförkunnelsen en ställföreträdare som misslyckas lika mycket som Adam och dör den andliga döden och lämnar därmed människan kvar i sin andliga död, medan hon genom en snedvriden människosyn och ande, själ och kroppslära, förleds tro att hon i sig själv är såsom en Gud redan här i tiden och börjar praktisera en "troslära" som har sina rötter från ockulta sammanhang kring skaparekraften i Dina uttalade ord.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Ordensväsendet

  1. Ping: På annan plats blev SVK ifrågasatt. | HaFos funderingar

  2. Ping: Bara en liten skumning av allt elände av avfall som idag drar fram på den andliga arenan | HaFos funderingar

  3. Ping: Bethel Church | HaFos funderingar

  4. Ping: Fick mig tillsänd något som skulle vara en uppenbarelse som jag läst igenom och kommenterat | HaFos funderingar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s