Självbilden

Självbilden

Fick ett mail som först gjorde mig lite beklämd,  när jag tar del av denne persons ”självbild”:

 ”utsatt liten insekt som inte riktigt vet alls vad som händer trots att den nog försöker så gott den kan att pejla in sin omgivning med sina små korta antenner, där den sitter på ‘livets tistel blomma’, men antagligen så kan väl nog denna lilla insekt vara lite ilsken av sig också om det skulle behövas”

Det känns så fel att någon ska behöva känna sig som en ”liten insekt”, beredd med sin ”gadd” för att försvara sig mot alla eventuella fiender.

Vad som för mig då blir så stort, är att efter att jag lärt känna denne person, som i all sin trasighet och dåliga självbild, ändå uppenbarligen, så har Gud lagt ned gåvor, klarsyn och förmågor, som blir till välsignelse på den andliga arenan, även om denne person inte själv tror sig om att direkt förmedla det.

Lösningen om vi har en dålig felaktig självbild, är inte som i trosförkunnelsen att ”identifera oss med Kristus”. Se:

tre-skrivare.se/hf/H4Bok.htm#Kap6

Vi är inte Kristi identitet och Han är inte vår identitet. Men vi får se upp på Honom som på korset,  där fulbordade försoningen/föreningen mellan Gud och människa i ”all/Guds fullhet lekamligen” och som gav det offer som ingen annan kan bära fram. Det RENA offret av en med Gud förenad människa.

I evigheten ska vi alla – lite trasiga människor – märkta av den fallna skapelsen, bli förverkligade som den Gud skapat oss att vara i vår hjälplösa förtöstan till Jesus! Utan alla de brister, fel och trasigheter som vi nu är behäftade med. Och detta på grund av vår ställföreträdares förtjänst, som i sin person, förenade oss med Gud vår skapare, så att vi utan all egen förtjänst, kan av nåd för Kristi skull, få TILLRÄKNAS Hans syndfria rättfärdighet.

Vi får vara evigt tacksamma till Jesus för att Han i vårt ställe bar fram det RENA offret av Kristi persons kropp och blod, så att vi mitt i all vår egen bedrövlighet, får se upp på HONOM och tänka på Johannes ord: ”vad vi ska bli är ännu inte uppenbart, men ett vet vi, att vi ska bli honom lika”. Vi har en spännande framtid som på Kristus troende!! Låt oss kämpa och hålla ut med att peka på det falska och peka på sanningen kring vem Jesus ÄR , har gjort och gör!

HaFo